Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A Folkestra a Szajna partján (Zene-bona)
A La Maroquinerie-ben vigadnak
Szerző: K.Zs.
2003. április 28. 11:42

A Folkestrát 2000-ben alapította a zeneszerző-zenész Monori András, az énekesnő Palya Beáta és öt zenésztársuk. Magyarországon a Portugál című film zenéjével váltak az elmúlt időszak egyik legnagyobb felfedezésévé. Muzsikájuk egyaránt merít a magyar, a bolgár, a török népzene gazdag hagyományaiból, valamint a keleti, főként perzsa és indiai ritmusokból. A különböző zenei műfajok és stílusok keveredéséből sajátos, igazi világzene lett, amelyben harmonikusan ötvöződik játékosság, humor, energia, szépség és elmélyültség.

Az együttes énekesnője, Palya Beáta tehetsége kora gyermekkorában megnyilvánult, 16 éves korában már a Zurgó együttesben énekelt. 2001-ben, a magyar kulturális évad idején a francia Carqueiranne városban már elbűvölte hangjával és professzionalizmusával a francia hallgatóságot. 2002-ben a budapesti Francia Intézet ösztöndíjával négy hónapot Párizsban töltött, hogy elsajátítsa a perzsa énekmód csínját-bínját Kakoli Sengupta énektanárnál. Tavaly decemberben Palya Beáta Artisjus-díjat kapott.

A párizsi Maroquinerie-ben nem első alkalommal csendül fel magyar muzsika: 2001-ben, a MAGYart idején Escales hongroises elnevezéssel két hetes irodalmi és zenei programsorozatot szerveztek, amelynek az autentikus, illetve népzenei ihletésű kortárs magyar zenét többek között a Hegedős együttes, a Quartet 44, Hazai Attila, Krasznahorkai László, Tolnai Ottó és a Romano Drom képviselte. Aki esetleg nem tudja meghallgatni őket ezen az estén Párizsban, annak sem kell hosszú ideig várnia újabb alkalomra: Palya Beáta május 6-án a Párizsi Magyar Intézetben is koncertet ad, Szokolay Balázs kíséretében

www.instituthongrois.org 

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!