Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Rekedt rocker Kanadából (Zene-bona)
Bryan Adams a Budapest Sportarénában
Szerző: Péter Attila
2003. április 23. 10:49

Az észak-amerikai zenész mindent elért, amire bárki vágyhat a rockszakmában. Számos Juno-díja - a Grammy-díj kanadai megfelelője - közül az elsőt éppen húsz évvel ezelőtt kapta, de hazavihetett szobrocskákat MTV-díjkiosztóról, American Music Awards ünnepségről is. Szerte a világon megannyi slágerlista-elsőség fűződik a nevéhez, és a zeneiparban mindenhatónak számító amerikai Billboard Top 100 csúcsára is sikerült négy alkalommal felkapaszkodnia. Emellett azzal is büszkélkedhet, hogy - 1991-ben Angliában - "(Everything I Do) I Do It For You" című, Grammy-díjjal elismert szerzeménye 16 hétig vezette az eladási listát, amit azóta sem sikerült senkinek túlszárnyalnia.

Adams ma azon szupersztárok közé tartozik, akinek már a neve is garancia a milliós lemezeladásokra. Az önmagát szerényen csak kísérőzenekara basszusgitárosának tekintő muzsikust azonban nemcsak közönsége imádja, hanem pályatársai is nagyra tartják. Az általa, illetve más szerzőkkel együtt írt dalait előadók sora dolgozta fel - Celine Dion, Tina Turner, Bonnie Tyler, Neil Diamond. Rockzenekarok is előszeretettel próbálkoznak saját elképzeléseiknek megfelelően formálni a jól ismert dallamokat: Kiss, Mötley Crüe, Uriah Heep - csak néhány a terjedelmes névsorból.

A ráspolyos torkú énekes azonban több mint szórakoztatni vágyó előadó: koncertjei bevételét gyakran fordítja jótékonysági célokra. Támogat nemzetközi szervezeteket (Greenpeace, Amnesty International), néhány éve pedig a mellrák kutatását segíti adományaival. Neves kanadai énekesnőkről készített fényképeit tartalmazó könyvének bevételei a Kanadai Mellrák Alapítvány számlájára kerülnek. A központban azért természetesen mégis csak a zene áll, s ez bizonyára Budapesten sem lesz másképp. A rajongókat talán a borsosnak mondható (7500-15 000 forintos) jegyárak sem rettentik el attól, hogy jövő szerdán együtt énekeljenek a slágergyáros kanadaival.

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!