Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
X-kötetek (Archívum)
Új, tinédzsereknek szóló sorozat a Móra Kiadónál
Szerző: I-Web.hu
2002. december 19. 15:35

Mint Balassa Anna, a sorozat szerkesztője elmondta a papirusznak, a Piknik sorozat tíz évvel ezelőtti megszűnése óta egyáltalán nem jelentek meg olyan könyvek a Móra Kiadónál, amelyek kimondottan a 15-17 éves nagykamaszok kedvenc olvasmányai lehettek volna. Sokáig úgy gondolták ugyanis, hogy az ilyen korú lányok és fiúk már kinőttek a gyerekirodalomból, és inkább a felnőtteknek szóló könyveket olvassák. Az igazság azonban az, hogy a meseregényekből "kiöregedett" tinédzserek ma is nagyon szeretik a róluk szóló, a számukra ismerős élethelyzeteket feldolgozó regényeket. A Móra X könyvek tehát hiánypótló sorozat, melyben eddig két kötet jelent meg.

Sohonyai Edit meglehetősen provokatív című regénye, a Le a csajokkal! avagy kinek kell a szerelem szereplői tizenhat éves gimnazisták, egy mai magyar kisváros hús-vér figurái, akik most veszik észre, hogy az eddigi kiscsajok nőkké, a "gyökér" kissrácok pedig majdem férfivá lettek. Heves barátságok köttetnek és szakadnak, szerelmek gyúlnak és lobbannak el újra, miközben családja, iskolája és lelke - (óóóó)óriási lelke - is van az embereknek. Szerencsére az írónak nemcsak lelke van, hanem humora is, tudja és érti, mikor "röhög az egész osztály". (232 p. kötve, 1390. Ft)

G. Szabó Judit regénye, A macskát visszafelé simogatják a Móra X könyvek második darabja. A regény először a 70-es években jelent meg, és természetesen az akkori kamaszok is rongyosra olvasták, hiszen az ő korosztályuk nagyon kedves, de mégis lázadó, sok humorral megírt története volt. A regény főhőse egy kislány, aki nagyon szeretne kiszakadni a családjából, de vágyik is arra a szeretetre, amit édesapjától és nevelőanyjától kaphat. Egy napon baleset történik, a kislány leesik Juci nevű lova hátáról, és napokig mozdulatlanul kell feküdnie. Van ideje tehát gondolkodni családján, ikertestvérén a nagyon szép, de lüke Ágin, osztálytársain, és a nagyon-nagyon jóképű Botondon. (221 p. kötve, 1390 Ft)

Aki a téli szünetben olvasására adja a fejét, nem fog csalódni. Ezek a regények még azokat a tizenéveseket is leveszik a lábukról, akik inkább a távirányítóval szeretnek lapozni. A jövő év első negyedévében megjelenik Somolyai Edit regényének önállóan is olvasható folytatása, a Jasmina, a Móra X könyvek sorozat negyedik darabja pedig Christine Nöstlinger Andersen-díjas osztrák írónő nagykamaszoknak szóló regénye lesz. Kellemes olvasást!
 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!