Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Programok a tengeren túlra (Archívum)
Tíz esztendős a Duna Tv
Szerző: Albert Mária
2002. december 19. 14:48


Az ünnep estéjén lesz éppen tíz éve, hogy a határon túl élő magyarok nem mindennapi ajándékot kaptak. 1992. december 24-én kezdte meg adását a Duna Televízió. Az eltelt tíz év során a televíziós csatorna a világ különböző helyein lévő, főként közvetlenül a határok mentén élő magyarság egyik meghatározó kulturális intézményévé vált. Ma már nem csak a Kárpát- medencében, hanem négy kontinens több mint ötven országában látható a Duna-embléma a képernyők jobb felső sarkában. Miközben a hazánktól távol élő magyarok számára lehetővé tette az információáramlást, tartalmasabbá tette a hétköznapokat, 1999-ben az UNESCO ennek a csatornának ítélte oda " a világ legjobb kulturális televíziójának" járó Camera-díjat.

A Duna Tv azért jött létre, hogy szellemi és kulturális hidat építsen az anyaország határain belül és kívül élő magyarság között. Feladatának tekinti a magyar kisebbségek identitásának, kultúrájának és anyanyelvének megőrzését. Hiteles tájékoztatást kíván nyújtani, nem nézettségi toplistákat produkálni. Az elmúlt tíz év alatt sikerült megvalósítania azt az elképzelést, hogy a Duna Televízió ne hasonlítson a többi televízióhoz. Bár mostanában folyamatosan anyagi gondokkal küszködik a társaság, igényességnek köszönhetően remélhetőleg további minimum tíz évig követhetjük nyomon az éjszakai zeneszó idején látható akvárium halainak sorsát.

A minőségelvű televíziózás szempontjai azonban sajnos nem mindig esnek egybe a kereskedelmi szempontokkal. A nézők gyakranolykor elmarasztalják őket, legtöbbször formai okok, a korszerűtlen megjelenés miatt, de a tíz év alatt az is kiderült, hogy az emberek nagyon is becsülik a közszolgálati elven működő tévét. A kultúrát igen magas fokon közvetítő csatornának többé-kevésbé sikerült pártatlannak maradni. Alkotói műhelyeikben értékes és igényes művészi munka folyik.

Az UNESCO elismerés mellett számos hazai és nemzetközi fesztivál-, és filmszemle-díjjal jutalmazták a társaságot. 2001-ben Durst György, a Duna Műhely vezetője lett az év producere, Fellini-díjat kapott Macskássy Kati Igaz, ami igaz című dokumentumfilmjéért. Cannes-ban idén is született magyar győzelem: Mészáros Péter Eső után című filmjét - amelynek egyik producere Durst György - ítélte legjobbnak a zsűri a rövidfilmek versenyében.

  

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!