Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Hamupipőkétől Noéig (Esemény-tár)
Kulturális programajánló az ünnepi hét végére
Szerző: Sulyok Máté
2003. március 14. 15:10

Péntek
Manapság egyre sűrűbben láthatunk a mozikban nagy költségvetésű európai filmeket. Ezen a hétvégén kezdik vetíteni Ole Bornedal Dina vagyok című filmjét. A nehezebb fajsúlyú filmek közül Surányi Judit Tiszta románc című dokumentumfilmjére hívjuk fel a figyelmet, amit a Kultiplexben vetítenek este 8-tól.

Borza Teréz: Álom

A színdarab-premierek közül egy drámát, és egy vígjátékot ajánlunk. A Katona József Színházban mutatják be 19 órakor Ascher Tamás rendezésében Heinrich Von Kleist A bosszú című darabját. Ugyanekkor látható Radó Denise rendezésében a Vidám Színpadon, Anthony Marriott - Bob Grant Nász-Frász című klasszikus félreértésekkel megbolondított darabja.
A tavaszi fesztivál első napján fél 8-tól hallható a Zeneakadémián Britten Tavaszi szimfóniája és Kodály Budavári Te Deum-ja, Malcolm Goldring vezényletével. Közreműködik Cserna Ildikó, Szonda Éva, Richard Edgar-Wilson, Jekl Lászlóaz ELTE Bartók Béla énekkara, a Monteverdi Kamarakórus, az Óbudai Kamarakórus, a Magyar Rádió Gyermekkórusa és a MATÁV Szimfonikus Zenekar.
A fesztivál alkalmából nyíló számos kiállítás közül, március 14-től látható Borza Teréz porcelánművész Újjászületés című, 25 éves évfordulós tárlata a Vigadó Galériában.
A táncművészetet kedvelők is válogathatnak a műfaj programjaiból: a Magyar Állami Operaházban tekinthető meg 7 órától A francia koreográfia három évszázada című balettgála a párizsi, a toulouse-i és a bordeaux-i opera, valamint a Lausanne-i Béjart Együttes szólistáinak közreműködésével. A táncművészet kortárs formáit kedvelők, este 8-kor találhatják meg szórakozásukat a Trafóban, ahol a Frenák Pál Társulat Blue Spring című előadását tekinthetik meg.

Szombat

Noé bárkája

Mesés is lehet ez a szombat: az egyik legszebb és legnépszerűbb Grimm fabulát, Hamupipőke- Vígszínház, 15 óra - történetét verses-zenevarázslatos, szellemes és humoros feldolgozásban ajánljuk a nézőinknek. Rímhányó Romhányi József újragyúrta az eredeti mesét és a feldolgozáshoz Fényes Szabolcs komponált gyerekszívet (is) melengető zenét, hogy aztán a színpadon Iglódi István rendezésében, és – többek között – Kéri Kitty (Hamupipőke), Igó Éva (Hétzsákné, kapzsi asszony, vagyis a gonosz mostoha), Pápai Erika (Gyöngyike) és Harkányi Endre (XIII. Kétségbeesett Boldizsár, király) szemünk elé tárják a történetet.Teremtésjáték – Játék a Teremtéssel, hatéves kortól hirdeti a Noé bárkája alcíme - Budapest Bábszínház 19 óra, és vasárnap 16 óra- Az előadás a középkori misztériumok, moralitások nyelvezetét és képi világát használva teremtve játszik, játszik a teremtéssel. Naív, bumfordi játék, telve életes humorral. Rendezte és középkori szövegekből bábszínpadra alkalmazta: Kovács Géza.
Banier: Soha nem szerettelek (Budapesti Kamaraszínház Ericsson Stúdió, 19 óra, rendezte: Léner András) anya (Andai Györgyi) és fiú (Haás Vander Péter) párbeszéde a fiú esküvője előtt. Az egymásnak odavetett, sietős mondatokból kirajzolódnak egy keserű, szeretetlen család történetének epizódjai, feltárulnak titkai. Az író 1947-ben született Párizsban, festő és szobrász, tizenöt éves korától Salvador Dalit atyai barátjának tudhatta. Portréi, képei bejárták a világot; öt regényt és három színdarabot is megjelentetett.

A Bajor Rádió Szimfonikus zenekara

Ravel: Spanyol rapszódiáját adja elő a Bajor Rádió Szimfonikus zenekara Lorin Maazel vezényletével fél 8-tól a Budapest Kongresszusi Központban. A Magyar Virtuózok Hangversenyén Vivaldi, Bach, Handel, Schubert, Gounod és Liszt művei csendülnek föl Pérchy Kornélia, Gregor József (ének), Szenthelyi Miklós (hegedű), Teleki Miklós (orgona) tolmácsolásában a Mátyás-templomban 20 órától. Bálványos Judit és Varga Zsolt, azaz a Bálványos Társulat koncertezik 16 órától a Ludwig Múzeumban.
Még játsszák a mozik a Vándormadarak című csodálatos dokumentumfilmet. Mielőtt elindulnának ma 18.45-re a Tabánba, vagy holnap 16.45-re az Európába, olvassák el Jacques Perrin filmjéről írott cikkünket itt tájékozódásképpen.

Vasárnap

Bálványos Judit

Jafar Panahi iráni filmrendező vel olvashatnak villáminterjút a Papirusz.hu Kulturális Portálon, mielőtt megnézik A kör című filmjét a Cirko-gejzír moziban 18 órától). Még látható a zseniális képi és szóbeli humorral fűszerezett képregényfeldolgozás is filmszínházban: az Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetést a Hunniában vetítik 15.30-tól. Szintén ritkaság, hogy Terry Gilliam 1998-as kultfilmjére, a Félelem és reszketés Las Vegasban címűre moziban (Kultiplex, 21 óra) bukkanjon rá a filmszerető: Raoul Duke, a kalandkedvelő újságíró és ügyvéd barátja egy "Vörös cápa" nevű kabrióval nekiindulnak - felszerelkezve a kábítószerek és az alkohol összes létező fajtájával - hogy egyszer s mindenkorra megtalálják az Amerikai Álmot az utolsó helyen, ahol még megtalálható. A szereplők- többek között – pedig: Johnny Depp, Benicio Del Toro, Cameron Diaz, Ellen Barkin, Harry Dean Stanton.
A Kodály vonósnégyes hangversenyén (ElTE Jogi Kar, díszterem, Egyetem tér 1-3., fél 8), Mozart, Beethoven, Wynton Marsalis és Bartók műveit játssza, fagotton közreműködik Milan Turkovic. Király Csaba orgonaest sorozatának első előadásán kezdi Liszt összes orgonaművét játszani a kőbányai Szent László-Templomban 19 órától. A Moszkvai Kamarazenekar hangversenyén (Zeneakadémia, fél 8) Prokofjev: Tovatűnő látomások, Mozart: B-dúr zongoraverseny K.595, Sosztakovics: Kamaraszimfónia op.110., Vivaldi: h-moll versenymű négy hegedűre op.3/10. hallható. Vezényel: Constantin Orbelian, közreműködik: Bogányi Gergely. Rahmanyinov műveket ad elő a Budapesti Tomkins Énekegyüttes a Gödöllői Királyi Kastélyban 7-órától.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!