Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
HOGYAN EGYSZERŰSÍTSÜK LE AZ ÉLETÜNKET? (Archívum)
Életmódterápia a´la Sebők Zoltán
Szerző: I-Web.hu
2002. szeptember 3. 15:12

Kezdetben vékonyka brosúrák jelentek meg, melyek meglehetősen triviális tanácsokat kínáltak azoknak, akik elhatározták ugyan, hogy leegyszerűsítik az életüket, de még nem tudták, miként tegyék ezt meg. Ne nézzünk többé tévé-híradót, ajánlja bölcsen az egyik, majd arra buzdít, hogy mondjuk fel magazin-előfizetéseink felét, gyerekeinknek meg mostantól kevesebb játékot vásároljunk.
Egy másik kiadvány, a Redbook című, már bonyolultabb, egyben talányosabb javaslattokkal rukkol elő: azzal például, hogy tegyünk úgy, mintha csak három barátunk lenne. Tegyünk úgy? Könnyű azt mondani. De mi van akkor, ha ebben a rohanó világban már nincs is barátunk, vagy ha – tegyük fel - sok van ugyan, de egyszerűen képtelenek vagyunk önmagunknak hazudni? Még súlyosabb probléma, hogy gyakran egyazon könyvben is egymásnak gyökeresen ellentmondó jó tanácsok találhatók. Jó példa erre Az időmegtakarítás 365 módja című vaskos kötet, amely egyszerre javasolja, hogy időnként engedjük meg magunknak a semmittevést, ábrándozzunk, hagyjuk, hogy gondolataink szertekalandozzanak, ugyanakkor erélyesen figyelmeztet: „Az idő, az ön ideje lehetőségeinek értékes forrása. Ne vesztegesse!”
A kiadványok szerzői, tanulva az első kísérletek fogyatékosságaiból, újabb könyveket írtak, melyekből például a tettetés és az önszuggesztió művészetének ismertetése sem hiányzik. Elaine St. James, a mozgalom vezéregyénisége egészen odáig ment el, hogy eddig legalább öt különböző kötetben kísérelte meg kifejteni az élet leegyszerűsítéséről vallott nézeteit. Ez már eleve bonyolult. Mások ügyesen szerkesztett munkafüzetekkel és különféle audiovizuális eszközökkel egészítették ki könyveiket, megint mások pedig interaktív távprogramokkal kísérleteznek. Vajon melyiket válasszuk a sok közül? Mivel a kínálat mára már gyakorlatilag áttekinthetetlen, egyre nehezebb, ha nem lehetetlen rábukkanni a megfelelőre.
Pedig - ne feledjük! - eredetileg az volt a cél, hogy egyszerűsítsük le az életünket, és időt takarítsunk meg. Éppen ezért, aki tényleg le akarja egyszerűsíteni az életét, szerintem jól teszi, ha első lépésként egyszerűen mellőzi az élet leegyszerűsítéséről szóló egyre gigantikusabb szakirodalmat.
Sebők Zoltán

Kapcsolódó linkek:
www.magazines.ivillage.com/redbook
www.redbooks.ibm.com
www.rbclick.com/timesavers.php3

 

 


 

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!