Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Suhanó árnyak (Archívum)
Jacques Perrin: Vándormadarak
Szerző: Sulyok Máté
2002. december 18. 15:06


Azzal büszkélkednek az alkotók, hogy a fantasztikus felvételek közül egyik sem trükk eredménye. Pedig döbbenetes számadatokat mesél a narrátor, miközben például éppen a sarki csér repülését csodálhatjuk: ez a madárfaj húszezer kilométert is megtesz vándorútja során. Micsoda energiát mozgósítanak, hogy felemelkedjenek, haladjanak! A közeli képeken a felülről látható madarak izomkötegei is jól kivehetők tolluk alatt, „munka közben”. Vannak sűrű szárnycsapásokkal, és vannak légáramlatokon méltósággal körözők. A film megtekintése jó alkalom arra, hogy átgondoljuk a vonuló madarakról, egyáltalán a madarakról alkotott véleményünket, ami általában nem túl kedvező a városlakókban. 

 Számítógépes trükköt ugyan nem alkalmaztak a készítők, viszont a végletekig kiaknázták az olyan dramaturgiai eszközöket, mint a vágás, a forgatókönyv, a zene. Az egyik jelenetben éppen elmerülünk a költői képek nézegetésében, merengünk a lét csodálatos voltán, amikor ábrándozásunkból hatalmas dörrenés riaszt fel, és a vásznon suhanó tollas mozgása megtörik, majd a test alázuhan. Az ember „hű” társa, a vadak „árulója” pedig odaviszi a tetemet a gazdi lábához.

Időtlen, és határtalan film ez, kontinenseken, óceánokon szárnyalhatunk keresztül hihetetlen természetességgel és könnyedséggel. Azt mondják, a természetfilmesek türelmes emberek. Végtelenül. Mi pedig hálásak lehetünk nekik. Szintén végtelenül.


Vándormadarak – Le peuple migrateur (francia-német-olasz-spanyol-svájci, 2001 feliratos – 95 perc)
Rendezte: Jacques Perrin; forgatókönyv: Jacques Perrin, Stéphane Durand; társrendezők: Jacques Cluzaud, Michel Debats; vezető operatőrök: Olli Barbé, Michel Benjamin, Sylvie Carcédo, Laurent Charbonnier, Luc Drion, Laurent Fleutot, Philippe Garguil, Dominique Gentil, Bernard Lutic, Thierry Machado, Stéphane Martin, Fabrice Moindrot, Ernst Sasse, Michel Terrasse, Thierry Thomas; vágó: Marie-Josčphe Yoyotte; zenéjét szerezte és vezényel: Bruno Coulais; hangmérnök: Philippe Barbeau; zoológus: Marc Crémades; producer: Jacques Perrin; narrátor: Jacques Perrin.
Magyarországon forgalmazza az SPI International.

A film honlapja: http://www.peuplemigrateur.com/home.htm

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!