Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  42  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Mi urunk, a szex
Catherine Millet emlékei
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 12. 20:36
Kevés könyv vezette annyi ideig és olyan nagy példányszámmal a New York Times Book Review, a The Washington Post, a Boston Globe vagy a Los Angeles Times sikerlistáját, mint Catherine Millet Catherine M. szexuális élete című visszaemlékezése. A francia szerzőnő, a hetvenes-nyolcvanas évek tömeges szexpartijainak állandó hőse emlékszik vissza szexuális tapasztalataira. A Bridget Jones naplója után nálunk is ez a kötet a bestseller.

bővebben >
 


A virrasztók
Joseph Nagy társulatának vendégjátéka
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 12. 15:06
Amikor a kezdet kezdetén az előszínpadon egy óriási utazóládából felöltöztettek egy embert A virrasztók előadásán, óriási illúziók kerekedtek bennem, s lázasan gondoltam végig a lehetséges értelmezéseket. Az ember ugyanis egy széken állt, a többiek pedig hosszú csipeszekkel és fogókkal aggatták rá a ruhát – kézzel meg sem érintették. Majd a szerszámokat akkurátusan visszapakolták a ládába, és kivonultak a színről.

bővebben >
 


Röhögni pedig muszáj
8 nő
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 12. 14:32
Fergeteges műfaj- és önparódia, lenyűgöző színészi alakításokkal. Egy színdarab kacagtató moziváltozata. Kiváló párbeszédek, remek forgatókönyv-, és gyönyörű francia komikák. Kell ennél több?

bővebben >
 


Szex és tájképek?
Helmut Newton fotói a Ludwig Múzeumban
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 12. 14:30
A Vogue, a Stern, az Elle és a Playboy egykori és mai mondén divatfotósa betörni látszik a múzeumok falai közé is. Ugyanazt a típusú nőt mutatja, mint mindig, mégis másképp. Kicsit más közegben, kicsit más helyzetben. Szex és művészet. Szex és művészet?

bővebben >
 


Plázaszínház
Az új Nemzeti Színházról
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 12. 10:01
A pláza szerintem jó dolog, a maga nemében. Szerintem a színház is jó dolog, az is a maga nemében. A két jó dolog neme ugyan teljesen különbözik, ettől azonban még megférhetnek egymással.

bővebben >
 


Cseh rendezőé a fődíj Karlovy Varyban
Teltházas vetítéseken rekordszámú néző
Szerzõ: Sárközi Lóránt
2002. szeptember 11. 15:58
Petr Zelenka fiatal cseh rendező Az ördög éve című játékfilmjének ítélték a nyugat-csehországi Karlovy Varyban a 37. nemzetközi filmfesztivál fődíját és a vele járó 20 ezer dolláros pénzjutalmat. A fesztivál életműdíját Sean Connery és Vlastimil Brodsky, míg a közönség elismerését egy francia film kapta.

bővebben >
 


Nemes fürt-díjak Lengyelországban
Magyar sikerek a lagówi filmfesztiválon
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 11. 14:53
Az első és a harmadik díjat nyerték el a magyar filmesek a nyugat-lengyelországi Lagówban (Lubuskie vajdaság) megrendezett 32. lubuskói nyári filmfesztiválon. Az első díjat, az „Aranyfürtöt” Fekete Ibolya Chico című filmje kapta meg, a harmadik helyért járó „bronzfürtöt” pedig Dér András A kanyaron túl című műve nyerte el.

bővebben >
 


Hatszáz program hat faluban
Művészetek Völgye 2002 – immáron 14. alkalommal
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 11. 14:37

A művészet és a kultúra kedvelőinek ismét kedvez a Művészetek Völgye fesztivál, amelyet 2002. július 26-a és augusztus 4-e között 14. alkalommal rendeznek meg a festői Balaton–felvidéken. A helyszínek és a programok száma tovább bővül, hiszen Pula is csatlakozott a „völgyfalvakhoz”, s összesen 600 fesztiválesemény várja az érdeklődőket.

bővebben >
 


Könyvtár lesz az egykori Ugocsa moziból
Értékmentéssel kezdődtek a munkálatok
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 11. 13:51
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 638 négyzetméter alapterületű fiókkönyvtára három szinten kap helyet a XII. kerületi Ugocsa utca 10. szám alatti egykori filmszínházban. Az intézmény 50 évre kapta meg az Ugocsa mozit a helyi önkormányzattól, cserébe a Böszörményi út 13., illetve 34/a. szám alatti bibliotékáinak tulajdonjogaiért.

bővebben >
 


Konyhapszichológia
A hálószobában
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 11. 13:07
Todd Field filmje bizonyítja, hogy nem lehet egy lélektani drámát kizárólag színészi játékkal átélhetővé tenni. A hálószobában, a súlyos mondanivaló ellenére, minden unalomba és közönybe fullad.

bővebben >
 


Több mint film
A kör
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. szeptember 11. 12:03
Az Európán és az Egyesült Államokon kívüli területek filmes szempontból még mindig tartogatnak számunkra meglepetéseket, fehér foltokat, sötét lovakat. Jafar Panahi, aki – Abbas Kiarostami mellett – a kortárs iráni film legendás rendezője, szenvtelen dokumentarista stílusban dörgöli orrunk alá társadalmi kórképét.

bővebben >
 


Kassák Lajos hét születésnapja
Szerzõ: Sárközi Lóránt
2002. szeptember 11. 11:08
Kassák Lajos születésnapjai tízévente a művésztársadalom nagy ünnepei közé tartoztak. Az 1937 és 1967 közötti alkalmakra emlékezik a Kassák Múzeum kiállítása.

bővebben >
 


Flusser tehene
Visszaút nincs
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 10. 16:19
A prágai születésű Vilém Flusserben, aki élete java részét a távoli Brazíliában töltötte, Európában – miként Magyarországon is - mindenekelőtt a múlt század nyolcvanas éveinek egyik legnagyszerűbb médiafilozófusát tisztelik. Most, halála után tíz évvel, egészen másfajta, eredetileg portugál nyelven írt esszék kerültek elő a hagyatékából, melyek témája, nem kis meglepetésre, a természet: állatok, növények, hegyek, völgyek, parkok. A madarak röpte címmel jelentek meg német fordításban.

bővebben >
 


HOGYAN EGYSZERŰSÍTSÜK LE AZ ÉLETÜNKET?
Életmódterápia a´la Sebők Zoltán
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 3. 15:12
Még soha nem állt a rendelkezésünkre annyi holmi és még soha nem zúdult ránk annyi információ, mint manapság. Kórosan bonyolulttá és zaklatottá vált az élet, különösen a legfejlettebb országokban. A helyzet orvoslásaképpen a kilencvenes évek végén mozgalom indult az Egyesült Államokban, mely – miként egyes nagy öreg bölcsek - az élet leegyszerűsítését tűzte ki célul.

bővebben >
 


„Szerelmes-kardozós”
Csillagok háborúja II. rész – A klónok támadása
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. augusztus 17. 15:32
Egy legendát nem lehet „fokozni”, még csak „bővíteni” sem. Az először elkészült „középső” három rész, de különösen a Csillagok háborúja (1977) az új-Hollyvoodot megalapozó alkotások sorában állt előkelő helyen. Hogy a filmtörténészek hová sorolják majd (besorolják-e egyáltalán) A klónok támadását a mozi históriájába, az kérdéses, kétséges. Mindenesetre a Skywalker-saga második része amolyan „szerelmes-kardozós” kalandfilmként "nézhető" – bár, ahogy lenni szokott az Újvilágban készített darabok esetében, első sorban az egyesült államokbeli tizenéves korosztálynak készült.

bővebben >
 


Képcsináló, festékkel és fénnyel
Peter Greenaway kiállítása a MEO – Kortárs Művészeti Gyűjteményben
Szerzõ: eva
2002. augusztus 15. 15:25

A rajzoló szerződése, A szakács, a tolvaj, a felesége és a szeretője, Prospero könyvei, A maconi gyermek, Párnakönyv, Nyolc és fél nő – aki szereti a filmeket, máris vágja rá a rendező nevét: Peter Greenaway! Aki pedig látta is ezeket a filmeket, abban alighanem kitörölhetetlen nyomokat hagyott az angol filmmágus senki máséval össze nem téveszthető, egyedi és lenyűgöző képi világa. Most ez a nagyszerű kép-alkotó filmjei után képzőművészeti munkáival is bemutatkozik Budapesten.xxx

bővebben >
 


Groznij Moszkvában
Művészet a csecsen konfliktus kereszttüzében
Szerzõ: Madary Orsolya
2002. augusztus 13. 16:43
Volt egy múzeum Groznijban – ez lehetne a címe a moszkvai Tretyakov képtárban  június 27-én nyílt kiállításnak. A tárlat az 1995-ben lebombázott Csecsen Nemzeti Galéria negyven festményét mutatja be.

bővebben >
 


James Bond és a CIA
Kémmúzeum Washingtonban
Szerzõ: Madary Orsolya
2002. augusztus 13. 16:41
Július közepén az Egyesült Államok fővárosában megnyílt a Nemzetközi Kémmúzeum.
A negyven millió dollárba kerülő létesítmény az FBI szomszédságában kapott helyet.
A múzeumban Keith Melton hadtörténész hatalmas tárgyi gyűjteménye mellett nagy szerepet kapnak interaktív és multimédiás kiállítási  tárgyak is.

bővebben >
 


Versenyben a Tate Modernnel
Megnyitotta kapuit a Baltic galéria
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. augusztus 8. 16:31
Vannak, akik kulturális robbanásnak nevezik az új művészeti központ megnyitását Észak-Nyugat-Angliában. A hatemeletes Baltic méltó vetélytársa a londoni Tate Modern Képtárnak, és jelentősen javítja a Tyne parti Gateshead város arculatát. Mindenesetre az éjféli megnyitón ezrek tolongtak.

bővebben >
 


Bikák a téren
Salamanca híres főterén bikákat ábrázoló szobrok között sétálhatunk
Szerzõ: Madary Orsolya
2002. augusztus 7. 14:21
Európa 2002-es kulturális fővárosa újabb érdekességgel lepte meg látogatóit. Spanyolország legszebbnek mondott főterét különböző művészek bikaszobrai díszítik.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  42  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!