Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Az RTL KLub emberei (Archívum)
Hogyan tegyünk tönkre egy világsikert?
Szerző: I-Web.hu
2002. szeptember 26. 13:49

Öntudatos tévénéző
únja már a BB-t, borsódzik a háta a VV-től, de napi munkája és a gyermeknevelés édes terhe után kiüresedett tekintetét mégis a tévé képernyőjére veti. Mivel ad magára, a reality show-k helyett inkább keresi a vasárnap kiosztott Emmy-díjas produkciókat, hiszen emlékeiben él, hogy mind a Jóbarátok, mind Az elnök emberei szerepel valamelyik magyar televízió műsorán. E két sorozat jó ideje áll a nemzetközi televíziós toplisták élén. A Jóbarátok  kilenc év utána a tervek szerint az idei évaddal búcsúzik a nézőktől – már ha a nézők hagyják ezt. Az amerikai politika színfalak mögötti világába is betekintést nyújtó The West Wing pedig három éve, pestiesen szólva „betegre nyeri” magát Emmy, ACE, Golden Globe és egyéb díjakkal. Az ilyen sorozatokról azt gondolná az ember, hogy mindkettő tuti siker lesz Magyarországon is.

De hogyan legyen sikeres,
ha az RTL Klub programszerkesztői Az elnök emberei címen futó sorozatot este 10 előtt nem merik adásba adni? Pedig ebben aztán se az ORTT által szankcionált egészségtelen erotika, se szélsőséges nézetek, se a kiskorúak fejlődésére károsan ható jelenetek nincsenek. Igaz tavasszal, a választások közeledtével az egyes epizódok alatt az embernek merész, tán Ady Endrét is megszégyenítő asszociációi támadhattak az amerikai és a honi politikai kultúra és viszonyok tárgykörében. Még az az elvetemült gondolat is felmerült, hogy nem kellene-e politikusainknak kötelező „olvasmányként” megtekinteniük ezt a sorozatot, hátha okulnak amerikai kollégáik hétköznapjaiból…
Az RTL Klub szerkesztői talán éppen a magyar politikusokat akarták megóvni a frusztráló élménytől, s indulásakor a sorozatot éjjel fél 12-kor, vagy ha lehetett még később kezdték, így biztosítva, hogy csak rablókra váró benzinkutasok, szalonspicces menedzserek és álmatlanságban szenvedő tudósok nézzék. Utóbb a sorozat lassan előrekúszott fél 11-re, s mostanában már gyakran 10 órakor is felbukkan a képernyőn. Lényegében azonban a világ legsikeresebb tv-sorozatával jól elbánt az RTL: megvette, csak hogy más le ne adhassa, de mivel évek kemény munkájával lebutított nézőiben nem bízik, csak nézetlen/nézhetetlen  időpontban meri műsorra tűzni.

Tegnap este
a napilap melléklet műsorújság szerint este 10-kor kezdődött volna a sorozat újabb epizódja. De nem kezdődött, mert akkor már rég ment a Rendőrakadémia ki tudja melyik része. Van a fáradtságnak egy olyan foka, amelynél már bármi előtt ott ragad az ember, így aztán nem csoda, hogy láttam, ahogy a 22.50-re meghirdetett jazz klub helyett szembe jön velem a való világ este már egyszer sugárzott összeállítása, s csak arra riadtam fel 23.25-kor, hogy a viszonylag hangosabb műsorajánlóban még lelkesen ajánlják a 22.50-kor elmaradt jazz klubot. Amikor már a tér és az idő dimenziók is ily módon egymásba csúsztak az RTL Klubon, végre megérkezett a várva várt műsor: Az elnök emberei. Mit mondjak? Jó volt.

Az elnök emberei (The West Wing)

Szereplők: Martin Sheen, Allison Janney, Rob Lowe, John Spencer, Janal Maloney, Richard Schiff, Dulé Hill, Stockard Channing

 

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!