Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Rendhagyó március 15-e a Párizsi Magyar Intézetben (Esemény-tár)
Színpadi változat Petőfi és Arany levelezéséből
Szerző: I-Web.hu
2003. március 12. 14:32

"Kedves Jankóm, Öcsém, Sandri! Barátok között Szalontán és Pesten" címmel lesz az ősbemutatója a Petőfi és Arany levelezése alapján írt új előadásnak Párizsban március 14-én. A szövegkönyvet Balatoni Monika írta, Petőfi Sándort Németh Kristóf, Arany Jánost pedig Szíki Károly játssza.

Balatoni Monika a főiskola elvégzése után a Nemzeti Színház dramaturgja volt, a Szkéné Színházban ez idő alatt rendezte meg többek között Camus: Caliguláját. Jelenleg a Madách Színház tagja. Legutóbbi rendezései: Boszorkányos esték, Játsszunk Mozarttal, Dürenmatt: Írói élmény, Peter Pan; Hamburgban a Spiel, Klezmer, Spiel! 2001-ben Franciaországban - a Párizsi Magyar Intézet után Tours-ban és Bordeaux-ban is - bemutatták Párizsi eső című összeállítását, Dunai Tamás és a Pódium duó előadásában.

Szíki Károly korábban a debreceni Csokonai Színházban és az Egri Gárdonyi Géza Színházban játszott főszerepeket Shakespeare, A. Miller, Tamási Áron és Sütő András műveiben. 1998-2003 között az Egri Harlekin Bábszínház igazgatója. 1986 óta számos irodalmi estet szerkesztett és adott elő Wass Albert, Reményik Sándor, Sütő András alkotásaiból Magyarországon és a világ különböző tájain élő magyaroknak. 1987 óta a New York-i Magyar Színház művészeti tanácsadója.

Németh Kristóf a Budapesti Kamaraszínház társulatának tagja és a Gödöllői Petőfi Sándor Művelődési Központ ügyvezető igazgatója. Jelenleg Moliere, Szophoklész Ayckborn és Spíró György darabjaiban játszik. Kazinczy- és Gobbi Hilda-díjas művész. Legtöbben talán a Barátok közt című népszerű televíziós sorozatból ismerik.

Az ünnepség a Párizsi Magyar Intézet és a párizsi Magyar Nagykövetség közös rendezvénye.

www.instituthongrois.org

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!