Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Master of Reality (Archívum)
Az Osbourne család a Music Television műsorán
Szerző: I-Web.hu
2003. február 27. 16:37

Az egyik Osbourne-eb

A Music Television mindig is élen járt a nézhető és érdekes valóságshow műfajában. Bő tíz évvel ezelőtt indította el a Real World sorozatát, amelyben nyolc fiatalt zsúfoltak be egy londoni bérlakásba, majd heti három alkalommal sugározták az életükből összevágott riportfilmeket. Vagy vehetjük a Band on the Run sorozatot, amelynek alapötlete szerint vettek három kezdő együttest, turnéra indították őket Amerikában, és amelyiknek a legnagyobb bevételt - vagyis a legmagasabb nézőszámot - sikerült elérnie a turné végére a koncertezéssel, annak lemezszerződést adtak.

A család és a rendező
Ezek a programok homlokegyenest más értékeket képviseltek,
mint a Magyarországon futó Big Brother vagy a Való Világ. Amint Csepeli György találóan írja a Kritika folyóirat 2003. februári számában, a Magyarországon látható "valóságshow kifordítja az élhető élet logikáját, és a kölcsönös vonzalom helyett a kölcsönös taszítást teszi vezérlő elvvé". Vagyis a kiszavazás, a hulló fejek látványa a lényeg, a készítők kétezer éves elveket alkalmaznak.

Ha már megkerülhetetlen tény, hogy az embereket érdeklik az ilyen műsorok, hogyan lehetne olyan valóságshow-t csinálni, amelyikben van kellő feszültség a történet (és a néző) ébrentartásához, de nem olyan visszataszító, mint az átlagos kukkolós műsorok? Talán Csepeli György logikáját kell ehhez kifordítani: Osbourne-ék lököttek és aszociálisak, de családtagok. Kapcsolatukat (ugyan többnyire egyirányú) szeretet is jellemzi. Emellett azért válnak érdekessé, mert őket elnézve bepillanthatunk a Nagy Generációváltásba: amikor a totyogós bácsikává amortizálódott Ozzy már nagykamasz gyerekeinek a biztonságos szex előnyeiről és a drogok hátrányairól mesél, tulajdon élete az ellenpélda.
Papa Don't Preach

Lánya, Kelly egyébként maga is énekesi ambíciókra tör: az MTV-n már látható a Papa Don`t Preach című Madonna-feldolgozás és a Shut Up kezdetű odamondogatós. Tudjuk, kinek. A leendő popsztár Kelly és mindenható lemezkiadónak készülő Jack öccse egyébként már a következő generáció számára szolgálhat mintául. Együtt ülhet a tévé előtt a család, hurrá!

Ozzy beteszi a sztep-lemezt
Nyilvánvalóan sokan az olyan bizarr pillanatokat várják leginkább
, amelyekben Ozzy elárulja, hogy hiába az emeletes kastély, az aranyszegélyű tányér és az inas, ő még mindig az a csóró birminghami senki, aki harminc évvel ezelőtt volt. Az ősrocker ugyanakkor pontosan tisztában van megváltozott életének előnyeivel: bár ő maga tanulási zavarai miatt az iskolából is kimaradt, reggelente saját kezűleg veri ki az ágyból iszonyatosan elkényeztetett csemetéit: első a tanulás!

Sharon púderpamaccsal és -ecsettel
A polgári értékrend eme beszüremlésének talán csak a ma már negyvenes anyuka
, Sharon áll ellen. A hajdani groupie számára a háztartás mind a mai napig ismeretlen kifejezés, napjait számtalan ölebe mellett az állandó heverészés aranyozza be. Ennek azonban ára van, s az élet a legnagyobb dramaturg: alig néhány adással a kezdés után kiderül, hogy vastagbélrákos tüneteket diagnosztizáltak nála. Erre ő azonnal felhívja rég elfelejtett apját, és cirka húsz év gyűlölködés után újra találkoznak. Minden jót, Mónika-show, ezt még Te sem tudod felülmúlni.

Utóirat: cikkünk címét a Black Sabbath 1971-es lemezborítójáról vettük...

Az Emmy-díjas sorozat szerdánként este fél tíztől látható az MTVe-n

 
 
Jelenleg 10 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!