Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Máli néni a tévében (Archívum)
Ismét közvetít színházi darabokat az MTV
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. december 20. 13:16


Először december 28-án este közvetítik
a Radnóti Színházból Füst Milán Máli néni című, remek humorral fűszerezett sikerdarabját, amelyet Jordán Tamás rendezett. A felvétel költsége megközelíti az ötmillió forintot, amelyből mintegy 250 ezer forintba kerülnek a szerzői jogok. Szolnoki András az artiturának elmondta: a jogdíj elérheti a kétmillió forintot is, ha zenés a mű és külföldi szerzőtől származik.

A decemberi előadás után jövő februárban lesz ismét színházi közvetítés a "királyi televízióban", ahol addig a néző olyan, korábban rögzített előadásokat láthat, amelyek az ORTT pályázatán nyertek pénzt az utómunkálatokhoz. Ebből a pályázati támogatásból látható majd a Magyar 2-es csatornán Hamvai Kornél Hóhérok hava című darabja is. A felvételeket készítők között ott találjuk a televíziós szakma legjobbjait: Márton István és Szirtes János rendezőt, valamint Koltai Tamás és Virág Kati szerkesztőket.

A stáb egy-egy felvételnél négy-öt fényérzékeny kamerával dolgozik, közvetítőkocsi segítségével. Szolnoki András - aki évtizedek óta a Magyar Televízió munkatársa - évi 150-200 előadásból választja ki azt a harmincat, amely minőségileg alkalmas televíziós felvételre. Itt elsősorban a darab magas színvonalára gondol a szakember, és arra, hogy az előadás a legszélesebb közönséghez szóljon.

A közvetítésnek nem célja, hogy versenyezzen a kereskedelmi televíziók szuperprodukcióival, a szerkesztők már sikeresnek vélik a több százezres nézőszámot produkáló műsort is. Összehasonlításképpen: 1995-ben egy főműsoridőben közvetített színházi előadásnak átlagosan másfél-kétmillió nézője volt, de abban az időben eredményesnek tartották a rétegközönséghez szóló darab 800 ezres nézőszámát is. Ha belegondolunk, hogy egy-egy előadást a színházban átlagosan 600 néző kísér figyelemmel, akkor már a néhány százezres eredmény is kiugró teljesítmény.

http://www.radnotiszinhaz.hu


 

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!