Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Az angyal elszállt (Esemény-tár)
Újdonságokkal egészült ki a Budapesti Tavaszi Fesztivál
Szerző: Albert Mária
2003. március 24. 15:56
Cappella della Pieta de´Turchini

Röviden A tüzes angyalról: Prokofjevnek, ennek a minden tekintetben rendhagyó művésznek az első operakísérlete ez a zenemű. Ám a darabot csak 1932-ben fejezte be a komponista, a késői ősbemutatót pedig már nem érhette meg, 1955 augusztusában a velencei La Fenice Operában tartották, a zeneszerző pedig Sztálinnal egy napon, március 5-én halt meg. Nos, az előadás a pillanatnyilag csődben lévő Szegedi Nemzeti Színházzal közös produkció lett volna, a megbízott igazgató azonban lemondta a premiert. A márciusi programsorozatot szervező Budapesti Fesztiválközpont Kht. tervezte, hogy önállóan színre viszi a a darabot, ám belátták, hogy ez technikailag és financiálisan is kivihetetlen.

Campania tartomány

Az idén Campania tartomány a fesztivál fő vendége, az itáliai zászlódobálók menete március 14-én és 15-én a Nagymező utcában, illetve a Vörösmarty téren pazar látványnak ígérkezik. Komoly szenzációra számíthatnak a Cappella della Pieta de\´Turchini és a I Cantori di Posillipo hangversenyének hallgatói. A francia táncosok balettgáláján nemcsak a klasszikus repertoárt táncoló sztárok lépnek színpadra, hanem Béjart lausanne-i társulatának elementáris hatású művészei is.

Mozart!

A fesztiválon önálló és vonzó programmal jelentkezik Szolnok városa (lásd dossziénkat),  teátrumuk, a Szolnoki Szigligeti Színház Füst Milán Catullusát hozza el, Szikora János rendezésében. A Budapesti Tavaszi Fesztivál fő mecénása, a Siemens Nemzeti Vállalatcsoport az idén a Budapesti Operett Színházba hívja partnereit, Lévay Szilveszter Mozart! című musicaljének magyarországi bemutatójára. Sorolhatnánk a ragyogó a múzeumi programokat, a születésnapjukat ünneplő magyar zenekarok és muzsikusok ünnepi hangversenyeit - elveszne az események tengerében az olvasó. Nyissák ki a Dosszié rovatunkat, ahol időről-időre részletes tájékoztatást kapnak művészekről, programokról.

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!