Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Új magyar animáció a tévében (Archívum)
10 óra Varga-rajzfilm az RTL Klubon
Szerző: Sulyok Máté
2002. szeptember 26. 14:52


A Világ Vallásai című (Animated World Faiths) 10 x 14 perces sorozat a Varga Stúdió, a BBC, a Channel 4, és az S4C koprodukciójában készült. Az három első epizód (Jézus élete, Konfucius élete, és a szufi vallást bemutató film: A Madarak Konferenciája) a Varga Stúdióban látta meg a napvilágot. Minden film más-más képi világgal és technikával készült.

A Jézus Élete című film rendezője Varga Miklós, aki jelenleg is a stúdióban alkot és a Mr. Bean sorozat egyik rendezője. A Madarak Konferenciájának tervezője és rendezője Lehotay Zoltán, aki manapság a BEE reklámokat tervezi. A film a Los Angeles-i világfesztiválon a legjobb komputer animáció díját nyerte el. A Konfucius élete című bábfilm rendezője Papp Károly, látvány és díszlettervezője pedig Kentaur. A többi epizód „szülőföldje” India, Csehország, Lengyelország és Anglia.

A másik sorozat, az A világ rajzolt meséi – Animated Tales of the World 26 x 14 perces epizódokból áll. A sorozat 26 ország közreműködésével készült. Az írók, zeneszerzők, művészek, animátorok és rendezők 26 olyan történetet elevenítenek meg, amely egy-egy ország kulturális örökségének számít. Minden egyes rész különböző animációs stílusokat vonultat fel. E sorozat legelső darabját Sikur Mihály rendezésében a Varga Stúdió készítette A holló ellopja a napot címmel, amely egy eszkimó mondán alapszik. Sikur Mihály az eredeti eszkimó népművészeti világot megőrizve, illetve adaptálva tervezte meg a sorozat egyéni képi világát. Ennek a mintafilmnek a segítségével sikerült azután a 26 országot érintő koprodukciót összehozni. A sorozat filmjei számos nemzetközi fesztiválon arattak sikert, és olyan díjakkal büszkélkedhetnek, mint a BAFTA legjobb animációnak kijáró díja és az UNESCO-díj.

Varga Csaba a Kecskeméti Nemzetközi Animációs Fesztiválon idén nagydíjat nyert 28 perces filmjét, a Don Quixote-t is bemutatja az RTL Klub. A Cervantes könyve alapján, a gyurma báb és komputer animációval életre keltett klasszikus hős, Don Quixote ezúttal is az ártatlanokat védelmezi – mindezt egy különleges világban. Az animáció figuráit Varga Csaba tervezte, képi világát és háttereit F. Kovács Attila készítette, aki rendszeres alkotó társa Szabó Istvánnak (legutóbb a Napfény ízében dolgoztak együtt). A Don Quixote-t az egyik co-producer, az amerikai HBO Oscar díjra jelölte 1999-ben.

A másik 28 perces animáció Moby Dick ismert, mítosszal és legendával átszőtt klasszikusa, Ahabbal, a halásszal.

A filmek magyar szinkronja az RTL Klubnál, a Varga Stúdió szakmai felügyeletével készül.

web: http://www.vargagroup.com/indexx.html

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!