Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Teremtettem egy saját világot...
Beszélgetés Kiss Erzsivel
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 1. 21:14

Gyerekkorában a hullámcsattal fejére erősített törölközőt rázva azt játszotta, hogy ő Koncz Zsuzsa, máskor meg Kovács Kati slágereit üvöltötte, ahogy csak a torkán kifért. Kiss Erzsi ma már nem csupán a budapesti koncertélet rendszeres szereplője. Zenéje külföldön is méltán népszerű. Rajongói legközelebb december 30-án találkozhatnak vele. Egy Kiss Erzsi Zene este 8-kor, a Trafóban!

bővebben >
 


"Szent öröm vet borba lángot..."
Ne habozzon, igyon - pezsgőt!
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 1. 21:04

Franciaországban nemcsak szilveszterkor bontanak pezsgőt. Úgy is hihetnénk, hogy mindent tudnak a pezsgőről, a Le Figaro szerkesztősége mégis közel hatvan oldalt szentelt ennek az egyedülálló italnak. A pezsgő, vagyis a champagne kifejezés náluk természetesen nem habzó bort jelent, hanem csak és kizárólag Champagne borvidék borait értik alatta, melyek a Méthode Champegnoise, vagyis a klasszikus mód szerint, palackban készültek. Ez persze még nem magyarázná meg az italt övező nimbuszt.

bővebben >
 


Magyar rapszódia
Évszázadokon átívelő, eleven zenei kommunikáció
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. december 29. 23:04

Olyannyira iskolapélda Oláh Kálmán és a Trio Midnight legújabb lemeze, hogy akár oktató célzattal is játszhatnánk. Alighanem létezik is némi ismeretterjesztő szándék a felvétel mögött: a zongoristának ez a harmadik lemeze, amelyik a koreai Good International kiadónál a saját neve alatt jelent meg. Minden bizonnyal a Hungarian Rhapsody című új album iránt is sokan érdeklődnek majd, hiszen tegyük hozzá: Oláh Kálmánnak óriási sikerei vannak Ázsiában, koncertjeire rendszerint többezres közönség kíváncsi.

bővebben >
 


Zene a Magasban
Ünnepi hangversenyek a fővárosban
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2002. december 29. 10:08


A két ünnep előtt és között a szokásosnál is gazdagabb hangversenyválaszték várható a fővárosban. A kínálatban szinte mindenféle hangulatnak megfelelőt találhat magának az érdeklődő a templomi áhítattól a karneváli hangulatú zenélésig – legtöbbször parádés zenészgárda tolmácsolásában.

bővebben >
 


Micimackó és Szarvasvadász
Mozi-, DVD- és VHS-körkép
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. december 27. 18:09

Az ifjúság megnyugtat című alkotás a 33. Magyar Filmszemlén vetített művek őszi-téli premierjeinek sorát gyarapítja, az Úttorlaszok görög rendezője, Stavros Ioannou tavaly volt Európa felfedezettje. DVD-n megjelent a Szarvasvadász, a Vissza a jövőbe-trilógia és a Vándormadarak, illetve "a hidegre való tekintettel" Micimackó újévi kalandjai videón.

bővebben >
 


Arany Glóbusz
A Chicago a legesélyesebb?
Szerzõ: Albert Mária
2002. december 27. 18:05

A Chicago című film kapta a legtöbb, nyolc jelölést az egyik legfontosabb amerikai filmes díjra, az Arany Glóbuszra. A Golden Globe jelöléseket csütörtökön jelentették be Beverly Hillsben. A díj amolyan előfutára a legrangosabb filmdíjnak, az Oscarnak, ahol általában glóbuszosok tarolnak. A győzteseket január 19-én ismerhetjük meg.

bővebben >
 


Álmom, a Budapesti Napló
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. december 27. 17:58


Állandó szerzőnk, Monoki Kálmán ezúttal karácsonyi hangulatú tárcával lepett meg minket. Fogadják szeretettel.

bővebben >
 


Gesztenyés kulcs
Állandó tárcaírónk ezúttal novellát írt az artiturának
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. december 26. 22:50

Tárcaírónk, Podmaniczky Szilárd ezúttal novellát írt az Papirusz felkérésére - szerkesztőségünk ezzel a novellával kíván minden kedves olvasónak boldog, békés karácsonyt.

bővebben >
 


A kultúra misszionáriusa
Szerb Antal két kötetéről
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 26. 22:48

Ismét kikerekedett egy sorozat: a karácsonyi könyvvásárra a Magvető Kiadó megjelentette a Szerb Antal irodalomtörténeti tárgyú írásaiból összeállított válogatás utolsó két kötetét. Az Összegyűjtött esszék, tanulmányok, kritikák I-III. az író teljes tudományos munkásságát tárja az olvasóközönség elé.

bővebben >
 


Boldog karácsonyt!
75 nyelven (ha jól számoltuk...)
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 26. 22:29

Ha újdonságra vágyik, lepje meg szeretteit a fa alatt: összeállításunkból megtanulhatja, hogyan köszöntheti családját irokéz, eszkimó vagy éppen hawaii nyelven.

bővebben >
 


A dobozba rejtett csodák
Filmajánló otthonülőknek
Szerzõ: Albert Mária
2002. december 26. 10:25

Eltöltene egy napot Pfeiffer művésznővel? Kíváncsi egy beszélő kismalacra? Egy embert megszégyenítő egérkére? Tapadjon az ünnepek idejére is a televízió képernyőjére. Beköltözik otthonába a szeretet és a szerelem ... Mi segítünk, hogy egyszerűbb legyen a választás.

bővebben >
 


Media+ = mínusz
Több százezer euró magyar filmeknek
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. december 23. 11:17

Több készülő magyar, illetve koprodukciós film kapott támogatást az Európa Tanács filmes alapjától, az Eurimages-tól. A szolnoki Tisza Mozi mellett még egy magyar filmszínház kerülhet az Europa Cinemas tagjai közé – az illetékesek december 21-én személyesen látogatták meg a mozikat. Magyarország továbbra sem vehet részt a MEDIA+ programban, mivel a magyar médiatörvény nem felel meg az Európai Unió előírásainak.

bővebben >
 


Téli Parnasszus
Költészet minden időben
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 20. 14:41

December 16-án hétfőn a Műcsarnok előadótermében újra irodalmi ínyenc-est volt, akárcsak minden negyedévben, hiszen megjelent a Parnasszus folyóirat téli száma. A könyvbemutatóval egybekötött felolvasóestnek jeles külföldi vendégei voltak: egy luxemburgi költő és egy lengyel műfordító is szerepelt a meghívottak között.

bővebben >
 


Máli néni a tévében
Ismét közvetít színházi darabokat az MTV
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. december 20. 13:16

Mintegy négy éves szünet után december végétől élőben is közvetít színházi előadásokat a megújult Magyar Televízió. Szolnoki András, a színházi rovat vezetője az artiturának elmondta: a tervek szerint az év utolsó hónapjától havonta sugároznak majd a főadón - egyenes adásban - egy-egy előadást, emellett pedig a magyar 2-es csatornán további két-két művet mutatnak be felvételről.

 

bővebben >
 


Hétköznapi szenvedéstörténet
Úttorlaszok
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. december 20. 12:06


Naponta hallani, olvasni a hírekben, hogy illegális menekülteket találtak valamelyik határon kamionok rakterében, vagy megfulladtak konténerekben, túlterhelés miatt elsüllyedt hajókban. A négy ország területén élő mintegy harmincmilliónyi kurd közül sokan nem akarnak áldozattá válni az "anyaországok" ellenük folytatott agressziójában, és menekülni kényszerülnek otthonukból. Róluk szól, a híradással felérő, Úttorlaszok.

bővebben >
 


X-kötetek
Új, tinédzsereknek szóló sorozat a Móra Kiadónál
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 19. 15:35

Sohonyai Edit Le a csajokkal! avagy kinek kell a szerelem, és G. Szabó Judit A macskát visszafelé simogatják című könyvével új sorozat indult a Móra Kiadó gondozásában. A Móra X könyvek a nagykamaszok kedvencei lehetnek a jövőben - de persze már idén karácsonykor is.

bővebben >
 


Programok a tengeren túlra
Tíz esztendős a Duna Tv
Szerzõ: Albert Mária
2002. december 19. 14:48

2002. december  24-től az Egyesült Államok és Ausztrália területén is megkezdi sugárzását a Duna Televízió. A kezdetben hatórás adásban az angol nyelven feliratozott Híradó mellett magyar filmeket vetítenek majd, és a televízió ismeretterjesztő archívumát is felhasználják. A programok összeállítása során figyelembe veszik az időeltolódást, valamint a sajátos lokális igényeket. A Duna Televízió tagja az Európai Transznacionális Közszolgálati Televíziós Csatornák Szövetségének, amely idén Budapesten rendezi konferenciáját a tízéves évforduló alkalmából. Karácsonykor kétszer negyvenperces "születésnapi" műsor szerepel a programjukban: Tölgyesi Ágnes dokumentumfilmje a Duna Televízió elmúlt tíz évéről.

bővebben >
 


Keserédes boldogság
Almási Tamás Sejtjeink című dokumentumfilmje a tévében
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 18. 16:18

"Azt mondják, az ember két dologért képes mindent megtenni: azért, hogy legyen és azért, hogy ne legyen gyermeke" - szól a film mottója. A Sejtjeink a kitartás, a szenvedély és a szolidaritás példázata. Felkavaró izgalmas és mélyen emberi történet.

bővebben >
 


Nem semmi egy élet
A múlt nélküli ember
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. december 18. 15:40

Hogy az ember nem emlékszik a múltjára, nem tudja, kicsoda is ő valójában – nem újkeletű téma a művészetekben. A „honnan jövünk, hová megyünk” közhellyé koptatott kérdés, csupán akkor válik véresen húsbavágóvá, ha velünk is megtörténik, hogy „lefagy a rendszer”, vagy „elszáll minden”, s csak a jelen marad, a pillanat, hogy vagyunk – semmi más.

bővebben >
 


Suhanó árnyak
Jacques Perrin: Vándormadarak
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. december 18. 15:06


Karácsonyra videón is megjelent Jacques Perrin csodálatos filmje. A nagysikerű Mikrokozmosz – a füvek népe producere az égbe szállt, hogy a Vándormadarak producereként, forgatókönyvírójaként és rendezőjeként a szárnyasokról készíthessen fényszimfóniát.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!