Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Időmese, meseidő (Zene-bona)
Tíz perc (Trombita)
Szerző: Tamás Amaryllis
2003. április 7. 11:01
Int.Trailer.Night

Ha hinni lehet e film megszületéséről kerengő előzetes információknak, a film egyik leendő producere, a dokumentumfilmes Nicolas McClintock évekkel ezelőtt bukkant rá - Italo Calvino előadásainak összegyűjtött kötetében - egy szicíliai mesemondó egyszerűségében is talányos mondatára, miszerint "a meseidő nem azonos a valódi idővel". A producer-rendező aztán megnyerte Wenders és Bertolucci támogatását egy, az Időnek szentelt antológiához, melynek első játékfilmhosszúságú darabját mától vetítik a mozikban a Budapest Film sasszemű választásának köszönhetően. A következő rész elkészültének pedig már csak azért is örülhetünk (Ten Minutes - The Chello), mert Bertolucci, Menzel, Godard, Schlöndorff, Denis és Figgis társaságában Szabó István csellóra hangszerelt filmkölteményét is láthatja a filmvilág, remélhetőleg még az idén.

Chen Kaige: 100 flowers hidden deep

A Trombita alcímet viselő idő-sorozatban a teljes alkotói szabadságot élvező rendezők munkáit Hugh Masekala zenei improvizációi és a cambridge-i Cam folyó (mint idő-metafora) képe fűzi egy nagy és e módon elegánsan összekötött, mégis szétváló témává. A "minden egy" ősi bölcsességét követi Kaurismaki börtönből szabaduló, Szibériába vágyó férfihősének időtörténete, a spanyol Victor Erice-nek csak a legnemesebb némafilmkincsekkel összevethető Életvonala, a Herzog stábja által felkeresett dél-amerikai Uru Eus törzs ősembereinek döbbenetes találkozása a huszadik-huszonegyedik századdal, amely vesztüket okozza, Jarmush lakókocsis művésznőjének lapos sminktelensége, Wenders az életéért ámokfutó, mobiltelefonos újembere.

Spike Lee: We Wuz Robbed

Amit Spike Lee művel, a Meg lettünk lopva (We Wuz Robbed), beszédes címet viselő felütésében az Al Gore és G.W. Bush floridai szavazat-újraszámlálási botrányának dokumentumfilmes újrafelidézésével, az bizony nemcsak művészi, hanem civilkurázsit is sejtet. Főként most, az iraki háború beindításának napjaiban. Állítása nem kevesebb, mint hogy egy gátlástalan választási csalással magát az elnöki székbe tornászó politikus irányítja a világtörténelmet, az ezredforduló tájékán. A Mélyre rejtett 100 szál virág rendezője, Chen Kaige filmverse egy ledózerolt lakótelek valahai tulajdonosáról, bérlőjéről a maga pantomimes példázatával, sokaknak, talán a legszívszorítóbb hozzászólás lesz. De: mégis itt csillan föl valami halvány remény is, arról, hogy a legelvetemültebb cinikusban is kell hogy maradjon egy kis rész ember. S mindezt Kaige azzal a finomsággal és kegyetlen élességgel, ahogy ezt az Időről, a nekünk otthont adó Földgolyó-Csillagról megmutatni, felmutatni érdemes.

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!