Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Galántai táncok, Menni kéne (Esemény-tár)
Európa Gála lesz a Budapest Sportarénában
Szerző: p.v.á.
2003. április 7. 14:35

Aki kívül marad, televíziós közvetítésben nézheti a csaknem 500 művész föllépését a Budapest Sportarénában. A változatos program minden igényt kielégít, a komoly és könnyedebb műfajok rajongói számára egyaránt érdekesnek ígérkezik. A rendezvényt a Brass in the Five fúvósötös, majd az Ökrös zenekar játéka nyitja meg, közben óriásbábosok és gólyalábasok tánca, valamint Cakó Ferenc homok-animációja szórakoztatja a nézőket.

A nyitányt a magyar klasszikusok felsorakoztatása követi. A Nemzeti Filharmonikusok előadása, Kodály Zoltán Galántai táncok című műve az Ökrös Zenekar folklóranyagára rímel. Ezután, a zongorán is közreműködő Kocsis Zoltán vezényletével, Liszt Ferenc-művek következnek, olyanok is, amelyeket Magyarországon ez a zenekar még sosem adott elő. A népi muzsika, a néptánc nem maradhat ki: a kárpát-medencei hagyományokból a Honvéd -Budapest Táncegyüttes Ertl Péter: Kalotaszegi leányének és legényesével, Foltin Jolán: Vízbevető hétfő című gyerekkoreográfiájával és Zsuráfszki Zoltán: Szatmári táncaival ad ízelítőt.

A Honvéd Együttes után hét magyarországi régió legjobb táncosai mutatják be vidékük jellegzetes táncait. A régiók hagyományok fejezetet a Bihari Együttes nyitja, majd a Közép-Dunántúli régió színeiben a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes  következik. A békéscsabai Balassi Táncegyüttes a Dél- Alföldi régiót, a győri Kisalföld Táncegyüttes a Nyugat-Dunántúlit, a nyíregyházi Nyírség az Észak - Alföldit, a kaposvári Somogy a Dél-Dunántúli, a miskolci Szinvavölgyi Táncműhely pedig az Észak-Magyarországi régiót képviseli.  

Az estet Presser Gábor és csapata fellépése zárja.
(Szólisták: Bíró Eszter, Király Linda, Miller Zoltán, Novák Péter, és Roy.) A Képzelt riport dalaiból összeállított műsor különlegessége, hogy eddig csak egyetlen alkalommal, az LGT fesztiválon hallhatta ezt így élőben a közönség.

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!