Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  26  27  28  29  30   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Mégis lesz pályázat
Huszti Péter ideiglenes főigazgató – de meddig?
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 29. 11:53

Görgey Gábor kulturális miniszter június 6-i döntése szerint Huszti Péter ideiglenes főigazgatóként áll 2002 végéig a Nemzeti Színház élén. A nemzeti kulturális örökség minisztere ugyan még május 31-én úgy vélte: mivel a Nemzeti Színház Rt.-ként működik, amelynek a tulajdonosa a kulturális tárca, ezért a miniszternek joga van ahhoz, hogy ő nevezze ki az rt. igazgatóját. Csakhogy Görgey Gábor a kinevezése előtt azt mondta, hogy pályázatot akar kiírni a posztra.

 

bővebben >
 


Mese felnőtteknek
A Sámán Színház és az angliai Kneehigh Theatre közös produkciója október 29-én a Merlin Színházban
Szerzõ: Szabó Edit
2002. október 29. 11:36

Jon Fenner (fotó: Szabó Péter)


Vajon mi történik azzal a kislánnyal, akit a papája meggondolatlanul elad az ördögnek? Az alaphelyzet gyermekkorunk meséiből ismerős, ám a Wild Bride or the Handless Woman című színdarab valójában kizárólag felnőtteknek szóló történet: egy félelmetes erdő homályába kalauzol bennünket, ahol elvesztett értékeink, a szerelem és a remény nyomába eredünk...

bővebben >
 


Huszti Péter egy hét után lemondott
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 29. 11:15

Huszti Péter mégsem vállalja el azt, hogy ideiglenesen, ügyvezetőként álljon az év végéig a Nemzeti Színház és az rt.élén. Az ismert színész levélben kérte Görgey Gábort, a nemzeti kulturális örökség miniszterét, hogy mentse föl őt, noha a tárca vezetője csak egy héttel korábban nevezte őt ki. Huszti Péter a kultuszminiszterhez írott levelében kifejtette, hogy csak a teljes jogú kinevezést tudta volna elfogadni, mert az, hogy átmenetileg vezeti csupán a teátrumot, számára nem vonzó, hiszen így valójában el sem indíthatja elképzeléseinek a megvalósítását.
Görgey Gábor elfogadta Huszti Péter lemondását, s megerősítette, hogy augusztus 31-ig várják majd a jelentkezőket a pályázatra, amit hamarosan kiírnak. Ugyanakkor felkérte Huszti Pétert, hogy ne induljon, mert ha ő nyerne, a történtek után mindenki azt mondaná: előre eldöntötték a végeredményt, s csak a látszat kedvéért írták ki a pályázatot. 

 

bővebben >
 


Jönnek a Forsyte-ok!
Harmincöt év után ismét képernyőn a nagy család
Szerzõ: sp
2002. október 28. 16:15
Amerika lázban ég.  A PBS (Public Broadcasting Service), az Egyesült Államok negyedik legnagyobb és egyetlen országos közszolgálati műsorszolgáltatója a brit BBC-vel közösen elkészítette John Galsworthy regényfolyamának új televíziós változatát. És ahogy az egyszer már a hatvanas-hetvenes évek fordulóján bekövetkezett: a Forsyte-ok története 2002-ben is meghódította a nézőket.

bővebben >
 


Ébren csilingelők
Szépírók Villamosa a 2-es vonalán október 26-án
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 28. 15:58


Szombat délután tömeg gyűlt össze a 2-es villamos Jászai Mari téri végállomásán. Írók, költők és olvasóik várták, hogy felszállhassanak az óránként induló, ám menetrenden kívüli járatokra, amelyeken felolvasásokkal gazdagított kávéházi hangulat várta az érdeklődőket.

bővebben >
 


KONTRA: A Bourne-rejtély
Bérgyilkos-szakközép
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. október 28. 14:38
Matt Damon játssza(?) Jason Bourne-t, az embert, aki nem tudja ki ő, honnan jött, hová megy, ugyanakkor állandóan menekül üldözői elől, akik – ha úgy tetszik – önmaga megismerésébe hajszolják. Akár létfilozófiai kérdésként is felfogható az alaphelyzet, de egy jó, izgalmas kaland-, illetve akciófilmnek mindenképpen bázisául szolgálhatna. A Doug Liman rendezte filmfeldolgozásban nincs rejtély, ahogy a cím ígéri, az első helyszín-váltás után tudjuk, kicsoda is Jason Bourne.

bővebben >
 


Óriási érdeklődés a Kunst Wien iránt
Rengetegen látogatták a 8. Bécsi Kortárs Művészeti Vásárt
Szerzõ: Sz. Zs.
2002. október 28. 14:11

A Bécsi Iparművészeti Múzeumban immáron nyolcadszor rendezték meg a modern művészeti vásárt, amelynek 13 ezer látogatója volt október utolsó előtti hét végéjén. A (. Bécsi Kortárs Művészeti Vásárról kiadott összesítés szerint 58 galéria több mint 700 művész alkotását kínálta. A szakértők szerint a festészet, grafika, fényképészet, szobrászat képviselői a nemzetközi keretek közé jól illeszkedő kínálatot nyújtottak.

 

bővebben >
 


PRO: A Bourne-rejtély
Rossz ügynök jól seper
Szerzõ: Lakatos Péter
2002. október 28. 14:04
Több súlyos hiba is van a Universal új produkciójában, a Bourne-rejtélyben. Sorban: már az elején elég hülyén fordul ki az a Universal felirat. A kezdő képsorokban nem lehet kapásból felismerni melyik háborgó tengert látjuk, amíg ki nem írják. Matt Damon nem tanulta meg jól a színésziskolában a csöngetést, mert olyan izén csönget, ráadásul nem vizel a sztoriban egyszer sem. Na, akkor erről ennyit, kritika megvolt, most jöhet az, hogy miért kéne jól megnézni ezt a filmet mindenkinek.

bővebben >
 


Hová tűnt a Coronado-ház?
Tristan Schwartz misztikus életregénye
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 28. 13:38

 

A genovai méregkeverő szerzője legalább olyan rejtélyes, mint kötete: annyit tudni Tristan Schwartzról (feltehetően álnév, mert, megint csak feltehetően, magyar szerzőről van szó), hogy 22 éves, szakács, és valamikor drogproblémákkal küszködött. Most megírta élete regényét, melynek cselekményét – az őszinteség kedvéért - a reneszánsz Észak-Itáliába helyzete.

bővebben >
 


Napjaink tévéje mint intermédium
Harmadik esettanulmány: Passzív és Defókusz
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 28. 13:03
Jó három hete az átlagosnál több figyelmet von tőlem el egy párharc, mely az ősöreg Fókusz és a trónkövetelő Aktív között zajlik. A tévés küzdelem, kétségtelen színvonalán túl abban is pikáns, hogy az új titánt jórészt egykori fókuszosok készítik, felügyelik. Fluktuáció van, ötlet, invenció, lelkesedés annál kevésbé. Szakmai elkötelezettséget, felkészültséget, szerkesztői kurázsit lehetőleg ne is kérjünk számon. Itt és most egy intermediális küzdelem zajlik, melynek tétje magas, eszközei egyszerűek, üzenete pedig elriasztó.

bővebben >
 


Ugyanaz, és mégis más
Verdi: Macbeth a Magyar Állami Operaházban
Szerzõ: alma
2002. október 28. 12:51

Az elővigyázatosság és a pedagógia egyaránt szerepet játszott abban, hogy a Magyar Állami Operaház idei első bemutatóját, Verdi Macbethjét hármas felállásban játssza. Az Papirusz tudósítója a második szereposztást látta, Rálik Szilviával és Massányi Viktorral a főszerepekben.

bővebben >
 


Egy ismeretlen ismerős megismerése
Kádár Béla-monográfia a Mű-Terem Galéria kiadásában
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. október 28. 12:04

Képei az utóbbi időben milliókért cserélnek gazdát az árveréseken, megszállott gyűjtők vadásszák a munkáit, kiállítására tömegesen zarándokoltak el az emberek. Közben azonban róla magáról eddig kevesen tudtak, s aki igen, azok is keveset. Most azonban a Mű-Terem Galéria kiadásában megjelent róla Gergely Mariann nagyszerű és terjedelmes monográfiája.

Fotó: Rónai Dénes / Kádár Béla, 1910-es évek /

bővebben >
 


Történelmi vérzivatar
Mika Waltari két regényéről
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 28. 11:36

Tegyen körutazást az első századi római birodalomban, a huszadik század fantasztikus finn varázslója, Mika Waltari idegenvezetésével! Ismerje meg a korabeli Londont, Athént és – mindenek felett – Rómát! Találkozzon a legkülönfélébb emberekkel, kóstolja meg a különböző vidékek legfinomabb pecsenyéit, öblítse le a vidék híres borával, ismerkedjen meg számtalan istenséggel és követőikkel! Nyerjen betekintést a császári udvar intrikáiba, hallgassa meg a birodalom legfrissebb pletykáit! De legyen óvatos! Útját kalózok, útonállók, varázslók és méregkeverők keseríthetik meg…

bővebben >
 


Létezünk
Az utolsó blues
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. október 28. 11:05

A „pénzember-művészember” dilemmában, két nő és két ország közti őrlődésben utaztatja főhősét Gárdos Péter legújabb filmjében. Az utolsó blues-dramaturgia titkokkal teli road movie.

bővebben >
 


Ír úr ír
A hallgatóság pedig hallgat
Szerzõ: Lakatos Péter
2002. október 28. 10:13
Aznap este két dolog vált számomra egyértelművé. Az első, hogy az írek nagyon utálják az angolokat, csakhogy a belgákat még jobban, viszont jó fejek. A másik, hogy a bölcsességfogam nagyon fájdalmasan nő.Este hatra szól a meghívó a Műcsarnokba, tárgya a József Attila Kör Világirodalmi Sorozatának legújabb könyvbemutatója. Szerző egy ír úr (úr ír), bizonyos Robert McLiam Wilson, a könyvcím pedig Euréka (magyarul: Euréka utca). Nevek, amelyek még fémjelzik az eseményt: Békés Pál, Zilahy Péter és Dolmány Attila, akikről később.

bővebben >
 


Bolygó Hollandok Budapesten
Irodalmi Fesztivál a Bárka Színházban - 2002. október 26-28.
Szerzõ: Sárközi Lóránt
2002. október 25. 15:58

A Holland Irodalmi Alapítvány szervezésében hét ismert holland író látogat Budapestre. A Bárka Színházban előadások, felolvasások, kerekasztal-beszélgetések mellett filmek, színdarabok és koncert is várja a tisztelt nagyérdeműt.

bővebben >
 


Naná, hogy intenzív!
Argentin tangó kurzus, -tánc és -koncert Budapesten
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. október 25. 15:46

Rafael Ramírez minden hónap utolsó hétvégéjén a Trafó Bár Tangóban tart intenzív tangó kurzust kezdőknek és haladóknak egyaránt. A világhírű tánctanár-koreográfus dolgozott a (részben Budapesten forgatott) Evita című filmben is, de különleges tanítási módszere Japánban is ismert.

bővebben >
 


Halszag
avagy miért szálka a szemünkben a Lazac
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 25. 15:23

Valószínűleg a műsor ars poeticájáról lemaradtam, gondolom az első adásokban fejtették ki – Szevasztok vagy jó reggelt, ez itt a lazac, ismeritek a viccet, mi az: cö, cö cö, hát lazac, érted lazán cöcögsz, lazac, tudod, na mi innen vettük a műsor címét, meg azért is mert lazac és reggel,…. érted reggelire lazac, szóval innen a cím és igérjük lazák leszünk, mint egy pohár takony, akarom mondani Riga lánc, értik, mint a város Riga… Há-há!

bővebben >
 


Kattints rá! - művészeti kiállítás a neten
Vizuális Művészeti Hónap a Budapesti Művelődési Központban
Szerzõ: Gósy Kata
2002. október 25. 13:39

A Budapesti Művelődési Központ évről évre megrendezi a Vizuális Művészeti Hónapot, a főváros és vonzáskörében alkotó amatőr képző- és iparművészek rendszeres őszi seregszemléjét. A rendezvény nyitóprogramjaként idén először rendezik meg a Virtuális Galériák Találkozója.

bővebben >
 


Húsz millió forint a legjobb regényért
Közzétették a Booker díjra jelölt hat szerző nevét
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 25. 12:41
Nagy meglepetést keltett és nagy vihart kavart az idei Booker díjra jelöltek listája Nagy-Britannia-szerte. A több mint harminc éve meghatározó jelentőségű elismerés idén azért is került a közérdeklődés előterébe, mert összegét a szponzoráló The Man Group 50 ezer fontra (húsz millió forint) emelte. Ami még brit mértékkel is figyelemre méltó.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  26  27  28  29  30   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!