Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ötször öt, meg huszonöt (Esemény-tár)
A teremtés titkai a koreográfia nyelvén
Szerző: macsinger
2003. április 10. 16:22

Pálosi István

Az új előadás az 5x5 vendégkoreográfus sorozat részeként kerül színpadra, az Artus Stúdióban (Budapest XI. Sztregova utca 3.). A klasszikus mozdulatművészet hagyományait mindig is szem előtt tartó társulat saját művei mellett 2001-től klasszikus mozdulatművészeti művek rekonstrukcióival lépett a közönség elé. 2002-től pedig a társulat több kortárs alkotót is felkért művek készítésére, ezzel is tovább bővítve a társulat repertoárját. Az együttes öt állandó (Fenyves Márk, Pálosi István, Dezső Virág, Perfalvi Tünde Hedvig, Szelőczey Dóra) táncossal és több vendégművésszel dolgozik együtt.

Az előadássorozat valamennyi darabjában meghatározó az ötös szám: 5 táncos egy 5x5 méteres térben mutatja be a darabokat, aminek az időtartama körülbelül 25 perc. Ám ezek a kötöttségek, inkább csak keretek, mivel a lényegi mondanivalót a különböző alkotók személyisége, szelleme, eltérő kulturális háttere adja, és az, ahogy a társulat műfajához alkalmazzák műveiket.
A tudomány fejlődésével az emberiség betekintést nyert a teremtés titkaiba. Az első előadás koreográfusa Sziráky Tímea, ezt a csodát próbálja bemutatni, azt hogy a parányi sejtek rendszere felelős az információátadásért, így az élővilág szépségéért, változatosságáért és nem utolsó sorban létéért.

A Még 1 Mozdulatszínház programjairól és társulatáról a www.orkesztika.hu , illetve a www.artus.hu oldalon olvashatnak bővebben.

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!