Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Velencéről Párizsban (Esemény-tár)
Hírek a biennálé sajtótájékoztatójáról
Szerző: I-Web.hu
2003. március 27. 13:36

A hagyományos Olasz Intézet helyett ezúttal rendhagyó helyszínen, Párizs Város Modern Művészeti Múzeumában mintegy négyszáz fő - újságíró, művész, szervező - jelenlétében tartotta tegnap, március 26-án sajtótájékoztatóját az idei Nemzetközi Velencei Képzőművészeti Biennále vezetősége.

A házigazda, Suzanne Pagé igazgatónő köszöntője után a Biennále elnöke, Franco Bernabé vette át a szót, és bevezetőjében kiemelte: a helyszínválasztás nemcsak a hely méretei miatt esett a neves francia múzeumra, hanem szimbolikus is : nem csupán Olaszországot, hanem általában a művészetet képviselik. Beszámolt arról, milyen infrastrukturális és kommunikációs újdonságokra, változásokra számíthatnak az érdeklődők júniustól.

Így például átépítették a Biennále bejáratát, restaurálták az Arsenal egy részét, megújult, és gazdagabb, tartalmasabb lett a rendezvény honlapja, valamint a Biennáléval egy időben kortárs zenei és színházi fesztivál is zajlik majd Velencében. A rendezvény minden napjára szerveztek egy találkozót - művésszel vagy kurátorral -, ilyen módon kívánják a kezdeti pezsgést a Biennále egész idejére biztosítani.

Ezt követően a főkurátor, Francesco Bonami nagy vonalakban ismertette a megjelentekkel a kerek évfordulós esemény idei koncepcióját. Fontos változás az elmúlt évekhez képest, hogy a főkurátor mellett az Arsenal nyolc kiállítására külön kurátorokat kértek fel, akik munkájukban teljes önállóságot élveznek.

Francesco Bonami irányítása alá tartozik a Biennále kertjében található Olasz Pavilon, a Correr Múzeumban az elmúlt fél évszázad festészettörténetét bemutató tárlat (Festészet: Rauschenbergtől Murakimiig, 1964-2003), valamint az Arsenal "Clandestini " ("földalattiak, titkosak") című kiállítása. Az Álmok és konfliktusok - A néző diktatúrája címmel kapcsolatban a főkurátor kiemelte: minden látogatót individuális nézőként fog fel, s célja, hogy az egyéni befogadó a saját idejének és tapasztalatának urává váljon.

A sajtótájékoztató utolsó felszólalóiként Jean-Pierre Criqui és Alfred Pacquement (a Pompidou Központ igazgatója) kurátorok ismertették a Francia Pavilon idei koncepcióját. A Pavilon vezetésére 2003-ban Jean-Marc Bustamante kapott megbízást, aki e két kurátor segítségét kérte. A francia Pavilon az Amazonok pavilonja címet viseli, a pavilon ajtaját pedig egy áttetsző tükörrel helyettesíti. A pavilon közepét négy női portré - négy amazon - uralja. A kiállítást egy, Jean-Marc Bustamante munkásságát bemutató monográfia kíséri, mely a Gallimard kiadó gondozásában lát napvilágot.

A Biennálén Magyaroszágot Gálik András és Havas Bálint (Kis Varsó) képviseli, a rendezvény nemzeti biztosa dr. Fabényi Júlia, kurátora dr. Petrányi Zsolt, a projektmenedzser pedig Bencsik Barnabás.

www.instituthongrois.org

Kapcsolódó írásunk: Nefertiti teste 

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!