Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Szabadon - Szegeden (Archívum)
Július 5-én 71. alkalommal nyitotta meg kapuit a Szegedi Szabadtéri Játékok.
Szerző: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 17. 15:30

A tavalyi, jubileumi évben új, hosszú távon gondolkodó művészeti koncepciót dolgozott ki a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetősége. A változatos, különböző műfajok sikerprodukcióit felvonultató programsorozatot nagy elismeréssel fogadta a közönség. A tavalyi játékokon készült felmérés szerint a nézők közel 90 %-a elégedett volt az új műsorpolitikával, az előadások színvonalával. A felmérésből az is kiderült, hogy a Dóm tér közönségének több mint egyharmada két-három, s voltak, akik több előadást is megtekintettek a kínálatból.
Az idei év programajánlatában is folytatódott a jól bevált koncepció. A Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóelőadása William Shakespeare: III. Richard című drámája volt Valló Péter rendezésében, a címszerepben Kulka Jánossal, a további szerepekben többek között Törőcsik Marival, Bálint Andrással, Székhelyi Józseffel és Szervét Tiborral. A hatvanas éveket hozta a Dóm tér színpadára Fenyő Miklós-Tasnádi István: Made in Hungária című musicalje. A tavalyi év nagysikerű előadását, Andrew Lloyd Webber és Tim Rice Evita-ját – Korognai Károly rendezésében - újra láthatta a játékok közönsége.

Sorban a következő program a Purim, avagy a sorsvetés volt, a Győri Balett és a Budapest Klezmer Band előadása. A történet sajátosan modern változata az Eszter könyvének, amely bemutatja, Eszter hogyan ad reményt Zitomir város kétségbeesett lakóinak. A darab koreográfusa William Fomin és Juhos István „Puttó”.
Július 28-án többek között a Quemada!, Az óceánjáró zongorista legendája, A háború áldozatai, A misszió, a Volt egyszer egy Amerika, a Tatárpuszta, A jó, a rossz, és a csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat I-II. című film zenéi csendültek fel a Dóm tér színpadán, ráadásul nem akárhogyan: a zenekart a jól ismert dallamok szerzője, Ennio Morricone vezényelte.

A Szegedi Szabadtéri Játékok hosszú évek óta egyik legnépszerűbb prograját - amely ráadásul jubillált az idén -, a  XX. Nemzetközi Néptánc Gálát augusztus elején rendezték meg, s ezúttal is rengetegen voltak kíváncsiak a folklór gyöngyszemeire. A bábeltorony című előadás koreográfus-rendezője Demarcsek György és Szilágyi Zsolt volt. Az operarajongók sem maradtak hoppon: Georges Bizet: Carmen című operáját augusztus 9-10-én tűzte programjára a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Az idén ismét volt Dóm Dixie Gála. A nemzetközileg is elismert állandó házigazda együttes, a Storyville Jazz Band mellett fellépett az örök visszatérő Molnár Dixieland Band, és Svédországból repült ide a Carling Family.

Fergeteges előadás volt augusztus 18-án a 100 Tagú Cigányzenekar és a Boban Markovic Orkestar közös koncertje. A Szegedi Szabadtéri Játékokat az augusztus 20-i díszelőadás zárta, melyen fellépett az ukrán Virsky Balett. Japán és amerikai turné után most Magyarországon, a szegedi Dóm téren gyönyörködhettek a nézők a 100 táncost és a hatvanfős zenekart felvonultató káprázatos, folklorisztikus táncelőadásban.

www.nemzetiszinhaz.szeged.hu

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!