Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Újra itt van! (Archívum)
Joel Borges társulata a Trafóban
Szerző: Sárközi Lóránt
2002. szeptember 26. 16:11

A brazil származású, eredetileg villamosmérnöknek készülő koreográfus kétszer is fellépett már Magyarországon a Ballet Preljocaj tagjaként, majd 2000-ben immár saját társulatával az Elveszett Paradicsom című tánceposzt is bemutatta a Trafóban. Az IXKIZIT társulatába Borges nemcsak táncosokat, hanem képzőművészeket is „szerződtetett”, így alakult ki az előadásait körülvevő, egyedi környezet.

A Trafó színházterméből száműzött székek helyén most egy - víz alatti világra emlékeztető fényárban úszó - akváriumszerű díszlet fogadja majd a nézőket. Így „vízbe merülve” fedezhetjük fel Joel Borges világát. Vízmosta sziklaoromhoz hasonló, csillogó, sokszögletű, hosszú asztal szeli át a termet, melyet kapszulára hasonlító kis medencék szegélyeznek. A sétáló nézők az előadók vonzásába kerülve áramlatot indítanak el…

“Ez a projekt a különböző területeken - mint a tánc, díszlettervezés, zeneszerzés, világítástervezés, technológiafejlesztés, nyelvészet, irodalom, koreográfia, képzőművészet - működő művészekkel való találkozások és együttműködés gyümölcse. Ezen együttműködések sora egymásba épülő, és egymást gazdagító színpadi párbeszéddé nőtt darabról darabra. A múltban semmi más nem létezik, csak az előző munkák emléke: a táncos testének, a különböző univerzumok közti párbeszédnek emléke. A jelen idejű tánc erre az alapra épül rá, a minden előadásban meglévő „dialógus” már az azt megelőző darabban megkezdődik.
Minden előadás ugyanazzal a kérdéssel foglalkozik: miként lehet harmóniát teremteni a lélek és a test között a koreográfia, a díszlet és a zene együttes hangsúlyozásával? A Cosmogardennel, mely 1997-ben az Ivry-sur-Seine-i Grande Halle of the Manufacture des Oeillets-ben készült, az Örök eposz, avagy az Elveszett Paradicsom című munkámmal, mely a római Villa Medici teraszán készült 1999-ben, valamint a 2001-ben Estufa Friában, Lisszabon Tropikus Kertjeiben elkészült Igaz, mégis hamis című darabommal olyan táncot komponálok, melyet a másik emberrel való kontaktus, a közönséggel való kapcsolat képes gazdagítani.” (Joel Borges)

Koreográfia: Joel Borges Előadják: Tamar Shelef, Liz Young, Benedicte Leclerc, Roger Nilsson, Loïc Noisette, Cyril Accorsi Fényterv: Jacques Chatelet Zene: Jean-Marc Simonnet Szobrok: Claire-Jeanne Jézéquel Díszletterv: Stéphane Marcault

http://www.ladanse.com/ixkizit/  

Kapcsolódó cikkünk: Borges után szabadon

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!