Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Az emberi lét árnyékvilága (Esemény-tár)
A Frenák Pál Társulat bemutatója a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Szerző: I-Web.hu
2003. március 13. 12:02
Frenák Pál /fotó:Csibi/

Frenák Pál legújabb koreográfiájának legfontosabb eleme a néző tekintete. Az előadás valamennyi történését - direkt vagy indirekt módon - a nézők irányítják, "okozzák". A Blue Spring egyszerű környezetben jelenít meg olyan gondolatokat, amelyek az emberi lét árnyékvilágából lépnek elő és folyamatosan átalakulnak, új jelentéssel bővülnek.

Ezek a jelenetek a bennünk lakozó rosszal, ismeretlennel, érthetetlennel szembesítenek. Lényükkel, létükkel alapvető kérdéseket feszegetnek, keresik a választ: Mi a valóság? Mi az "igazi"? Melyik az ember valódi arca? Ki ront el, ki ront meg kicsodát? A provokatív jelenetek hősei kifordulnak önmagukból, végig megfoghatatlan, ki a jó és ki a rossz.

Frenák Pál új produkciója telességgel a jelen időre összpontosít, és megkísérel saját, belső igazságunkhoz közelíteni. A Blue Spring a nyers erő, bölcsesség és a szeretet hármasságán alapszik: az előadásban látható szólók mozaikszemek, amelyek között találhatunk ugyan kapcsolódási pontokat, de ezekből az egységes és mégis független elemekből mindenki a saját, személyes olvasatát alkothatja meg.

Táncosainak egyéni adottságait használja ki a koreográfus, hogy azok segítségével a lehető legéletszerűbb képet hozhassa létre a jelenről. Az átélt, megélt igazságot kutatja, miközben azt sugallja: fogadjuk el saját lényünket árnyoldalaival együtt, és ne hagyatkozzunk vágyképeinkre. Frenák az őszinteség által igyekszik felébreszteni tisztaságunkat és rádöbbenteni arra, hogy el kell fogadnunk önmagunkat. Az az ember, aki képes elfogadni önmagát és az elfogadhatatlant, érzései által eléri a teljességet.

Koreográfia: Frenák Pál
Előadók: Gergely Attila, Gergye Krisztián, Juhász Kata, Lisa Kostur, Miguel Ortega, Püski Klára, Zambrzyczki Ádám
Dramaturg: Christian Vernoux
Díszlet: Horgas Péter
Jelmez: Benedek Mari, Szabó C. Mária
Zene: Gergely Attila, Vajdai Vilmos
Fény: Marton János
Hang: Hajas Attila
Technikai munkatárs: Ferenczi László

A társulatról:
A Frenák Pál Társulat 2002-ben három újabb országban tartott bemutatkozó előadást. Első alkalommal lépett fel Németországban az Unidram 2002 Fesztiválon, Olaszországban pedig a Fabbrica Europa Fesztiválon és a Teatri di Vita színházban. Hollandiában, Franciaországban és a Cseh Köztársaságban is több alkalommal szerepelt. A Társulat előadásai mindenütt komoly visszhangot váltottak ki: országos lapok és vezető szakmai kiadványok közöltek kritikát szereplésükről.

A társulat a 2003-2004-es évadban európai körutat tervez Tricks & Tracks, Lakoma és legújabb, KáOsz című darabjaival francia, belga, olasz, holland, magyar, német, litván, kolumbiai, kanadai, lengyel és cseh szervezőktől kaptak meghívást. Legközelebbi vendégjátékukra március 28-án, Rotterdamban kerül sor, a rangos, összművészeti jellegű Motel Mosaique Fesztivál keretében. Májusban a Társulat Dortmundba, az Off Limits Fesztiválra látogat, ahol 24-én és 25-én tart előadásokat. Június elejét ismét Németországban, ezúttal Düsseldorfban (TanzHaus NRW), illetve Münsterben (Theater im Pumpenhaus) játszanak. A nyár folyamán izgalmas kihívás, közel egy hónapos franciaországi turné következik, melynek keretében négy városban lépnek fel a Gördeszkák című produkcióval.

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!