Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Jönnek a britek (Esemény-tár)
Fiatal művészek a Műcsarnokban
Szerző: macsinger
2003. március 17. 10:20

A Micro/Macro 1996-2002 című kiállítás a Műcsarnok és a British Council közös szervezésében jött létre. Kiemelt jelentőséggel bír, hogy a magyarországi British Council másfél évtized után először vett részt nagy, csoportos kiállítás létrehozásában. Anyagi támogatáson kívül a művek kiválasztásában is részt vettek: dr. Fabényi Julia, a Műcsarnok főigazgatója és Caroline Douglas kurátor közösen válogatták ki a kiállításon szereplő anyagot.

A húsz kiállító kivétel nélkül olyan fiatal művész, aki az elmúlt hét évben vált ismerté. Alkotásaikban azonban közös, hogy a művészek munkáikban a körülöttük lévő világhoz való viszonyukat vizsgálják. Ez a vizsgálat kiterjed a magánélet vagy képzelt magánvilágok mikrokozmoszára ugyanúgy, mint a makrokozmoszra vonatkozó politikai, vagy vallásos tárgyú kérdésfelvetésekre és az ezekre a kérdésekre adható válaszokra.

A részt vevő művészek között megtaláljuk a 2002-ben Turner-díjat nyert Keith Tysont, és a `90-es években elhíresült Sensation-csoport néhány tagját is, mint Tracey Emin vagy Mark Wallinger. Néhány művész (Mike Nelson, Gillian Wearing (Turner-díj 1997), Mona Hatoum, Mark Wallinger, Michael Landy, Tracey Emin, Grayson Perry/Claire, David Burrows, Roderick Buchanan) Budapestre utazik, hogy személyesen is részt vegyen műve építésében, valamint a kiállítás megnyitót megelőző hétre tervezett beszélgetéseken és szemináriumokon.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!