Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A kincses Sziget (Archívum)
Az idén is lesznek zenei csemegék a Sziget Fesztiválon
Szerző: Eszéki Erzsébet
2003. március 4. 15:57


Az ember felkapja a fejét, ha elhangzik a Massive Attack neve. Az 1987-ben alapított együttes a popzenei élet stílusokhoz és trendekhez nem rendelhető különlegessége. A két bristoli hiphop-zenész, Andrew „Mushroom” Vowles és „Daddy G” Marshall, valamint a grafittis Robert „3D” Del Naja kezdeményezéséből kinőtt zenekar ma már világhírre tett szert. A nemrégiben megjelent 100th Window című albumot 3D egyedül készítette, három év kemény munkájával. Az egzisztencialista monológra emlékeztető zene Sinead O’Connor és a reggae-énekes Horace Andy közreműködésével jött létre.

Az 1984-ben alakult Annihilator a thrash metal műfajában tett szert legendás hírnévre. A név a két alapító, Jeff Waters gitáros és John Bates énekes első dalának címéből származik. Azóta több zenész is csatlakozott hozzájuk, és számos komoly metál-albumot készítettek.

A Slovo a Faithless gitárosának, Dave Randallnek köszönheti létrejöttét. A csapat 2001-ben debütált, egy évvel később pedig már megjelentette nommo című első albumát. Az együttes fellépett már a híres dán Roskilde Fesztiválon, és hatalmas sikert aratott elektro-akusztikus muzsikájával is az európai zenei piacon.

A svéd-norvég Clawfinger neve már ismerős a hazai közönségnek: rap-metál zenéjüket többször hallhattuk Magyarországon, nemegyszer a Szigeten is felléptek. 2000-ben megjelent Two Sides és 2002-es Whole Lot of Love albumuk bizonyítja, hogy most is nagy befolyással vannak a zenei életre.

A majdnem 15 éve alakult Zion Train a dub stílus egyik legismertebb angliai terjesztője. Nyolc stúdiólemez és számos remix igazolja a hírnevet. Különlegességük, hogy számos alkalommal álltak össze más együttesekkel, utoljára például az Al Mukawama dub-raggamuffin zenekart alakították meg az olasz 99 Posse tagjaival.

Az Ojos de Brujo flamenco-zenét ötvöz reggae-vel, hiphoppal, pszichedelikus rockkal.  Először Marina, az énekesnő csatlakozott hozzájuk, aztán Dj Panko, később különböző együttesekkel álltak össze egy-egy zenedarab erejéig. Két, Európában és Japánban megjelent lemezük nagy sikert aratott, különböző európai fesztiválokon szerepeltek már. A Szigeten azonban most fognak először fellépni.

http://www.sziget.hu

 

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!