Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Hatszáz program hat faluban (Archívum)
Művészetek Völgye 2002 – immáron 14. alkalommal
Szerző: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 11. 14:37

Az idei fesztiválon Kapolcs, Monostorapáti, Taliándörögd, Vigándpetend és a tavaly csatlakozott Öcs mellett már Pulán is találhatnak a völgykedvelők szállást, ez a falu ugyanis a  hatodik színhelye a Művészetek Völgye 2002 fesztiválnak. Tavaly 40 helyszínen körülbelül 125 ezren fordultak meg, és 81 százalékuk maradt egy napnál tovább a „völgyfalvakban”.
Az árak a 2001-es fesztiválhoz képest változnak: a napi jegyek ára 800 forintról 1000 forintra emelkedik, a tíznapos bérlet 6000-ről 7000 forintra szökik fel. A nyugdíjasoknak és katonáknak ezúttal is 50 százalék kedvezmény jár.
A 2002-es rendezvény mérhetetlenül nagyszámban kínál programlehetőséget. A több mint 100 zenei előadás rendkívül színes. A hat falu evangélikus templomaiban klasszikus, régi- és egyházzenei fesztivált rendeznek, amely körülbelül 20-25 koncertet tartalmaz. A többéves hagyomány része az is, hogy éjszakánként válogatottan igényes jazzkoncertek hallhatók a völgyfesztivál különböző helyszínein, olyan neves előadók részvételével, mint a Budapest Jazz Orchestra, a Hot Jazz Band, vagy a Page Quartett. Természetesen a világzene kedvelőit sem éri csalódás, hiszen az  Anselmo, az Electric Gipsy Band, a Sebő zenekar és még sokan mások teszik élvezetessé a rendezvénysorozatot.
A ”Más Zenék” címszónál pedig olyan programok találhatóak, mint Soma és barátai hangversenye, Kaláka nagykoncert, vagy Márta István zongoraestje. A folklór se maradhat ki a völgyprogramok közül. A hagyományőrző együttesek bemutatókat tartanak, lesz prímástalálkozó, népdalénekesek és történetmondók seregszemléje, tánctanítás. A kicsiket gyermekprogramok sokasága várja. A játszóházak minden nap, immár délelőttönként is látogathatók. A hat település iskolaudvaraiban, utcáin, vásárterein, pajtáiban a Báb Utca- és Gyermekszínházak Országos Völgytalálkozója temérdek előadást kínál, a gyermekeknek szánt koncerteken pedig fellép többek között Levente Péter és Gryllus Vilmos.
A fesztiválon egy-egy város lehetőséget kap arra, hogy csoportjai, alkotóművészei megmutathassák tehetségüket. A 2001-ben elindított programsorozat keretében az idén Dunaújvárost látja vendégül Taliándörögd, megközelítőleg 30 programmal. Dunaújváros Táncszínháza remek darabokkal lép színre, a vendégváros sportolói összemérhetik tudásukat a helybéliekkel. Vigándpetenden, Monostorapátin, Öcsön és Pulán működik majd falumúzeum, Kapolcson pedig vízimalmot tekinthetnek meg a látogatók. A filmvilág szerelmesei se maradnak hoppon, hiszen Kapolcson, Öcsön és Pulán működnek völgymozik.
A következő négy évben hat kötetet jelentet meg az Új Mandátum kiadó a Völgykönyvek sorozatában. A szerkesztő Hankiss Elemér, az első kötet – Völgybezárt Művészet – már július 26-án kapható.
A folyamatos programismertetést és bővebb információkat a rendezvénysorozat hivatalos Internetes oldalán, a www.kapolcs.hu -n találhatunk. Csak hogy a statisztikáknál maradjunk, az oldalt tavaly 40 ezren látogatták és 400 ezer letöltést szignálhat, az idén - csupán eddig - 80 ezren voltak kíváncsiak a Weboldalra.

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!