Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Wide Open Cage (Esemény-tár)
Táncos terápia a Trafóban
Szerző: I-Web.hu
2003. március 20. 15:30

Néhány nappal ezelőtt találkoztam a szüleimmel, akik aggódva nézik, ahogy meg-megbotlom a felnőttkor küszöbén. Aggodalmuk nem alaptalan, komoly magatartászavaraim vannak, amelyeket - talán egyre kevésbé elnéző felettes énem miatt - gyermekkorom elfeledett élményeinek tulajdonítok. Ehelyütt legyen elég annyi, hogy enyhén szólva is egyéni magaviseletemet már elsős koromban rendszeresen "jutalmazták" feketepontokkal. Anyu előhozakodott azzal a klasszikus történettel, amikor az iskolában rossz fát tettem a tűzre, ezzel kiérdemeltem a napi feketepontomat, amit viszont - mindenfajta erkölcsi érzék és racionális belátás híján - addig próbáltam az ellenőrzőmből eltüntetni, amíg a helyén egy óriási lyuk nem tátongott - felsőben, mondjuk, már eladtam volna fekete lyuknak, ami ti. elnyeli a papírt is, de abban az időben nem voltam még ennyire élelmes. Mindenesetre a történet végén három plusz egy feketeponttal tértem haza.

A Wide Open Cage nevű francia együttes utolsó lemeze olyan koncept album, amely pontosan a fentihez hasonló, elfeledett emlékeket, érzéseket, frusztrációkat kutatja. Számomra is megnyugtató módon azt vallják, hogy "gyermekkorunk központi jelentőségű időszak a személyiségfejlődésünk szempontjából." A 2003-as, második nagylemezük "melankolikus melódiák [gyűjteménye], melyek célja megérinteni a hallgató tudatát és tudatalattiját azáltal, hogy újra előhozzák azt a törékeny és változékony személyt, akik voltunk, még mielőtt körvonalazódott az énünk".

A Woebegone Lullabies ötvenegy perce kétségtelenül eléri a szándékolt hatást. A trió főleg a kísérleti elektronika, a trip-hop és a breakbeat eszközeivel, az angol trip-hopperekhez képest sterilen, a német elektronika képviselőihez mérve érzelemdúsan, a francia pályatársakkal szemben filozofikusan mutatja meg a saját magunkba vezető utat.

Élőben persze nem valószínű, hogy három önmagába meredő tekintettel kell szembesülnünk. Beszámolók szerint fellépéseik alkalmával Wide Open Cage-ék inkább büntetnek, mint elfojtanak. Ha produkciójuk mégsem lenne elég extrovertált, a hazai pszeudo-hip-hop Bëlga zenekar és az Euroconnections-rezidenssé előléptetett DJ Cadik mutatja meg szombaton a Trafóban, hogy is szórakozik a magyar fölnőtt.

www.trafo.hu

wideopencage.free.fr

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!