Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Díjak a szépíróktól (Archívum)
Irodalombarát támogatók
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. szeptember 17. 14:43

 

A Szépírók Díját az idén az átalakított Kultiplexben vehették át a kitűntetettek, akik az ünnepélyes átadás után felolvastak a nagyérdeműnek legfrissebb műveikből. A Szépírók Társasága tavaly hozta létre díját azzal a céllal, hogy jutalmazza a kiemelkedő írói-irodalmi teljesítményeket, az elismerések segítségével felhívja a figyelmet a belletrisztikára és az alkotókra.

Mivel a társaság a politikától mentes elismerést akart létrehozni, nem az állami szervekkel keresték a kapcsolatot, hanem magántámogatókat kerestek, az idén a Budapest Bank (két díjjal) és a Synergon állt a kezdeményezés mellé.

A társaság álma, hogy rangos díjakkal jutalmazza a kiemelkedő irodalmi tevékenységet, 2001 tavaszán valósult meg. Tavaly az esszé-kritika díját Radnóti Sándor, a prózáét Márton László, a líráét Oravecz Imre kapta, a média irodalom-közvetítői elismerése pedig a Magyar Rádió Irodalmi Osztályát illette.

A Szépírók Társasága Egyesület 1997 áprilisában jött létre, s ma a harmadik legnagyobb magyar írószervezet, körülbelül 140 taggal, az elnök Kukorelly Endre. Az egyesületi formában működő társaság szakmai, érdekvédelmi és szolgáltató szervezet is, amely igyekszik a médián keresztül megjeleníteni az irodalom hazai és egyetemes értékeit, képviseli azokat a közéleti-művészeti állásfoglalásokat, amelyeket a közgyűlés megfogalmaz.

 

 

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!