Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Tiszta, élő film
Majid Majidi: Baran
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. március 5. 12:33

Rahmat / Baran

Agyontechnicizált (film)világunkban végre hús-vér szereplőkkel, valódi (és nem való-) küzdelmekkel, igaz érzelmekkel találkozhatunk: az iráni filmgyártás újabb remek alkotással rukkolt elő, amelyben még vannak titkok, és létezik a tisztelet - kamera előtt és mögött egyaránt. Sallang- és giccsparádé-mentes előadásmód, a földrajzi és kulturális távolság ellenére át- és megélhető történet.

bővebben >
 


Figyelem, új külső!
Megújul a Pesti Est és az Országos Est lapok
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 4. 16:13

Megszoktuk már, hogy minden csütörtökön jön az új Pesti Est. Egy pillantást vetünk az újságtartóra, és látjuk: ott van már. Március 6-tól azonban figyelnünk kell, mert az ingyenes kulturális programmagazin megújult formában lát napvilágot. A tizennyolc vidéki megyeszékhelyen megjelenő Országos Est Lapoknál is arculatváltás lesz.

bővebben >
 


A kincses Sziget
Az idén is lesznek zenei csemegék a Sziget Fesztiválon
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 4. 15:57

Az idén is gazdag zenei programot ígér a július 30-a és augusztus 6-a között megrendezendő Sziget Fesztivál. A mai popzene egyik legérdekesebb együttese, a Massive Attack mellett szerepel a legendás thrash metal együttes, a kanadai Annihilator. Fellép majd az új Dave Randall-formáció, a Slovo, a skandináv Clawfinger, a neves brit dub-zenekar, a Zion Train, valamint a spanyol Ojos de Brujo.

bővebben >
 


Miről búgnak a Súgó Csigák?
Ismét szavazhatunk a legnépszerűbb színészekre
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 3. 15:58

A Súgó színházi programmagazin immár harmadik alkalommal indította el nagyszabású internetes szavazását, amelyben Magyarország legnépszerűbb színészére szavazhatnak az internetezők. A díjat minden évben március 27-én, a színházi világnapon, a közönség szavazatai alapján adják át. Az első forduló eredményeit, azaz a továbbjutók névsorát ma tették közzé.

bővebben >
 


A látszat nem csal
William Goldman: Mit is hazudtam?
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 3. 12:04

William Goldmannak, A maraton életre-halálra, Az elnök emberei, A híd túl messze van és számos más híres film forgatókönyvírójának, a hollywoodi filmírók egyik gyöngyszemének és doyenjének egy picikét nyálkásabb a stílusa, mint azt a Nyájas direkte elvárná. Ám ha rászánjuk magunkat a második, forgatókönyvírásról (is) szóló könyvének elolvasására, a hollywoodi anekdoták mellett számtalan jó tanácsot kapunk - és lehet, hogy éppen erre van szükségünk.

bővebben >
 


Eisemann örökzöldek
Budapestre költöztek a Bástyasétány 77 lakói
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 3. 10:33

Ismét népszerűek a 30-as 40-es évek vígjátékai Magyarországon. A televízió képernyőjén egyre többször tűnnek fel Jávor Pál, Turay Ida, Uray Tivadar filmjei, de a színházak műsorán is mind gyakrabban találkozunk az úgynevezett "szalondrámákkal". A második világháború után elképzelhetetlen volt, hogy az operett és a Feydeau-féle jól "megcsinált" színdarabok megjelenjenek a hazai színpadokon.

bővebben >
 


Bál van az Operaházban
Catherine Deneuve Budapesten
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 28. 15:47

A báli szezon utolsó hétvégéjén, március 1-én 20 órakor kezdődik az Operabál, amely idén Franciaország kultúrája előtt tiszteleg. A sztárvendég pedig a gall jelképként tisztelt filmsztár, Catherine Deneuve.

bővebben >
 


Nincs megállás
Hétvégi programajánló
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 28. 13:10

Amennyiben péntek este, szombaton és vasárnap kulturális csemegék szemezgetésével szeretné feltölteni szellemi akkumulátorait, ajánljuk figyelmébe a legkülönfélébb műfajokból összeállított programajánlónkat.

bővebben >
 


A tiroli szekrénybe fektettek
Bécsben elindult a műkereskedelmi szezon
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 28. 12:03

Barokk angyal
a 18. század első feléből

A bécsi Künstlerhausban, az idei első nagy műkincsvásáron már csütörtökön megtartották a nőnapot: az ilyen rendezvények hagyományaként ezen a jó előre kijelölt napon a hölgyek számára ingyenes a belépődíj. Ki is használták ezt a nézelődni vágyók, bár akik ide vásárlási szándékkal térnek be, azok számára aligha okoz gondot a 10 eurós tarifa. Még a hétvégén nyitva van ez a már hetedszer megrendezett, így hagyományosnak mondható vásár, amely a legnagyobb, a novemberi rendezvény méltó ellenpárja.

bővebben >
 


Dzsessz, dzsessz, dzsessz
Időutazás a hőskorba a Duna TV-vel
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. február 28. 11:57

Kimegy egy klub színpadára egy sugárzó mosolyú fiatalember, s csak annyit mond: "Ladies and Gentlemen, I am Louis Armstrong". Majd mosolygó társaival játszani kezd trombitáján, később énekel is azonnal fölismerhető, rekedt hangján, a közönség meg átveszi a pezsdítő dallamot, táncol, énekel. Ez egy eredeti filmfelvétel szerint 1929-ben történt - de minden bizonnyal gyakran, több helyen is megesett. Mi pedig ámulva nézzük a filmfelvételt a Duna TV Dzsessz, dzsessz, dzsessz című, vasárnap délutánonként sugárzott sorozatában.

bővebben >
 


Action! Action!
Véget ért a Brit filmnapok rendezvény a Toldi moziban
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 28. 11:57

Michael Winterbottom
Február 21-e és 26-a között a tavalyi év legjobbnak és legérdekesebbnek ítélt brit filmjei közül láthatott néhányat a közönség a Toldi moziban. A rendezvényre ismert rendezők, például Michael Winterbottom és Danny Boyle mellett új nevek új stílusban készített alkotásait is elhozta Budapestre a British Council. A brit filmek iránti érdeklődésre jellemző volt, hogy a vetítéseken 75 százalékos volt a nézettség, a Toldi pénztára előtt hosszú sorok kígyóztak.

bővebben >
 


Itt a rétegrádiók kora? III. rész
A vállalhatatlan és vállalható minimumok
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 28. 11:35

Sajnos téves axiómából indul ki az, aki úgy gondolja, hogy az egyre színesedő médiakínálat, esetünkben a több tucatnyi fogható rádióadás, valós tematikusságot, netán rétegrádiózást takar.  Minél több rádióssal beszél az elemző, annál világosabb: a magyar hallgatók és a magyar médiapiaci befektetők egyaránt óvatosak, türelmetlenek és csak rövid távon gondolkodnak. Kár, mert így minden világpiaci trend ellenére a valódi rétegrádiózásra még akár éveket is várnunk kell. Hiába van nekünk egyedül roma rádiónk, kultúra iránt elkötelezett adónk, hírportálunk.

bővebben >
 


A kritikus lopni akar
Lóránt Zsuzsa alabástrom szobrai a Mai Manó Házban
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 28. 10:54

Lóránt Zsuzsa: Téli szám
(alabástrom, 2002)

A kritikus persze nem lop. De hát emberből van, néha megmutatkozik rosszabbik énje, mint a lopási vágy. Jó, ha ezt közönség előtt vallja meg, mielőtt a kleptománia elhatalmasodik rajta, és nekilát zsebre vágni mindent, amit lát. Báron György filmkritikus majd minden mondatában arra kérte a Lóránt Zsuzsa alabástrom szobrait bemutató kiállítás megnyitóján a Magyar Fotográfusok Házában egybegyűlteket, hogy csak egy pillanatra forduljanak el.

bővebben >
 


A szépérzék teljes hiánya
Divatbál az mtv-n
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 28. 09:35

A divat a (tömeg)kultúránk része, ez világos. Egy divatbemutató, ha megfelelő látványelemekkel, zenével, esetleg még dramaturgiával is megtűzdelik, az alkotó fantáziával finom kelmékbe csomagolt szép nők gusztálásán kívül magasabb szintű élményeket is generálhat. Képileg ugyan a világ legunalmasabb műfaja (kameramozgás: svenk lentről fel, svenk fentről le), ám a Fashion Tv nemzetközi sikere is jelzi, van rá igény. Időről időre a magyar televíziók is kísérleteznek divatbemutatók közvetítésével. Az mtv pedig egyenesen a Divatbálra látogatott ki.

bővebben >
 


Spejbl és Hurvinyek a 21. századba megy
A cseh bábművészet gyűjteményes kiállítása Prágában
Szerzõ: Regős Csilla
2003. február 28. 09:31

Prof. Josef Skupa
(1892 -1957)
A Cseh bábszínház címmel nagyszabású bábkiállítás nyílt Prágában, a Királyi lovarda épületében karácsony elõtt. A február végéig nyitva tartó tárlaton a látogatók megismerkedhetnek régi és új, ismerõs és ismeretlen bábokkal és természetesen betekintést nyerhetnek a bábkészítés titkaiba.

bővebben >
 


Master of Reality
Az Osbourne család a Music Television műsorán
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 27. 16:37

Ez a valóságshow teljesen más, mint ami a magyar kereskedelmi televíziókból belecsap az arcunkba. S erre nemcsak azt a jelenetet tudnánk igazolásul felhozni, amelyikben Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori frontembere, akit annak idején az egész (rocker) világ a Sötétség hercege néven imádott, a taposógépen izzadva régi Abba klipeket bámul a tévében...

bővebben >
 


Kilenc kéz, hét láb és egy első díj
Gárdi Balázs World Press Photo díjat kapott
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 27. 13:16

Matteo Morandi (Olasz o.) keze
Lehet-e a címben szereplőnél egyszerűbben összefoglalni egy tornász világbajnokságot? Sehol egy verejtékező arc, kicsavart végtag, vagy homlokráncoló zsűritag. Gárdi Balázsnak sikerült és nem is akárhogyan: a tíz képből álló sorozat nemcsak Magyarország, hanem a világ legjobb sportfotó-sorozatának bizonyult 2002-ben.

bővebben >
 


Más a mérce
Heti mozibemutató: Himalája – Az élet sója
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. február 27. 12:16

A Himalája a francia filmgyártás egyik legnagyobb kalandja: 32 hét forgatás ötezer méteres magasságban, 1400 kilométer megtétele hóviharban és napsütésben, jakháton és gyalog +30 és –40 Celsius fok között a világ tetején. A nagyrészt amatőr szereplők önmagukat „játsszák” természetes ösztöneiket követve, amelyeket mi már keresve sem találunk magunkban – még filmnézés közben sem.

bővebben >
 


Itt a rétegrádiók kora? I. rész
Az Aranykor után
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 27. 12:15

Magyarországon eddig 110 kereskedelmi célú rádió-frekvenciát osztott ki az ORTT. A legfrissebb piaci változások nyomán a figyelmes szörfölő két régi-új adót, a Sztár FM-et (a Rádió Bridge helyén) és Café Rádió 98,6-ot (az EstFM helyén) is hallgathatja, ha érdekli. Mindkét csatorna új arculatot, új hangvételt és természetesen teljesen új vagy felfrissített műsorstruktúrát kapott. Médiapiaci szakértők és rádiós szakemberek véleménye eltérő abban, hogy ezek lennének az első lépései a rádiós piac gyökeres átalakulásának. Semmi rendkívüli vagy különös nem történik - mondják, csupán hozzánk is elért a televíziós piacon már évek óta jelen lévő tematikusság és szakosodás, azaz a rádióknál a broadcastingot most fogja felváltani a "narrowcasting". Kérdés, igazuk van-e?

bővebben >
 


Itt a rétegrádiók kora? II. rész
A zenei profil kiválasztásáról
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 27. 11:51


Egy kereskedelmi rádió legfontosabb és egyben legegyszerűbb része az általa szolgáltatott zene. A rétegrádiózás, azaz a "narrowcasting" nem más, mint az egy-egy jól behatárolható ízlésű (és főként pénztárcájú) réteget megszólító rádiós műsorszórás. Kérdéses persze, hogy ez a világméretű tendencia hozzánk is elért-e, mint ahogy az is kérdéses, mennyi tőke áll majd a kísérletezések mögé?

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!