Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   

Esemény-tár
   
Kismartoni relikviák
Visszakerült az Esterházy Könyvtárba a II. világháborúban elhurcolt 334 kötet
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. március 20. 16:30

Görgey Gábor, a nemzeti kulturális örökség minisztere március 20-án az Országos Széchényi Könyvtárban ünnepélyesen visszaadta Esterházy Melinda hercegnőnek azt a 334 kötetet, melyeket a második világháború során hurcoltak el a kismartoni Esterházy Könyvtárból. Günter Birbaum osztrák nagykövet jelenlétében a hercegnő és Görgey Gábor együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a fertődi Esterházy kastély-együttes felújításáról.

bővebben >
 


Wide Open Cage
Táncos terápia a Trafóban
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 20. 15:30

Az Euroconnections rendezvénysorozat keretében újra megismerhetünk egy francia elektronikus zenei együttest. A Magyarországon március 22-én 20 órakor első alkalommal koncertező Wide Open Cage kísérleti elektronikával, trip-hoppal és breakbeattel tuszkol gyermekkorunk élményei felé. Azzal a céllal erőszakoskodik, hogy önmagunk elé lökjön bennünket.

bővebben >
 


Britek Budapesten
Micro/Macro a Műcsarnokban
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 19. 16:28

Nagy a sürgés-forgás a Műcsarnok hatalmas termeiben. Angol vezényszavak és félmondatok röpködnek a levegőben. A brit kurátor, Caroline Douglas félig installált művek között szaladgál. Pénteken, március 21-én nyílik a kiállítás: Micro/Macro - Brit művészet 1996-2002.

bővebben >
 


De szép is volt a hősi harc...
Ma köszöntik a 80 éves Tiborcot
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 18. 15:00

Szarvas város díszpolgárát ma, március 18-án este a közönség és a kollégák köszöntik az Erkel Színházban. Melis György igazi születésnapja július 2-án van, de a színházban olyankor nyári szünet van és a repertoár is meghatározza, hogy mikor találják meg az ünneplés lehetőségét. Szimbolikus jelentőségű, hogy a 80 éves énekes egyik legjobb, legfontosabb szerepében, Tiborc rongyaiban lép színre Erkel Bánk bánjában. Gondolják meg:  80 éves, és énekel!

bővebben >
 


Tavaszünnep Szolnokon
A XI. Szolnoki Zenei Fesztivál
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 17. 13:17

A Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódik számos vidéki város rendezvénysorozata. A Szolnoki Tavaszi Napokat a március közepétől május elejéig tartó XI. Zenei Fesztivállal ünneplik.

bővebben >
 


Jönnek a britek
Fiatal művészek a Műcsarnokban
Szerzõ: macsinger
2003. március 17. 10:20

A Budapesti Tavaszi Fesztivál több kortárs csemegével is várja a látogatókat, különösen az angol dekadencia iránt fogékonyakat kényezteti bőséges kínálattal a Műcsarnok. Március 21-én brit képzőművészeti kiállítás nyílik a Műcsarnokban.

bővebben >
 


Munch kiált a falról
Megnyílt a bécsi Albertina
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 14. 19:10

A felújított díszterem

A hétvégétől - március közepétől tehát - eredeti pompájában, három parádés kiállítással fogadja a látogatókat a bécsi Albertina palota. A teljes szépségében, oszlopokkal, mennyezetdíszítéssel, szobrokkal helyreállított 18 díszterem mellett új kiállítóhelyiségekkel bővült a palota: ezeket Edvard Munch 70 festménye és 140 grafikája; egy fotótörténeti kiállítás, illetve Robert Longo Freud dolgozószobájáról készült rajzsorozata avatta.

bővebben >
 


Trapézon, vásznon, pódiumon
Átadták a művészeti közép-díjakat
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 14. 19:03

Március  14-én  Iparművészeti Múzeumban adta át a művészeti díjakat Görgey Gábor, a nemzeti kulturális örökség minisztere. A Parlamentben 16 friss Kossuth- illetve 20 Széchenyi-díjas szoríthat kezet Mádl Ferenc államfővel 15-én. Este ünnepi díszelőadást tartanak a Magyar Állami Operaházban, ahol a kormányfő, Medgyessy Péter a kiváló és az érdemes művész címekről szóló okleveleket nyújtja át.

bővebben >
 


Hamupipőkétől Noéig
Kulturális programajánló az ünnepi hét végére
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. március 14. 15:10

A ma kezdődő Budapesti Tavaszi Fesztivál és az ünnepi hétvége forgatagából az Papirusz is válogat. A három napra ajánlunk színházi premiereket, hangversenyeket, és mozi-ínyencségeket. Íme:

bővebben >
 


Párizsi független magyarok
Magyar művészek a párizsi Független Művészek Szalonján
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 14. 14:33

Március 14-e és 23-a között 114. alkalommal rendezik meg Párizsban a Független Művészek Szalonját a XVI. kerületi Espace Auteuil-ben. Az idén igen színvonalas magyar jelenléttel büszkélkedhetünk: a művészeti seregszemle egyik legnívósabb standján közösen szerepelnek négy magyar művész, Barbi, Csáki Róbert, Lajta Gábor festményei és Taubert László szobrai. Az idei megnyitón, melyre 13-án este került sor, több mint kétezren vettek részt. A szervezők mintegy 15 000 látogatóra számítanak.

bővebben >
 


Tragikus beszámoló
Könyv a Fejér megyei zsidóság szenvedéseiről
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 14. 11:39

Gergely Anna a lehetetlennel próbálkozott, amikor a székesfehérvári és Fejér megyei zsidóság tragédiáját próbálta egyetlen kötetben feldolgozni. Mert hogyan lehet hitelesen számot adni olyan eseménysorról, amelynek a történész számára nélkülözhetetlen dokumentumai jórészt megsemmisültek. Egyetlen megoldás létezik: sziszifuszi munkával,levéltárak papírrengetegének átfésülésével megkeresni azokat a töredékinformáció-mozaikokat, amelyekből összeállhat a kép.

bővebben >
 


Emlékezések
Kiállítások a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 14. 09:27

Sidló Ferenc Százados úti műterme

Számos kiállítás várja a nézőket a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A nagy múzeumok egészen kiváló emlékező és emlékeztető tárlatokkal várják ebben az időszakban az érdeklődőket.

bővebben >
 


Az emberi lét árnyékvilága
A Frenák Pál Társulat bemutatója a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 13. 12:02

Március 15-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában mutatja be legújabb, Blue Spring című produkcióját a francia-magyar Frenák Pál Társulat. A Blue Spring puritán, letisztult térben különös jelenéseket mutat be, amelyek az emberi lét árnyékvilágából lépnek elő, és a bennünk lakozó rosszal, érthetetlennel szembesítenek. Az előadás március (14-én előzetes előadás) 15-e és 17-e között látható este nyolctól.

bővebben >
 


Rendhagyó március 15-e a Párizsi Magyar Intézetben
Színpadi változat Petőfi és Arany levelezéséből
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 12. 14:32

A Párizsi Magyar Intézet az idén rendhagyó módon emlékezik meg az 1848/49-es forradalom kitörésének 155. évfordulójáról. Ünnepi beszéd helyett a két nagy költő szavai elevenítik meg barátságukat abban a darabban, amelyet a Magyar Intézet felkérésére a Madách Színház rendező-dramaturgja, Balatoni Monika állított össze a Petőfi és Arany levelezéséből.

bővebben >
 


Szemmel tartjuk a nagy testvért
Orwell-év, 2003
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. március 12. 13:41

1984

George Orwell születésének centenáriuma alkalmából a XX. Század Intézet az egész évet átölelő kulturális-tudományos programsorozatot rendez filmvetítésekkel, időszaki kiállításokkal, képzőművészeti pályázatokkal, televíziós vetélkedővel, kerekasztal-beszélgetésekkel, nemzetközi konferenciával. A filmvetítés sorozat március 14-én, pénteken az 1984 című alkotással kezdődik a budapesti Toldi moziban.

bővebben >
 


Vénusz-faragó tarot-kertész
Niki de Saint Phalle kiállítás az Ernst Múzeumban
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 12. 13:09

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik az Ernst Múzeum női művészeket bemutató tárlat-sorozatába illesztett Niki de Saint Phalle kiállítás.

bővebben >
 


Teltházas tavaszi fesztivál
Mire kaphatók még jegyek?
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. február 28. 14:12

Frenák Pál Társulat

A jegyek mintegy 80 százaléka már elkelt a 23. Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvényeire. A kéthetes sorozat az elsőszámú hazai kulturális esemény, amelyre tavaly például több mint 20 ezer külföldi vendég körülbelül 41 ezer jegyet vásárolt a programokra. Mint már több felmérésből is tudjuk, többségük visszatérő látogató, aki jóelőre lefoglalja a fesztiváljegyeket. De vajon mire lehet még belépőt vásárolni?

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   

Esemény-tár
   
Összesen 97 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!