Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  34  35  36  37  38   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Arab szemmel a sötét középkorban
Amin Maalouf könyve a keresztes háborúkról
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 30. 14:17

Amin Maalouf
Gyávaságról és bátorságról, árulásról és hűségről, ostromról és megfutamodásról, bukásról és győzelemről, városok felégetéséről, ártatlanok lekaszabolásáról szól ez a mű. Arról a hihetetlen pusztításról és vérontásról, ami a vallási szembenállások, a hódító vallások miatt állandó jellemzője és alakítója történelmünknek.

bővebben >
 


Egy nem mindennapi musical
Neil Simon bemutató a Merlinben
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. szeptember 30. 14:05

Neil Simon
Szerelembe esni egyszerű, a nehézség abban rejlik, amikor meg kell osztani a másikkal életterünket, gondolatainkat - vagy éppen harcolni azok megcsonkítása ellen. A Merlin Színház új darabja ezt a közkedvelt témát dolgozza fel egy csöppet sem hagyományos musicalben.

bővebben >
 


Vigyázó szemetek Szolnokra vessétek!
I. Nemzetközi Filmvásár és Képzőművészeti Filmszemle
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 30. 13:46
Új színfolttá válhat a filmes rendezvények között az első alkalommal megrendezett szolnoki Nemzetközi Filmvásár és Képzőművészeti Filmszemle, amely október elseje és 6-a között várja a vevőket és eladókat rendkívül kedvező árakkal és széles kínálattal.

bővebben >
 


Képművészet
A Mai Manó Ház első fotóárverésén jártunk
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 30. 13:26

Nádas Péter képe
Vajon műtárgy-e a fotográfia? A fotográfus által féltve őrzött negatívból gyakorlatilag végtelen számú nagyítás készíthető. Miért fizetne a műgyűjtő jelentős összeget olyan képekért, melyekből akár több száz darab is jelen van a műtárgypiacon?

bővebben >
 


Az elnök emberei jóbarátok...
Két sorozat tarolt az idei Emmy díjkiosztón
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 30. 12:36
Az 54. Emmy díjkiosztó gálán - ami az amerikai televíziós műsorok legrangosabb seregszemléje - 31 kategóriában hirdettek győztest az elmúlt hét végén. Az NBC csatorna méltán ünnepelhetett (előre sejthetett valamit, hiszen az esemény közvetítési jogát is ő szerezte meg), mivel Az elnök emberei (The West Wing) öt, a Jóbarátok (Friends) pedig két kategóriában is győzött, de még a Saturday Night Live is kapott egy szerényke díjat.

bővebben >
 


Döglött ügyek
Rendőrsztori a tv2-n
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 30. 11:13

 

A 2000-ben készült sorozatot eddig fiókban őrizte a tv2. Lehet, hogy véletlenül találta meg valaki a nagy megújulás során, lehet, hogy csupán meg akarták várni, míg a közönség megérik arra, hogy megeméssze ezt a bonyolult, korát messze megelőző alkotást, de az is elképzelhető, hogy eddig nem tudták melyik műsorsávban kellene sugározni: szappanopera-szerű - délelőtt a helye -, paródia-vígjáték – majd ez leveri a Heti Hetest -, vagy kapreál-akció sorozat, de akkor hol a realizmus és hol az akció, hogy a kapitalizmusról már ne is beszéljünk.

bővebben >
 


Ha én Fábry volnék,...
(szabadon behelyettesíthető show-óhajok)
Szerzõ: wasabi
2002. szeptember 30. 11:11
A hazai médiaválság olyan, mint a tsunami (hívhatjuk magyarul szökőárnak is, csak akkor nem hangzik olyan kúlnak és kereskedelmi televíziósnak). Szóval a válság végigsöpör, csak azt nem lehet tudni, hogy a közszolgálati tévétől indult, a tv2-n át az RTL Klubig, vagy a tv2-től indult és csak az RTL klub áll már útjában, mert a Magyar Televízió már egy eddig ismeretlen természeti csapás, a Fidesz-közeli elnökök súlya alatt berogyott. Fábry Sándor eddig állt a vártán, de most, mintha ércszobor keménységű alakján is jelentkeznének a hajszálrepedések. Következnek a flastrom javaslatok.

bővebben >
 


Gondolat-ambulancia – Magyar mozi idegenben
Interjú Bede Fazekas Zsolttal
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. szeptember 30. 11:05


Korábban sosem láttam emigráns magyar klubot. Emigráns magyarokkal is csak két évvel ezelőtt találkoztam először. Az volt a rosszabb. Afelől érdeklődtek a torontói Magyar Ház előtt gyülekező 56-osok, hogy „és aztán ittam-e már kólát?! A Magyar Házba sem akkor, sem máskor nem tettem be a lábam. A keresgélést – hogy találjak egy szórakozóhelyet, ahol magyarok dumálgatnak – nem adtam fel. Olyasmi klubra gondoltam, ahol az öregek lenyűgöznek bennünket a bölcsességükkel, mi pedig viszont őket a találékonyságunkkal. Na jó, ez így naiv. De újságok, kávé, hangulatvilágítás, és film legyen!
Lett.
A Paraméter klub már 9 éve működött, amikor meglátogattam. A legendás első vetítés óta, (1993) – mikor meg Ők is a Magyar Háznál próbálkoztak – a közönség is, Torontó is kicserélődött, és talán a körülmények is jobbak. Bizonyos szempontból.

bővebben >
 


"Én is beájulnák"
Salinger Richárd: Apám beájulna
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 30. 10:28
Salinger Richárd könyvének a Zabhegyezőhöz pölö csak annyi köze van, hogy folyamatosan szlengben nyomja, viszont megmarad egy sávban, a jelenségek nem éppen karctalan, de semmire nem utaló felületén. Ami nem baj, de nem mindig elég. Persze mihez nem. Mert vannak a szövegben például kifejezetten szórakoztató mondatok.„Csak az egész könyvírással az a baj, hogy brutál meg kell szerkeszteni.”

bővebben >
 


Olvassunk pályázatot!
Dr. Friderikusz Sándor: Elnöki pályázat
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 28. 19:02Mielőtt végleg elcsigázódunk a feszült várakozásban, hogy vajh az exrendőr bugyiboltos ígéretéhez híven mikor irtja ki a bigbráder ház stupid lakóit Radnai producerrel egyetemben, vigyázó szemünket vessük egy kicsit másfelé.

bővebben >
 


Újra itt van!
Joel Borges társulata a Trafóban
Szerzõ: Sárközi Lóránt
2002. szeptember 26. 16:11

Aki nem csak egy nézőpontból (a nézőtérről, karfák közt szűkölködve) kíváncsi arra, mi történik egy kortárs tánc előadáson, annak szeptember 27-én és 28-án este nyolc órakor a Trafó Kortárs Művészetek Házában a helye. Az IXKIZIT Compagnie Joel Borges bemutatója, az Igaz, mégis hamis persze nem csak ezért vonzó.

bővebben >
 


Új magyar animáció a tévében
10 óra Varga-rajzfilm az RTL Klubon
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. szeptember 26. 14:52

Évtizedek óta nem fordult elő a magyar műsorszórásban, hogy egy kereskedelmi TV közel 10 órányi rajzfilm anyagot vásároljon egy magyar stúdiótól. A Varga Súdió és az RTL-Klub közötti megállapodás értelmében a tévécsatorna még ebben az évben elkezdi sugározni a sorozatok egyikét, majd a filmeket videón és DVD-n is megjelenteti.

bővebben >
 


Az RTL KLub emberei
Hogyan tegyünk tönkre egy világsikert?
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 26. 13:49

Minden baj azzal kezdődött, hogy a gyerekek elhagyták valahol a Rádióújságot. Helyette valamelyik napilap műsor mellékletét használjuk, de a nyomtatott és a való világ sajnos nem nagyon találkozik. Így aztán az ember csak vakon tapogatózik és találomra nyomkodja a távirányítót.

bővebben >
 


Elhunyt Kardos István dramaturg, forgatókönyvíró
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. szeptember 26. 13:31

Elhunyt Kardos István a magyar filmgyártás kiemelkedő személyisége, a Duna Televízió dramaturgiai vezetője. A művész halálát Szeles Pál, a Duna TV szóvivője közölte szeptember 24-én este az MTI-vel. Az 1999-ben elhunyt Kardos Ferenc filmrendező testvérének negyven forgatókönyvéből készült film.

bővebben >
 


Siker és irodalom
Beszélgetés Károlyi Csabával
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 26. 13:24

Elit és tömegkultúra határvonalának megszűntetéséről vagy újraírásáról vitatkoznak, gondolkodnak manapság kritikusaink. Mi a helyzet az irodalom tája körül? Kérdezzünk meg egy kritikust, például azt, aki a fiatal magyar írók ez évi táborában előadást tartott a kérdésről. Egy vélemény.

 

bővebben >
 


Testreszabott szerepben
Beszélgetés Máté Gáborral
Szerzõ: Hidas Judit
2002. szeptember 26. 13:11

 

A főszereplő, Herendi Bandi ötvenes éveibe lépő értelmiségi. Máté Gábor szerint a konfliktusokkal, félelmekkel küzdő férfi lelki válsága a történet igazi tétje. Valamint az is, teszi hozzá, hogy ő maga 47 évesen megtanult motorozni a film kedvéért.

bővebben >
 


Az ember, egy kicsit másképp
Roskó Gábor szoborkiállítása a Bazovsky Galériában
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. szeptember 26. 12:44

A látogató tekereg felfelé egy valaha szebb napokat látott pesti bérház lépcsőin, ámulattal nézi a lekopott fekete festék alól kileső freskómaradványokat, és azt hiszi, hogy a legfelső emeleti lakásgalériába lépve majd ideiglenesen elhagyja az elvarázsolt kastélyt. De nem, benn Roskó Gábor állat- és emberarcú porcelánfigurái meggyőzik arról, hogy a varázs még odabenn is folytatódik.

bővebben >
 


Felhő a Gangesz felett
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 26. 11:59
A kábítószerről való leszokás kínkeserves küzdelemmel jár. Ennek az útnak első szakaszát látjuk Dettre Gábor filmjében. A harminc év körüli fiatalembert –Ternyák Zoltán döbbenetes alakításában – örvényszerűen húzza szenvedélye a végzet felé. Egy drogos életének drasztikusan naturális megjelenítésére vállalkoztak az alkotók, lemondva a legkisebb szépítésről, az érzékeltetés finom, de itt könnyen hamissá válható eszközéről.

bővebben >
 


Meglepetések évadja
Különlegességek a Budapesti Operettszínházban
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. szeptember 26. 11:12
Az elindulás éveként értékelte a legutóbbi évadot Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója. A start olyannyira lendületes volt, hogy az idei szezon már augusztusban elkezdődött a társulat számára, hiszen Münchenben vendégszerepeltek – és fergeteges sikert arattak Kálmán Imre Marica grófnő című operettjével. A direktor hozzátette: ez a szezon a különlegességek és meglepetések évadja lesz, ha végignézzük, milyen új előadásokat kínál a színház.

bővebben >
 


Fesztivál ország
Megalakult a Magyar Fesztivál Szövetség
Szerzõ: S. P. M.
2002. szeptember 25. 17:01


Magyarországon évente 1200 fesztivált rendeznek, amelyeken 8-10 millió látogató fordul meg. Fesztivált rendezni tehát nagy kaland, nem véletlen, hogy foglalkozik ezzel több mint ezer civil szervezet, önkormányzat, vállalat és magánszemély. Mostantól szövetségbe tömörülve.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  34  35  36  37  38   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!