Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Éljen május eleje! (Zene-bona)
Országos programkínálatunk a négy napra
Szerző: S. M.
2003. április 30. 15:29

A Talamba ütőegyüttes, Varnus Xavér illetve a Kiss Forever Band, a Coda és az Iron Maidnem ad koncertet este (április 30.) az I. Szabolcsi Kulturális Ifjúsági Zenei Fesztivál (április 25. - május 1.) keretében. A mai kínálatból is látszik, az egész megyét átfogó rendezvényen a komolyzene és a könnyűzene széles skáláján kínálnak programot a szervezők. A Debreceni Konzervatórium 1974 óta működő együttese négy éve használja a Talamba nevet. A formáció ma 19 órától Tiszavasváriban a Művelődési Házban lép fel. Ugyanekkor kezdődik a nyírbátori református templomban Varnus Xavér orgonahangversenye. A rock bandák este kilenckor kezdenek Nyíregyházán a Club NEO-ban. Az I. Szabolcsi Kulturális Ifjúsági Zenei Fesztivál teljes programját megtalálják a honlapon: www.szabolcs-fesztival.hu


                 René Aubry
(Millenáris Teátrum, május 5.)

A Kölyök Dixieland Band fújja a megnyitót holnap Salgótarjánban. A május 1-től 4-ig tartó találkozón a hazai és a nemzetközi dixie élet neves képviselői váltják egymást gálák és szabadtéri programok műsorában. József Saint Parish jóvoltából spirituális és gospel koncertet (május 4., szombat 11 óra) is hallgathatnak az érdeklődők, ahol a kőbányai művészeti iskola „bendje” is színpadra lép. A 19. Nemzetközi Dixieland Fesztivált a salgótarjáni Fő téren levő Művelődési Központban tartják a programról a honlapon is értesülhetnek: http://www.mmhir.hu/org/nmkti/dixie/start.htm

Tizedszer adják át az EuróPAS Magyar Táncdíjat a tánc világnapja alkalmából gálaműsor keretében a Budapesti Operettszínházban május elsején. Az elismerés a Táncművészet című folyóirat kiadója, a Nemzetközi Tánc- és Kultúra Alapítvány díja. A Magyar Táncdíjasok két részes estjén fellép a Budapest Táncegyüttes, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes, Truppel Mariann és Makovínyi Tibor, a BM Duna Művészegyüttes, Juhász Zoltán és Rémi Tünde, a Magyar Állami Népi Együttes, a Győri Balett, Péntek Kata, Lovas Pál és Linda Schneiderova a Pécsi Balettből, Végh Krisztina és Hágai Katalin-ifj.Nagy Zoltán a Magyar Nemzeti Balettből, Ladányi Andrea, Solymosi Tamás és Volf Katalin, Josip Bartulovic és Kulik Johanna, valamint a Savarria Táncegyüttes.

Bográcspörkölttel (ötszázért egytál étel + feles), vetítéssel, valamint koncertekkel (Ludditák, DJ Qcee és Buppa boy, Fantom Instrumentál Funk) és DJ-kel (Sztyepp, Zotyka, Kanadakaos) zárul a Tunk Party. A MEO-Kortárs Művészeti Gyűjtemény május elsejei "ünnepi" programja 17 órakor kiállításmegnyitóval (Barta, Füredi, Hegyi, Molnár, Orosz, Stark, Szabó, Vörös) kezdődik, 19 órakor felolvasással (Cserna-Szabó, Ficsku, Jónás) és 20 órakor divatbemutatóval (Pucc csoport, In All Modesty) folytatódik.

A Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar Rossini-, Mozart- és Schubert-darabokat játszik bérletsorozatának harmadik részében május 2-án pénteken 19 órakor a Fáklya Klub Hangversenytermében. A hatodik kerületi Csengery utca 68. szám alatti helyszínen Héja Domonkos vezényli Rossini A selyemlétra nyitányát, Mozart Esz-dúr sinfonia concertante, K. 364 és Schubert 5., B-dúr szimfónia, D. 485 című darabjait. Közreműködik Bárdos Borbála hegedűn és Winkler Zsófia brácsán.

RomaDaloM Fesztivál a Cigány Tavasz után szabadon a Fonóban május 2-án, pénteken este 8-órától. Fellép a roma popzenét játszó Vera Bilá & Kále (Cesaria Evora csehországi rokona), a paszabi majális folytatódik a három generációs szabolcsi roma-zenekar, a Parno Graszt műsorában és a záróbulin a Besh o droM, a balkáni cigány rezes zenét felhasználó együttes húzza a talpalávalót.

A barokk François Couperin-től és kortárs zeneszerzőktől, Kurtág Györgytől és Ligeti Györgytől játszik egy estén Csalog Gábor Budapesten a Városi Színházban május elsején fél nyolctól. A zongoraművész repertoárján a francia királyi udvar kompozitorától részletek ad elő a Pičces de Clavecin I-IV. füzetből, Kurtág Játékokjából I-VIII. füzet, majd Ligeti György nyolcvanadik születésnapja tiszteletére eljátssza a Trió kürtre, hegedűre és zongorára című alkotást.

Titus Maccius Plautus Hetvenkedő katonáját ezúttal a vigántpetendi Teatro Capriccio Sátorszínház és a Honvéd Kamaraszínház mutatja be közösen május elsején 21 órától a régi cirkuszi bódék hangulatát idéző Sátorszínházban (Budapest, Erzsébet tér), a commedai dell’arte, a bábjáték és a groteszk vásári mutatványok játékelemeit felvonultatva. A vígjátékot Józsa István rendezi, Kátai István, Fazekas Júlia, Dióssi Gábor, Molnár Csaba, M. Simon Andrea, Kovács Ágnes Anna, Gecse Noémi, Győry András Botond szereplésével.

+ 1 ajánlat: Különleges csemegének ígérkezik René Aubry, francia zenész-zeneszerző első budapesti fellépése a Millenáris Teátrumban május 5-én este 8 órakor. Zeneszerzői munkássága két jelentős színpadi művész tevékenységével kapcsolódott össze: a hetvenes évek vége óta dolgozik Carolyn Carlsonnal, a kortárs balett meghatározó táncos-koreográfusával, az ő ösztönzésére kezdett komolyabban is színpadi zeneszerzéssel foglakozni. A másik meghatározó együttműködés a francia bábművészet nemzetközi hírű alakjához, Philippe Genty-hez köti. Komponista pályáján számos baletthez, bábjátékhoz és filmhez szerzett zenét és számos lemeze jelent meg, elsősorban atmoszférateremtő hangkompozíciókat kreál, melyek mozgások, tánc és filmképek kísérőjeként éppúgy élvezhetők, mint önállóan. Kompozíciói mindig inkább a ritmussal való játékot helyezik előtérbe, kánonszerű, repetitív elemekre játékos, egyszerű dallamíveket helyez – Michael Nyman kánontanulmányait és Philip Glass szeriális szekvenciáit egyaránt idézve. Legutóbbi lemezén (Invités sur la Terre) kizárólag akusztikus hangzást használ, húros hangszerek kavalkádjával (gitár, mandolin, buzuki, balalajka) kápráztat el, s szokásához híven ötvözi a klasszikust a rockkal és a népdalokkal, a sanzont a minimalizmussal.

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!