Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3   

Zene-bona
   
Keith Richards – James Fox: Élet
Szerzõ: Papirusz
2011. június 20. 11:39

Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa a rock történetének egyik legismertebb figurája. Élete a szó minden értelmében maga a legteljesebb rock ’n’ roll. Önéletrajzában részletesen beszél pályafutásáról, zenésztársaihoz fűződő viszonyáról, magánéletéről, s teszi mindezt a legőszintébb hangon.

bővebben >
 


Aranylemezzel zárta huszadik évét a Tankcsapda
Szerzõ: Papirusz
2010. január 28. 10:31
Véget ért - legalábbis ami a naptári évet illeti – a Tankcsapda 2009-es jubileumi éve.

A csapat egyedülállóan ünnepelte húszéves fennállását, volt maratoni koncertsorozat, új album, és díjeső is.

bővebben >
 


Lemezajánló
Pikó és bandája: Kalotaszegi zene
Szerzõ: Papirusz
2009. március 27. 12:26

A kilencvenes évek elején alakult zenekar falusi vonószenét játszik, fõleg Erdélybõl.

bővebben >
 


A 3 testőr című musical CD
Szerzõ: Papirusz
2007. november 13. 16:31
A történetet - mely valójában négy testõrrõl szól - számos film és színdarab megörökítette már, a közönség állandó és kitartó érdeklõdése és rajongása kíséretében. Hiába, ez egy megunhatatlan, klasszikus darab.
Mostantól musical formában is élvezhetõ a nagyérdemû által folyamatosan imádott mû, hiszen számos magyar híresség szereplésével elkészítették D'Artagnanék történetének modern feldolgozását.

bővebben >
 


Klasszikusok aranyban
Szerzõ: Papirusz
2006. december 27. 11:20
Úgy látszik, a december sokak életét és lemezét aranyozta be. Nemrég a Hungaroton, most az EMI is ünnepelhet, hiszen Cziffra György Liszt-albuma és Itzhak Perlman Vivaldi-CD-je elérte az aranylemezhez szükséges 1500 eladott példányszámot.

bővebben >
 


JÁGER BANDI - SKY LIGHT
Szerzõ: Papirusz
2006. szeptember 6. 15:06
Megjelent Jáger Bandi zongorista Jazz lemeze Sky Light cimmel.

A cd-én 12 saját szerzemény található. Az album stílusát tekintve "fusion jazz" ahogy a szerzõ mondja, „new jazz". Leginkább a Pat Metheny Group hangzásvilágát adja vissza. Nagyon érzelmes lírai dallamok és a mai groove-os hangzás ötvözete.

bővebben >
 


Hozta a kötelező számokat a Sziget
Szerzõ: Papirusz
2006. augusztus 17. 13:53

A szervezők tájékoztatása szerint a Sziget fesztivál idén beállította tavalyi nézőcsúcsát, hiszen összesen 385 ezren voltak a Hajógyári-szigeten augusztus 9. és 15. között. Egészen az utolsó napig úgy tűnt, hogy a tavalyi év lesz a győztes, ám a kedd - főként a Prodigy fellépésének köszönhetően - táblás házat hozott, és így a 2005-ös számok jöttek ki idén is.

bővebben >
 


Éljen május eleje!
Országos programkínálatunk a négy napra
Szerzõ: S. M.
2003. április 30. 15:29

Szabolcs megyétől Salgótarjánon át Budapestig főképp zenei eseményeket kínálunk a hosszú, (munka) ünnepi, május elsejével kezdődő hétvégére, már mai programokkal. A MEO-ban például Tunk Party lesz, Cseh Tamás pedig utoljára lép fel Jóslatával a Bárka színpadán vasárnap este 20 órától - és akkor még a Mediawave-ről nem is szóltunk! Kellemes időtöltést!

bővebben >
 


Két dudás két csárdában
A Balázs Elemér Group a Millenáris Teátrumban, Miquéu Montanaro a Fonóban
Szerzõ: macsinger
2003. április 29. 13:34

Balázs Elemér

Két zenei unikum is várja ma este az igényes zene kedvelőit Budapesten. A Balázs Elemér Group a legújabb albumát mutatja be 20 órától a Millenáris Teátrumban. Ezt az alkalmat azért is várják sokan, mert Balázs Elemér már a Trio Midnight dobosaként is nevet szerzett magának, majd a Balázs Elemér Quintet Always that Moment című CD-je komoly szakmai sikert aratott. Legújabb formációjával, a Balázs Elemér Grouppal készítette el tavaly az Around the World című albumot, s íme máris itt az új CD. De ezen az estén nemcsak lemezbemutatóra mehetnek a zenebarátok: Miqué Montanaro és a L’ Ora Daurada trió a Vujicsics együttes vendégfellépésével, szintén 20 órai kezdettel, a Fonó Budai Zeneházban lép fel.

bővebben >
 


Steve Houben esete a 13 éves Lakatos Krisztiánnal
A Raiffeisen Jazz Klub is csatlakozott Brüsszelhez
Szerzõ: eser
2003. április 29. 11:00

Lakatos Krisztián

Joe Muranyi és a Jazz Steps fergeteges koncertje után a Raiffeisen Jazz Klub ismét különlegességet kínált: április 25-én Balázs Elemér, a tavalyi sorozat egyik közönségkedvence lépett fel a neves belga szaxofonos, Steve Houben és fia, Gregory Houben társaságában. A népszerű magyar dobossal játszott öccse, Balázs József zongorista is. Az est igazi szenzációja azonban a mindössze 13 éves nagybőgős, Lakatos Krisztián volt

bővebben >
 


A Folkestra a Szajna partján
A La Maroquinerie-ben vigadnak
Szerzõ: K.Zs.
2003. április 28. 11:42

Magyar zenére perdülhetnek táncra Párizsban a world music franciaországi szerelmesei. A huszadik kerületi La Maroquinerie nevű szórakozóhelyen a Folkestra húzza hétfőn, április 28-án a talpalávalót. A koncert a Párizsi Intézet támogatásával valósul meg.

bővebben >
 


Rekedt rocker Kanadából
Bryan Adams a Budapest Sportarénában
Szerzõ: Péter Attila
2003. április 23. 10:49

A frissen átadott Budapest Sportaréna a tavasz hátralévő részében jónéhány világhírű előadót lát vendégül. Május közepén a fővárosba látogat Mark Knopfler, majd Paul McCartney, a sort azonban e hónap végén egy kanadai muzsikus nyitja. Az immár két évtizede a világ könnyűzenéjének élvonalához tartozó Bryan Adams április 23-án, este nyolc órakor lép fel Budapesten.

bővebben >
 


Egy estére megvalósult a dzsesszmonarchia
Oláh Kálmán nemzetközi csapata a Raiffeisen Jazz Klubban
Szerzõ: Albert Mária
2003. április 11. 16:35

Az idén második alkalommal gyűltek össze a dzsessz rajongói március 7-én este, az International Buda Stage színháztermében. A Raiffeisen Jazz Klubban fellépő Oláh Kálmán szereplésének külön aktualitást adott, hogy éppen aznap ünnepelte 33. születésnapját. Oláh Kálmán külföldi zenészbarátait - Thomas Kugi szaxofonost és Mario Gonzi dobost - hívta közös zenélésre. Bőgőn a Trio Midnightból jól ismert állandó zenésztársa, Egri János játszott.

bővebben >
 


Bódy Magdi New York-i nosztalgiája
Elindult a Raiffeisen Jazz Klub idei koncertsorozata
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2003. április 11. 16:33

Bódy Magdi

Február 7-én este újra dzsessz szólt a Buda Stage színháztermében: a tavalyi sikeres sorozat után 2003-ban tovább folytatódik az Papirusz média-támogatása mellett tavaly nagy sikerrel indult Raiffeisen Jazz Klub. Az idei első koncerten az utóbbi évek nagy visszatérője, az amerikai karrier után ismét itthon koncertező énekesnő, Bódy Magdi mutatta be új lemezét remek zenész barátaival.

bővebben >
 


Egy este, négy zenész, sok műfaj
A Szakcsi Trió és Borbély Mihály a Raiffeisen Jazz Klub vendége
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2003. április 11. 16:27

Szakcsi Lakatos Béla

Egy este, négy zenész, sok műfaj, egy stílus - ilyen lesz a Raiffeisen Jazz Klub soron következő koncertje. Október 18-án, pénteken fél 8-tól, a már megszokott helyszínen, a Buda Stage színháztermében Szakcsi Lakatos Béla ül a zongoránál, Orbán György bőgőzik, s az egyik legifjabb hazai tehetség, Pecek Lakatos András dobol. A vendégszólista pedig a sokoldalú fúvós, Borbély Mihály.

bővebben >
 


Az elektronikus és a világzene násza
A Gotan Project és a Taraf de Haidouks a PeCsában
Szerzõ: Irinyi Áron
2003. április 7. 21:39

Taraf de Haidouks

Az elektronikus zene és a world music találkozik április 9-én este a Petőfi Csarnokban. A két Európa-szerte híres együttes, a Gotan Project és a Taraf de Haidouks, illetve a magyar Szilvási Gipsy Folk Band közös koncertje a downtempo és az autentikus folklór megszállottjai között - reméljük - nem okoz tettlegességgé fajuló konfliktust...

...

bővebben >
 


Időmese, meseidő
Tíz perc (Trombita)
Szerzõ: Tamás Amaryllis
2003. április 7. 11:01

Wim Wenders: Twelve miles to Trona

Idő és sors a témája a Ten Minutes Older (The Trumpet) című mozgókép-revelációnak. A filmet naivul – azaz őszintén – szeretők éppúgy örömüket lelik majd benne, ahogy a magukat legbennfentesebb műértővé kinevezett filmfanyalgók is megérezhetnek valamit az ősfilmek százéves varázsából. Az etűdöket hét rendező talentuma jegyzi: Aki Kaurismaki, Victor Eric, Werner Herzog, Jim Jarmusch, Wim Wenders, Spike Lee, Chen Kaige vállalta a közreműködést.

bővebben >
 


Több mint klezmer
Lemezfelvétel a Fonóban
Szerzõ: PVÁ
2003. április 4. 12:15

Április 5-én este 8 órától élő lemezfelvétel részesei lehetnek azok, akik a Fonó Budai Zeneházban meghallgatják a Sabbathsong együttes koncertjét. A klezmert és a hagyományos héber zenét ötvöző csoport immár második alkalommal áll elő lemezzel.

bővebben >
 


Télkergető Pilisszentlászlóról
Szvorák Kati és a Monarchia Zenei Társulás új CD-je
Szerzõ: T.M.
2003. április 2. 10:49

Néhány napja jelent meg Szvorák Kati és a Monarchia Zenei Társulás Télkergető című hanghordozója, amelynek két érdekessége is van: az egyik az, hogy az ajánlást ismét Göncz Árpád volt köztársasági elnök írta az albumhoz, a másik pedig, hogy közreműködőként ezúttal is hazai és környező országokbéli művész szerepel rajta.

bővebben >
 


Ismét világsztár a Millenáris Parkban
Bill Frisell először lép fel saját együttesével Budapesten
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 28. 10:08

Harald Hoffmann: Bill Frisell

Ezen a hétvégén sem szűkölködik igényes programokban a Millenáris Park: március 28-án 19 órai kezdettel az Alkalom szüli a tolvajt című Rossini-opera látható a Magyar Állami Operaház előadásában, a Millenáris Fogadóban pedig Krulik Zoltán együttese, a Makám mutatja be új világzenei albumát. A legnagyobb meglepetést azonban a Világsztárok a Millenárison sorozat újabb eseménye tartogatja: március 29-én szombaton 20 órától a Bill Frisell Band ad koncertet.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3   

Zene-bona
   
Összesen 49 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!