Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Micimackó és Szarvasvadász (Archívum)
Mozi-, DVD- és VHS-körkép
Szerző: Sulyok Máté
2002. december 27. 18:09


A 12. Európa Filmhéten is vetített Úttorlaszokat a Művész mozi után a Szindbád tűzi műsorára. Az alkotás egy határokon kívüli, öt országban is élő nép, a kurdok boldogulását mutatja be dokumentarista stílusban. A film nem vonultat fel profi színészeket; nyomon követi néhány ember mindennapi kalandjait. A film rendezőjét, Stavros Ioannout, az Európai Filmakadémia „Az év felfedezettjei" közé sorolta 2001-ben – idén Pálfi György kapta a Fassbinder-díjat.

A Hukkléhoz hasonlóan szintén a februári filmszemlén mutatták be először Csáki László és Bánóczki Tibor Az ifjúság megnyugtat című melodrámáját. A főként kísérleti filmeket produkáló stáb két producere az a Durst György és Hartyándi Jenő, akik esztendők óta sikeresen szervezik Győrben és környékén a Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Fesztivált. A Toldi moziban látható filmben feLugossy László és Kari Györgyi főszereplők mellett Kudlik Júlia is feltűnik.

A Szarvasvadászt most már VHS- és DVD-formában is őrizhetjük otthon. Michael Cimino 1978-as klasszikusát szinkronizáltan és feliratosan (eredeti nyelven) is nézhetjük az Odeon jóvoltából. Az amerikaiak Vietnam-szindrómájának egyik alapvető hollywoodi feldolgozásában, Zsigmond Vilmos kamerája előtt, Meryl Streep, Robert De Niro, Christopher Walken, John Savage alakította figurák sorsát csaknem három órán keresztül láthatjuk.

A nyolcvanas évek kamaszainak alapvető filmélménye volt a trilógiává bővült Vissza a jövőbe. Michael J. Fox és az „őrült” professzor, Christopher Lloyd kalandjai mit sem vesztettek a varázsukból a filmek számának növekedésével és a múló idővel. Az időutazást most a DVD-forma is lehetővé teszi, amelyen az angol és magyar szinkron illetve felirat mellett, akár arabul, csehül, görögül, románul vagy törökül is böngészhetjük a feliratokat – szintén az Odeon kínálatában.

A Vándormadarak égi útját bemutató francia dokumentumfilmet is megnézhetjük immár a szoba melegéből. A filmet forgalmazója, az SPI adta ki DVD-n. Jacques Perrin alkotásáról az artitura hasábjain is olvashatnak: /archivum/index.php?newswf2_id=385search

Micimackó: Boldog új mackóévet! kíván az InterCom videokazettáján. Róbert Gida Százholdas Pagonyban élő barátai, Micimackó, Malacka Tigris, Nyuszi, Füles, Bagoly, Kanga és Zsebibaba kalandjai igazi ünnepi ajándék kicsinek és nagynak egyaránt.

Kapcsolódó honlapok:
http://www.filmhonlapok.hu/azifjusagmegnyugtat/szinopszis/
http://www.odeon.hu
http://www.spi.hu
http://www.cinematrix.hu/konzervveg.php?konzerv_id=5402

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!