Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Bolygó Hollandok Budapesten (Archívum)
Irodalmi Fesztivál a Bárka Színházban - 2002. október 26-28.
Szerző: Sárközi Lóránt
2002. október 25. 15:58


Október 26., szombat, 14.00 óra
Arnon Grunberggel Zilahy Péter beszélget
Arnon Grunberg, író, költő és drámaíró, akit Hollandiában az egyik legtehetségesebb fiatal íróként tartanak számon, New Yorkban él. Bemutatkozó regénye, az Uborkaszezon, egy Arnon Grunberg nevezetű személy abszurd, gátlástalan és szórakoztató története, egycsapásra világszerte ismertté tette a nevét.


Október 26., szombat, 16.00 óra
Moses Isegawával beszélget Lángh Júlia
Az ugandai Moses Isegawa elhagyta hazáját és Hollandiába költözött, hogy megírja "az afrikai nagyregényt". Ezt az ígéretet váltotta be Afrikai krónika című első regényével, amelyet a Süddeutscher Zeitung így jellemzett: "egy család és egy közösség élete, az afrikai hagyomány és erkölcs története, fantazmagóriák, fantasztikus történetek és álmok kaleidoszkópszerű képe".


Október 26., szombat, 20.00 óra
Bolygó Hollandok - Írótalálkozó
A beszélgetés résztvevői többek közt Arnon Grunberg, Stephan Lang, Moses Isegawa és Judith Herzberg. Prezentátor: Németh Gábor író, a Magyar Rádió Irodalmi Osztályának szerkesztője.
Zene: Yengibarjan Trió


Október 27, vasárnap, 13.00 óra
Stephan Langgal beszélget Szénási Zsófia
Stephan Lang Erdélyben született, magyar szülők gyermekeként. 1975-ben Hollandiába menekült, ahol az első időkben cikkeket és esszéket írt a romániai politikai helyzetről. A közelmúltban két regénye is megjelent hollandul, melyek közül a második A vakondvadász immár magyarul is olvasható.


Október 27, vasárnap, 14.30 óra
Douwe Draaismával és Johan Goudsblommal Pléh Csaba beszélget
Douwe Draaisma az emberi emlékezet régi és modern metaforáival kapcsolatos úttörő jelentőségű kutatásait ragyogó könyvben foglalta össze, melynek címe A metaforamasina. Pszichológiatörténeti kutatásaiért a Holland Pszichológiai Intézet Heymans-díjjal jutalmazta.
Johan Goudsblom Tűz és civilizáció című, világszerte ismert könyvének magyarországi megjelenése alkalmából érkezett Budapestre.


Október 27, vasárnap, 14.30 óra
A hiúz. Judith Herzberg darabját Börcsök Enikő olvassa fel.


Október 27, vasárnap, 19.30 óra
Egy este Harry Mulisch-sal és Esterházy Péterrel
Harry Mulisch impozáns életművet épített fel. Ennek része A mennybolt felderítése című könyve, és utolsó regénye, a Siegfried. Egy fekete idill, amely a napokban jelent meg magyar fordításban.


Október 27, vasárnap, 21.30 óra
Szemző Tibor és a Gordiuszi Comó kinematográfikus koncertje
A Bárka Színházbeli rendezvények sorának zárásaként Láthatatlan történet című, Hamvas Béla szövegeire komponált darabját adja elő Szemző Tibor és zenei társulata.


Filmprogram
Október 26-án és 27-én a Bárka Színházban olyan filmeket vetítenek, melyek alapjául egy-egy holland irodalmi mű szolgált. A program: A mennybolt felderítése (rendezte Jeroen Krabbé, szereplők Stephen Fry, Greg Wise), Poggyászmegőrző (rendezte Jeroen Krabbé, szereplők Laura Fraser, Adam Monty), Charlotte (rendezte Franz Weisz) és A tizennegyedik csirke (Rendezte Hany Abu-Assad).
Az előadások mindig 11.00 órakor kezdődnek.


Képzőművészet
Hans van der Meer kiállítása: Holland pályák
Hans van der Meer csaknem két éve járja a holland amatőrklubok futballpályáit. A hivatásos futball világától távol eső, eltűnőfélben levő régi pályákat igyekszik felkutatni, hogy még utoljára lencsevégre tudja kapni azt a fajta focit, amit "a tribünök árnyékában" játszanak. Így született meg Holland pályák című fotósorozata, amely a rendezvények ideje alatt a Bárka Színházban látható.

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!