Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Döglött ügyek (Archívum)
Rendőrsztori a tv2-n
Szerző: I-Web.hu
2002. szeptember 30. 11:13

Döglött ügyek. A főcím – még a legerősebb pontja a sorozatnak, különösen az a jelenet, amikor Rékasi Jimmy Károly felhasal egy tolató autó motorháztetőjére - első másodperceiben villan fel ez a felirat. A rejtett önmarcangolás valószínűleg a meg nem oldott rendőri ügyekre vonatkozik, de mottója is lehetne a sorozatnak, de erről majd később.

Elmélkedések a pilotról,
hisz így nevezik a sorozatok indító epizódját. Van, hogy a pilot egyenrangú a sorozat többi részével, és van, hogy csalnak egy kicsit (pl. a Hegylakó című sorozat elején feltűnt Christopher Lambert, aztán soha többé) és a pilot csak beetetés, a sorozat maga messze nem üti meg a szintet, amit a bevezetés ígér. Ha a Rendőrsztorit a bevezető alapján kell megítélni, akkor nem sok jóra számíthatunk a folytatást illetően. Legalábbis az akció-sorozat rajongók nem. Talán elég lett volna megkérdezni Sven Martineket (televíziós producert alakít), aki a Bohóc című német akció sorozat címszereplője, hogy mit látott otthon a forgatáson, meséljen má’ ugyan: hogyan lesz lendületes, pörgős, érdekes, izgalmas egy ilyen sorozat? Sajnos ehhez is el kellett volna dönteni, hogy akkor tulajdonképpen mi is lesz ez a televíziós műsor-mutáns.
A szándékot azért be lehet határolni valamennyire, elég ha arra gondolunk, hogy a megrendelő tv2 az Európa expressz című, magyar akciófilmként beharangozott, sikeresnek kikiáltott alkotás készítőjét kérte fel egy sorozatra. Ha a filmet tekintjük pilotnak, akkor még szomorúbb a helyzet. Aki ott volt a bemutatóján az tudja, hogy a közönség azon része, amelyik nem hagyta el a termet a harmincadik percben, az sírva röhögte végig az egészet, a készítők meg verték a fejüket a pop-cornba, hogy mégis csak vígjátékként kellett volna beharangozni.

Egy pilotnak más funkciója is van: felvázolja a helyzetet, megismerhetjük belőle a karaktereket és megtudhatjuk, nagyjából mire számíthatunk a továbbiakban. Az első rész tovább megy ennél. A rendőrség problémáinak talán legfájóbb pontjára – és 8 forgatókönyvíró hiábavaló munkájára - világít rá mindjárt az első tizenöt perc. Miközben egy gyerekrablási ügyön dolgozik a Különleges ügyosztály helyettes vezetője, és éppen a különleges kommandót készülnek bevetni a Hajógyári-szigeten, egy nagytotállal máris a Teve utcában vagyunk, ahol ketten a „legjobbak” közül éppen munkaügyi meghallgatásra érkeznek, és bár ők a legjobbak csak azért maradhatnak a testületben, mert 4 eminens rendőrdiák éppen egy FBI továbbképzésen vesz rész Amerikában. (Szerencsére helyettük van egy FBI tanácsadó, aki töri a magyart, mert a nagymamája magyar származású.)

Ki kicsoda a Mókus őrsben?
A legjobbak: az egyik tisztára úgy néz ki, mint Rékasi Károly, és talán lehet, hogy valóban ő az, mert egészen olyan a karaktere, mint Rékasi Károlynak, amikor az az egyik legjobb, munkát kereső rendőr szerepét játssza. Ő Jimmy, aki folyamatosan telefonon zaklatja a főnök lányát, Editet, mert meggondolta magát és az hiányzik neki. Ahhoz képest, hogy rendőr a lány és az apja beosztottja – akivel Jimmy éppen egy helyiségben tartózkodik, a munkahelyén –, meglepő módon a későbbiekben meg is érkezik Xantus Barbarának maszkírozva (a magánéleti szálak lényeges szerepet játszanak abban, hogy a film műfajilag a szappanopera-valóság-show egyveleg felé billenjen, az akció jelleg helyett).
Ráadásul ez a Jimmy karakter olyan deviáns, öntörvényű és profi, hogy csak na. Szitává lövi a gyerekrabló rosszakat – akik mellesleg percekkel azelőtt végeztek a hattagú különleges kommandóval –, ezután a gyerekkel együtt fut és a váratlan robbás előtt sarkonfordulva szalad visszafelé, kissé nehézkesen, mert a lassítástól igencsak megcsappan az ereje.
A másik legjobb Gáspár Andrásra hasonlít, ő – illetve a karaktere - lenne a csapat esze (félrefésült haj, fekete, vastagkeretes szemüveg). Ez mindjárt világos, amikor megfordítja Jimmy kezében a mágneses belépőkártyát, hogy segítsen áthúzni az érzékelőn. A harmadik a szemfüles nagydarab, ő oldja végül meg az első döglött ügyet – a Komáromi gyilkosságot -, mert leejti a napszemüvegét, a gyilkos-szomszéd pedig felveszi… A negyedikről pedig csak az derül ki, hogy vegetáriánus.

Csontváz a szekrényben
A fordulatokban szűkölködő nyomozásról inkább semmit, ebben élenjár maga a közreadó tévécsatorna, hiszen a www.tv2.hu oldalon a sorozatok közt nincs helye sorozatnak, a jövő heti műsorban pedig a következő ajánlóval látták el: Rendőrsztori - Jimmy megszállottan követi Editet.
A csatorna tehát döntött, szappanopera lesz a sorozat, akárki meglássa, ha megnézi. Lehet, hogy majd a nézők dönthetik el telefonon. Ön minek szeretné látni?

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!