Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   

Esemény-tár
   
Ötször öt, meg huszonöt
A teremtés titkai a koreográfia nyelvén
Szerzõ: macsinger
2003. április 10. 16:22

Péntek este 19 órakor mutatja G:ÉN címmel új táncelőadását a Még 1 Mozdulatszínház az Artus Stúdióban. A társulat 1995 szeptemberében alakult Fenyves Márk és Pálosi István vezetésével. Első önálló estjüket három évvel később, Vágy Variációk címmel, 1998 szeptemberében láthatták az érdeklődők  a MU Színházban.

bővebben >
 


Emlékezés háromnegyedben
Topsy Küppers: Minden álom Bécsbe vezet
Szerzõ: alma
2003. április 10. 10:58

Vera Natasa Makinszka

Néhány napja nagyszabású gálaestet rendeztek a bécsi Volksoperben, a program Emmerich Kálmán emléke előtt tisztelgett, a műsorvezető Topsy Küppers volt. A színésznőnek nemrég jelent meg a Minden álom Bécsbe vezet című könyve a Magyar Könyvklub gondozásában, hőse Emmerich, azaz Kálmán Imre és felesége: Vera Natasa Makinszka. Az operett (egyik) koronázatlan királya ötven esztendeje, 1953. október 30-án hunyt el. Ha nem vigyázunk, a kedves szomszédok egészen elcsaklizzák tőlünk a zeneszerzőt.

bővebben >
 


Joe Muranyi jött, látott, győzött
Louis Armstrong hajdani klarinétosa a Raiffeisen Jazz Klubban
Szerzõ: eser
2003. április 8. 19:18

Elképesztő sikert aratott Joe Muranyi, a New Orleans-i zenei világ autentikus képviselője április 4-én a Raiffeisen Jazz Klubban. A terem befogadóképességénél jóval több hallgató meggyőződhetett róla: Joe Muranyi nem véletlenül volt négy éven át Louis Armstrong klarinétosa - egyébként egyetlen fehér muzsikusként a zenekarban. A kitűnő magyar zenészekből álló Jazz Steps és a szaxofonosként megismert Urbán Orsolya énekével kísért este az egész sorozat eddigi legsikeresebb koncertje volt.

bővebben >
 


A világ feleségei
A világ feleségei - ahogy Zsótér Sándor látja
Szerzõ: Cs.G.
2003. április 8. 15:53

A Liliom utcai Trafó Kortárs Művészetek Háza és a British Council folytatja azt a sorozatát, amelyben a kortárs angol irodalomé a főszerep, most, a költészet napja előtt az angol költészeté. Április 9-én, majd 11-én és 12-én 20 órakor, 10-én pedig 22 órakor Carol Ann Duffy, a "majdnem koszorús lány" verseit állítja színpadra Zsótér Sándor.

bővebben >
 


Délelőtt a Három Hollónál
Megváltozott a Szépirodalmi Figyelő
Szerzõ: Pap Vera-Ágnes
2003. április 8. 10:52

Április 6-án délelőtt újabb irodalmi eseményre került sor a Goethe Intézet Eckermann kávézójában. Wilhelm Droste, a Drei Raben (Három Holló) folyóirat szerkesztője és a kávézó vezetője ezúttal a Szépirodalmi Figyelő szerkesztőit hívta meg, hogy mutassák be a lapot. Az irodalmi matiné alkalmából az Papirusz néhány szerkesztőségi taggal beszélgetett a lapról és a rendezvényről.

bővebben >
 


Galántai táncok, Menni kéne
Európa Gála lesz a Budapest Sportarénában
Szerzõ: p.v.á.
2003. április 7. 14:35

Nemzetközileg is ismert kulturális kincseinket mutatja be a Budapest Sportaréna rendezvénye: április 9-én este nagyszabású ünnepséggel zárul az Európai Uniós kampány. A belépés ingyenes, de a jegyeket előzetesen meg kell rendelni az EU információs iroda 181-es telefonszámán. Minthogy korlátozott a létszám, jó lesz sietni!

bővebben >
 


Lóciék óriások leszenek
Szemünk fénye, a gyerek - jövő közönsége
Szerzõ: Szászi
2003. április 4. 14:10

Európa 2003-as  kulturális fővárosában, Grazban valósággal megrohamozták a gyerekek a  nekik szóló rendezvényeket, kiállításokat, színházi előadásokat éppúgy, mint a felnőtt-eseményekre szervezett  különleges vezetéseket. Ez a tendencia nemcsak itt és erre az egyetlen "mintaévre" jellemző: Ausztriában különleges figyelmet fordítanak a jövő közönségének nevelésére, ízlésvilágának alakítására, mindenekelőtt azonban arra, hogy megszerettessék a legkisebbekkel a kultúrát, és ezzel "függővé", azaz felnőtt korukra múzeum, színház és koncert-látogatóvá  tegyék őket.

bővebben >
 


Nem olyan kis filmek
Emergeandsee fesztivált láttunk a Trafóban
Szerzõ: Lakatos Péter
2003. április 3. 09:22

Bizonyos, hogy a film: híd. Nemcsak különböző nyelvű, származású, nemzetiségű emberek között, hanem bizonyítékot találtam arra, hogy ha jól el(ő)készített filmről van szó, akkor még fajok közötti kommunikációs kapocs is lehet. Legalábbis az Emergeandsee kisfilmfesztiválon.

bővebben >
 


DNS helyett DNA
The double helix - 50 years, avagy láss, de ne érts!
Szerzõ: Tuba Adrienne
2003. április 2. 11:45

A Millenáris Park aktuális kiállítása, amely a British Council jóvoltából állt fel, komoly érdeklődésre számíthat a klónozás korában. Az élet titkának első ötven éve címmel futó bepillantást enged a DNS felfedezésének és kutatásának történetébe. Bepillantás ez csupán, mert a képek nem beszélnek, és a feliratok egytől-egyig angol nyelven íródtak. A látogató csak áll ott értetlenül - bizony, bizony, az emberi DNS-t alkotó több ezer enzimpár sok hibalehetőséget rejt magában...

bővebben >
 


A pszichoanalízistől Éjfél Kapitányig
A Könyvhét lapszemléje
Szerzõ: Monoki Kálmán
2003. április 2. 09:34

Olvasom a Könyvhetet, még félkész állapotban, és eltölt a gyönyörűség. Egymásra rímelő írások, az egyik cikk megállapításait rögtön mintegy illusztrálja egy interjú…már-már megdicsértem magam a fantasztikusan kiváló szerkesztői teljesítmény miatt, mikor is azonban elkövettem azt az óvatlan ballépést, hogy hagytam tudattalanomnak a tudatosulást, így aztán rögtön visszakoztam.” - írja Kiss József a Könyvhét című kulturális kéthetilap főszerkesztője. 

bővebben >
 


A Tiltott Város gyümölcsei
Kínai kulturális programok a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2003. március 28. 10:15

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál három olyan eseményt is kínál, amely a hagyományos kínai kultúra egy-egy szeletét mutatja be a közönségnek. Az óriási érdeklődést mutatja, hogy már most nehéz jegyet szerezni az eseményekre, amelyek a kínai népzenét, a klasszikus udvari zenekultúrát, illetve a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló kínai bábszínházat mutatják be.

bővebben >
 


Múlt- és lélekbeli utazás
A Yasmeen Godder Company táncelőadása a Trafóban
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 27. 15:23

A Yasmeen Godder Company Hall (Terem) című előadását március 27-én és 28-án láthatjuk a Trafóban 20 órai kezdettel. Yasmeen Godder izraeli koreográfus egy, a hetvenes-nyolcvanas évek hangulatát idéző bálterem szellemét eleveníti fel, három nő és két férfi fantáziájának segítségével. A produkciót aprólékosan kidolgozott mozgásvilág jellemzi, amelyből mély feszültség árad, ugyanakkor a humort sem nélkülözi...

bővebben >
 


Velencéről Párizsban
Hírek a biennálé sajtótájékoztatójáról
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 27. 13:36

Párizs Város Modern Művészeti Múzeumában Francesco Bonami, az 50. Velencei Biennále főkurátora mutatta be a rangos képzőművészeti seregszemle programját, melynek címe az idén: Álmok és konfliktusok - A néző diktatúrája. A biennálén 64 ország képviselteti magát nemzeti pavilonnal, a kiállítandó művek száma 450-re tehető.

bővebben >
 


Lady lakkruhában
Táncjáték a Macbeth nyomán
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 27. 12:18

Vészbanyák helyett woodook, jóslat helyett drogos vízió, páncélba öltözött katonák helyett kommandósok, komor skót várak helyett irracionális környezet, lehetne bármelyik nagyvárosi sikátor. A KFKI Kamarabalett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Macbeth 21. századi változatát mutatja be a Thália Színházban, március 27-én este.

bővebben >
 


Mutasd a könyved...
...megmondom, ki vagy
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 26. 16:15

Kevesen tudják, hogy a lipcsei könyvvásár talán a legrégibb a világon. A rendszerváltás előtt a kelet-európai értelmiség egyik legfontosabb fóruma volt, s ez a hagyomány még ma is érezhető. A magyarok mindig is szívesen látott vendégek voltak itt, és külön öröm, hogy idén is sokan képviselték személyesen vagy könyveikkel Magyarországot.

bővebben >
 


Bensőségesség és vallásos liturgia
Kecskeméten lép fel a Moszkvai Zsidó Férfikar
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 25. 10:23

A fővárosban március 23-án este hallhatták már a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégei a Moszkvai Zsidó Férfikart, a Dohány utcai Zsinagógában adott hangverseny abba a sorba illeszkedett, amelyen zsidó ihletésű zenék csendülnek fel az idei fesztiválon. A remek kórus ma, 25-én este Kecskeméten, az Erdei Ferenc Művelődési Központban lép fel.

bővebben >
 


Az angyal elszállt
Újdonságokkal egészült ki a Budapesti Tavaszi Fesztivál
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 24. 15:56

Bejárt Ballet

Már visszavonhatatlanná vált, hogy Prokofjev különlegesen érdekes operája, A tüzes angyal premierje elmarad a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF). A szervezők az olasz programok bővítésével igyekeznek kárpótolni a kultúrabarátokat (programelőzeteseinek a fesztivál-dossziéban megtalálják). A sikerhez csupán a tavaszi meleg hiányzik, a jegyek 80 százaléka már elkelt - 60 ezer bilétáról van szó! - a maradék belépőkért is versenyezni kell.

bővebben >
 


Világzene a tavasz jegyében
Hétvégi zenei programok a fővárosban
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 24. 15:50

Peeter Laurits.
Wakers of Dreams

Már a kikelet ígéretét hozzák azok a friss zenei események, melyek a hétvégén bolgár, zsidó és roma lüktetést varázsolnak a fővárosi koncertszínpadokra. Pénteken bolgár gyökerű multikulti-lemezét mutatja be a Petőfi Csarnokban Nikola Parov, másnap pedig világzenei fesztivál kezdődik a Millenárison.

bővebben >
 


Cigány tavasz a Fonóban
Négy roma zenekar fellépése
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 24. 11:02

Március 21-én este 8-kor a Fonóban különleges est keződik: négy roma zenekar játszik. Az Ando Drom nevét már Európa-szerte ismerik. A fiatal generáció újabb csapatokkal állt elő: az Amaro Suno, a Parno Graszt és a Fláre Beás a cigányzene újabb vonulatait képviselik.

bővebben >
 


Háromszáz kötetből válogathatnak
Erős magyar jelenlét a párizsi Könyvszalonon
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 21. 11:28

A 2002-es rendkívül sikeres "premier" után Magyarország immár második alkalommal vesz részt Európa egyik legnagyobb könyvszalonján, a március 21-e és 26-a között megrendezendő Salon du Livre nemzetközi könyvkiállításon. A Szalonra március 23-án Kertész Imre is ellátogat: 16 órakor francia kiadója, az Actes Sud standjánál dedikál, 18 órakor pedig a Van Gogh teremben találkozik olvasóival. A Párizsi Magyar Intézet március 24-én irodalmi esttel tiszteleg a magyar Nobel-díjas előtt, amelyen francia fordítói, Natalia Zaremba-Huzsvai és Charles Zaremba mutatják be Kertész franciául megjelent műveit az irodalombarátoknak.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   

Esemény-tár
   
Összesen 97 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!