Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  40  41  42  43  44  45  46  47   

Archívum
   
KáOsz a Trafóban– az idegek feszülése
Beszélgetés Frenák Pállal
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 17. 20:09
Amikor az 1870-es években Bizet rátalált Carmen történetére, azonnal beleszeretett. Frenák Pál társulata a téma extrém variációjával először az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon jelentkezett. A  performance nyersebb, vadabb átdolgozását láthatjuk hat este záróakkordjaként ma utoljára - a koreográfus kimagasló szólóbetétjével.

bővebben >
 


A vadság eleganciája
KáOsz – a Compagnie Pál Frenák a Trafóban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 17. 19:56

Fotó: Sándor Kata
A Triks & Traks és a Lakoma után újabb meghökkentő kompozícióval jelentkezett Frenák Pál társulalata a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A szenvedély örökérvényű operáját, a Carment vitték színre frenáki eszközökkel Francois Donato zenéjére. A küzdőtér itt az aréna helyett a bokszring, a szenvedély pedig erőszak és szenvedés.

bővebben >
 


Ismét koprodukció készül a Pál utcai fiúkból
Itthoni helyszíneken, olasz rendezővel és Virna Lisivel
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 17. 16:50
1968 után újra megfilmesítik Molnár Ferenc 1907-ben írt ifjúsági regényét. Maurizio Zaccaro olasz filmrendező kétrészes tévéfilmet készít a Pál utcai fiúkból. A magyarországi forgatás augusztus 20-a után kezdődik.

bővebben >
 


Gyorsul a bakterház
Sikertelen árverés a sikerfilm folytatásáért
Szerzõ: Csibi Szilvia
2002. szeptember 17. 16:48
Egyszer akartam életemben nagyon paraszt lenni - persze nem sikerült. 1979-ben történt mindez, 9 éves koromban. Amikor a televízió felhívást tett közzé, hogy keresik Regös Bendegúz megszemélyesítőjét az „Indul a bakterház” című film főszerepére. Ha nem ragaszkodnak a tájszólással beszélt ízes magyar nyelvhez és a profi fáramászási technikához, biztos befutó lettem volna. Kívülről fújtam az egész történetet, és arra is ráéreztem: minden Bendegúzon múlik.

bővebben >
 


Szappan és só
Nosztalgikus visszaemlékezés a Bárra
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. szeptember 17. 16:00
Képzelje el élete legrosszabb napját!  Vegyen alapul egy magából kikelve üvöltöző főnököt, öt kilométer futást, száz felülést, vonja le a rendes étkezéseket és a nyugodt alvást, majd az egészbe vegyítsen  csipetnyi kimerültséget és nagy adag idegfeszültséget! Ha mindezt napi 24 órában, kamerákkal körülvéve, ország-világ színe előtt teszi, ráadásul tizenöt társával összezárva, máris elindult a sikerhez vezető úton. A fenti kínokat ugyanis az igazán bátrak nem izzadságtól átitatott párnájukon, hanem a Magyarországon is egyre inkább terjedő valóságshow-k segítségével, a televízió nagy nyilvánossága előtt élhetik át.  

bővebben >
 


Van másik
Színház a színházban a Kálvária téren
Szerzõ: Pál Melinda
2002. szeptember 17. 15:45
Jeles András bármely rendezése hadüzenet a közízlésnek. Nem megbotránkoztatja a nyárspolgárt, ahogy az avantgárd művészei tették hajdanán. Inkább megmutatja, hogy milyen a színházcsinálás, ha nem a profizmus kliséire épül. A hazárdjátékos rendező most A testőrt, a polgári színjátszás halhatatlan művésze, Molnár Ferenc vígjátékát helyezte a boncasztalra.

bővebben >
 


A szín meg a visszája
Arthur Schnitzler Távoli vidék című műve a Katonában
Szerzõ: Csáki Judit
2002. szeptember 17. 15:43
Szerb Antal szavaival Arthur Schnitzler „realisztikusan ábrázolja azt, ami legkevésbé reális a lélekben, a szerelem gyors keletkezésének és elmúlásának történetét. Nem is a szerelem, inkább a szerelmeskedés érdekli; a szerelmi játék, amelyet játszója … nem vesz komolyan és mégis boldogságokba, sőt életekbe kerülhet.” A Magyarországon Máté Gábor rendezésében látható Távoli vidék esetében sincs másként. 

bővebben >
 


Szabadon - Szegeden
Július 5-én 71. alkalommal nyitotta meg kapuit a Szegedi Szabadtéri Játékok.
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 17. 15:30

Magyarország legnagyobb hagyományokkal büszkélkedő művészeti fesztiválja ebben az évben is - követve a tavaly kialakított új művészeti koncepciót – változatos programokkal vátja látogatóit. Dráma, operett, opera, musical, balett és dzsessz a műsoron, neves hazai és külföldi előadók fellépésével.

bővebben >
 


Vélt világaink
Van-e valóság a valóság show-ban?
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 17. 15:20
“Édeskeveset számít, ha az, ami a képernyőn megjelenik, nem a valóság; a lényeg az, hogy az emberek valóságnak érzik.” (David Halberstam: Mert övék a hatalom)

bővebben >
 


Három a nő
Vagina Monológok a Tháliában
Szerzõ: Pál Melinda
2002. szeptember 17. 15:18
1997-ben mutatták be New Yorkban Eve Ensler vaginamonológjait. Azóta a tengerentúl és Európa több országában az egyik leglátogatottabb és legfelkavaróbb darab.

bővebben >
 


Túlélők
Szétbombázva a Thália Stúdióban
Szerzõ: Pál Melinda
2002. szeptember 17. 15:17
Az előző évadban két Sarah Kane–darabot is színpadra állított a magyar színházi rendezés egyik fenegyereke, Zsótér Sándor. A Szétbombázva (Blasted) a huszonnyolc évesen, sikere csúcsán öngyilkosságot elkövetett szerző 1995–ös darabja. Egy leeds-i motelszoba kulisszatitkaiba pillanthatunk be…

bővebben >
 


Szerelmi bájital DVD-n
Donizetti operája az új médiumon
Szerzõ: I-Web.hu
2002. szeptember 17. 15:11
Hetvenegynéhány operája közül hármat szinte állandóan és szinte mindenütt műsoron tartanak:  A szerelmi bájital, a Don Pasquale és a Lammermoori Lucia biztos siker minden operaházban. Donizetti szerelmi bájitala most új médiumon, DVD-n is megjelent.

bővebben >
 


Művészet vagy pénzkeresés?
Interjú Kamarás Ivánnal
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 17. 14:58

 

Saját nevét kapta a filmben, akárcsak a többi főszereplő. Kamarás Iván élete és filmbeli története között azonban néhány ponton túl nincs átfedés. Kivéve talán azt a dilemmát, amely szerinte mindenkit érint ebben a szakmában: népszerűséget ma már sokkal nehezebb minőségi munkával szerezni, mint régebben.

 

bővebben >
 


Magyar gondok amerikai mintára
Gothár Péter: Magyar Szépség
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. szeptember 17. 14:57
Az Amerikai Szépség ötletéből készülő alkotás mindennaposnak számító problémákról beszél: a munkahely elvesztéséről, a törésig eljutó családi konfliktusokról, a kíméletlen érdekharcról, az emberi kapcsolatok széttiprásáról. A film készítőinek, Gothár Péter rendezőnek és a forgatókönyvet író Závada Pálnak fontos célja a legkisebb részletekig megragadni az egyetemes alap toposznak tekinthető történet mai "hogyanját".

bővebben >
 


Bábel tornya
Senkiföldje
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. szeptember 17. 14:52

Kevés emberközeli, érzékeny alkotás születik manapság, és még kevesebb tudja bemutatni a háború értelmetlenségét. Danis Tanović Senkiföldje című koprodukciója e kevesek közül való.

bővebben >
 


Díjak a szépíróktól
Irodalombarát támogatók
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. szeptember 17. 14:43
A Szépírók Társasága második alkalommal adta át díjait líra, próza és esszé-kritika kategóriában. A három zsűritag - Bodor Béla, Margócsy István és Szilágyi Ákos - döntése szerint Kovács András Ferenc, Spiró György és Sipos Gyula (írói nevén Albert Pál) vehette át az elismerést.

bővebben >
 


Sóvárgás Salzburgban
Az új "fiú" jól söpör
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 17. 14:33
A Salzburgi Ünnepi Játékok igazi vonzereje sokak szerint nem is annyira a zene, mint inkább Hugo von Hoffmannstahl Akárki (Jedermann) című darabja, amely a fesztivál háromnegyed százados létének "kötelező" velejárója.  A német nyelvterületről érkező vendégek, nem utolsósorban pedig a Salzburg léte szempontjából oly fontos kultúrsznobok - új és régi gazdagok - számára a fesztivál elképzelhetelen az előadás nélkül.

bővebben >
 


Salzburgi körkép
Kedvező az idei fesztivál mérlege
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 17. 14:32

A Salzburgi Ünnepi Játékok félidős mérlege ugyancsak jó: teltházas előadások, sikeres bemutatók, viszonylag kevés és mérsékelt bukás, élénk társasági élet és nem utolsósorban elismerő kritika az új vezetésnek.

 

bővebben >
 


Harnouncourt két díjat is kapott
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 17. 14:31

Nicolaus Harnoncourt osztrák karmester egymás után két kitüntetést is kapott: május 28-án Münchenben a 150 000 euróval dotált Siemens Zenedíjat, rá egy hétre, június 4-én pedig Berlinben a "Pour le mérite" kitüntetést, a Nagy Frigyes által 1740-ben alapított, tudósoknak és művészeknek járó legmagasabb német állami elismerést vehette át.

bővebben >
 


Korszakváltás a Salzburgi Ünnepi Játékokon
Ahol a kultúra segít egy cég minőségi pozicionálásában
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 17. 14:30
Salzburg szép kis város, bár csak július második felétől augusztus végéig virul igazán, akkor rendezik meg ugyanis a fesztiválok fesztiválját, a Salzburgi Ünnepi Játékokat. Az idén, a július 27-i megnyitó előtti napokban még csak turisták sétálgattak az utcákon, esténként nem ültek vendégek a tereken, a kávézók és az éttermek teraszán. Úgy tetszik, itt csak a Salzach folyó folyik sebesen, nem az élet. A megnyitó napján viszont szinte varázsütésre átalakul minden, s Salzburg az augusztus 31-ig tartó fesztivál idején Európa természetes kulturális fővárosa lesz.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  40  41  42  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!