Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Háromszáz kötetből válogathatnak (Esemény-tár)
Erős magyar jelenlét a párizsi Könyvszalonon
Szerző: I-Web.hu
2003. március 21. 11:28

A Párizsi Magyar Intézet idén több mint 300 magyar vonatkozású, mintegy 100 - francia, belga, svájci és magyar - kiadó által megjelentetett könyvet állít ki a Szalonon. A magyar stand kínálatában az irodalmi művektől a művészeti albumokon, a 2001-es magyar évad kiadványain, szótárakon, történelmi, földrajzi, tudmányos és turisztikai publikációkon, szakács- és mesekönyveken át a zenei CD-ig számtalan mű megtalálható.

A közel 250 szerző közül egyes nevek - így Kosztolányi, Esterházy, Márai vagy Fejtő Ferenc - már ismerősen csengenek Franciaországban, másokat pedig itt fedezhetnek fel maguknak az olvasók. 2003-ban a magyar stand büszkeségei természetesen Kertész Imre Nobel-díjas művei, melyeket rajongói dedikáltathatnak is a világhírű magyar íróval vasárnap francia kiadója standjánál. Kertész kapcsán a PMI megemlékezik más magyar vagy magyar származású Nobel-díjasokról is : a könyvek mellett kamara-kiállítás mutatja be híres tudósainkat, amelyből a nagyközönség megtudhatja, miért is fontos a kézmosás, vagy ki is a holográfia feltalálója.

A könyvkiállítással párhuzamosan, március 24-én este Kertész-est lesz a Párizsi Magyar Intézetben, amelyen francia fordítói, Natalia Zaremba-Huzsvai és Charles Zaremba mutatják be a neves regényeket a párizsi irodalombarátoknak.

A Salon du Livre idei díszvendége Hollandia és Flandria. A rendezvény 50 000 négyzetméteren zajlik, 1000 francia és 200 külföldi kiadó részvételével. A hat nap alatt 400 találkozóra és 1500 dedikációra kerül sor. Az elmúlt évben a könyvkiállítást 219 ezren -  köztük 1500 újságíró - tekintették meg. A statisztikák e fontos irodalmi esemény növekvő népszerűségéről árulkodnak: tavaly tíz látogatóból négyen először zarándokoltak el a Versailles-i kapunál fekvő kiállítócsarnokba; egy fő átlagosan 5 órát töltött el itt és 70 euróval lett könnyebb.

Salon du Livre, Párizs, Paris Expo, 2003. március 21-26.
Szakmai nap: március 24. hétfő
Kertész Imre-est: Párizsi Magyar Intézet, 2003. március 24. 19 óra
92, rue Bonaparte  75006 Paris
Tel.: 01 43 26 12 06
www.instituthongrois.org 

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!