Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Steve Houben esete a 13 éves Lakatos Krisztiánnal (Zene-bona)
A Raiffeisen Jazz Klub is csatlakozott Brüsszelhez
Szerző: eser
2003. április 29. 11:00

Az április 25-i koncert az európai hídépítés jegyében zajlott: március 7-én Oláh Kálmán már nagy sikerrel mutatta be osztrák-magyar kvartettjét. Ezúttal Balázs Elemér kezdeményezésére alakult a Brüsszel-Budapest-Connex kvintet, amely első alkalommal a Raiffeisen Jazz Klubban mutatkozott be a magyar közönségnek április 25-én 19.30-tól. De ez az este – a sorozat egyik fő célkitűzésének megfelelően – a nemzedéki találkozás jegyében is zajlott, hiszen Steve Houben a fiával, Gregory Houbennel érkezett Budapestre, s az együttesben játszott a káprázatos tehetségű, 13 éves bőgős, Lakatos Krisztián is.

Steve Houben

Steve Houben a bostoni Berklee College of Music kurzusain vett részt, majd amikor visszatért hazájába, Belgiumba, megalapította a liege-i konzervatórium dzsessz tanszakát. Egyébként mostanában a Brüsszeli Királyi Zeneakadémia dzsessz tanszakán tanít. Houben a tengerentúlon remek kapcsolatot épített ki számos neves zenésszel, közülük többekkel is játszott, készített közös lemezt.

Gregory Houben
(Dobó László felvételei)

Houben sokoldalú zenész, ám leginkább a hagyományos szving sajátos újrafogalmazása jellemző rá. 1998-ban megkapta hazájában a rádióhallgatók szavazata alapján a legjobb szaxofonosnak járó közönségdíjat, s ugyanabban az esztendőben a belga zenekritikusok elismerését vehette át, mint a legjobbnak ítélt európai szaxofonos és fuvolista. Fia pedig, Gregory Houben nemcsak trombitált, hanem remekül énekelt is.

Az igazi szenzáció azonban a 13 éves bőgős, Lakatos Krisztián bemutatkozása volt. Róla annyit áruljunk el, hogy bár elképesztő tehetségű tizenévesek bukkannak fel sorra-rendre a Magyar Rádió Bartók adó-főszerkesztőség által szervezett tehetségkutató versenyeken, Lakatos Krisztián köztük is talán a legfiatalabb. Egyébként éppen ezekben a hetekben igyekszik tehetsége legjavát bemutatni a Bartók adó-főszerkesztőség szervezésében hónapok óta zajló nagybőgő tehetségkutató verseny zsűrije előtt. A Raiffeisen Jazz Klubban mindenesetre már bizonyított: a legnagyobb tapsot szólóiért ő kapta, s ez nem a korának szóló udvariasság volt. Zenész társai mindannyian nagy örömmel figyelték a játékát, különösen Steve Houben követte elégedett mosollyal a szólóit, de Balázs Elemér is minden pillanatban figyelt rá, segítette az ifjú bőgőst.

Az április 25-i koncert fellépői: Steve Houben (szaxofon, fuvola), Gregory Houben (trombita, ének), Balázs József (zongora), Balázs Elemér (dob) és Lakatos Krisztián (bőgő).

A Raiffeisen Jazz Klub nyári szünet előtti utolsó koncertjén, május 30-án - hogy ismét érzékelhesse a közönség, milyen sokszínű a közkedvelt magyar dobos - ismét Balázs Elemér hallható, ám ezúttal a saját együttesével, a Balázs Elemér Grouppal. Az együttes tagjai akkor legújabb lemezüket mutatják be az IBS színháztermében.

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!