Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  28  29  30  31  32   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Virtuális Galériák Találkozója
Budapesti Művelődési Központ, 2002. október 25-26
Szerzõ: slzs
2002. október 21. 15:32


A Budapesti Művelődési Központban évről évre megrendezett VIZUÁLIS MŰVÉSZETI HÓNAP nyitó programja lesz október végén a VIRTUÁLIS GALÉRIÁK TALÁLKOZÓJA. Az információs társadalom művészetének sajátos helyzetére és az elektronikus műtárgy-kereskedelemre koncentráló kortárs képzőművészeti villámkonferencia, kiállítás és vásár szakmai közönségre és civil érdeklődőkre is számít.

bővebben >
 


Túl az Óperencián - a Ludovika téren
200 éves a Magyar Természettudományi Múzeum
Szerzõ: Tuba Adrienne
2002. október 21. 14:12

Novemberben ünnepli alapításának 200. évfordulóját a Magyar Természettudományi Múzeum, amelynek közel 10 millió darabból áll a gyűjteménye. A Túl az Óperencián című jubileumi kiállítás jó programot ígér a hétvégére, hogy legalább néhány órára megfeledkezhessünk a kinti hűvös, esős időjárásról.

bővebben >
 


Mosolygó angyalok
"MÁS" Fesztivál - IV. Országos Nonverbális Találkozó
Szerzõ: Pauer Erika
2002. október 21. 13:53


A hétvégén immár negyedik alkalommal adott helyet az egri Művészetek Háza annak az országban egyedülálló fesztiválnak, amelyen sérült és egészséges gyerekek egyszerre, együtt mutathatták be a nonverbális művészetek különböző válfajaiban született, színvonalas amatőr produkcióikat.

 

bővebben >
 


Színházak legyenek - így, jelző nélkül
Beszélgetés Schilling Árpáddal, a Krétakör Színház vezetőjével
Szerzõ: Szabó Edit
2002. október 21. 13:49

Schilling Árpád
Nem keresi a botrányt, de az megtalálja. Két hete attól háborodott fel a szakma, hogy miért is utasította vissza a legjobb alternatív színháznak járó díjat, amelyet a Magyar Színikritikusok ítéltek a Krétakör Színháznak. Most szerdán pedig a társulat a Fővárosi Nagycirkuszban mutatja be Hazámhazám című új produkcióját, amely a rendszerváltozás óta eltelt tizenhárom év történéseit - és nemtörténéseit - dolgozza föl.

bővebben >
 


A mecenatúra példája
Restaurálás a Deutsche Telekom jóvoltából
Szerzõ: N. O.
2002. október 21. 12:08

Anton Woensam: Krisztus a kereszten

Befejeződött a Szépművészeti Múzeumban az a restaurálási munka, amely a Deutsche Telekom támogatásával valósult meg. Anton Woensam kölni festő (1493-1541) Kálvária című munkája néhány napja újra látható a Régi Képtár állandó kiállításának német termében.

bővebben >
 


Játék ZajoKkal és JeleKkel
Az After Crying és Kurtág György zenéje a Budapesti Őszi Fesztiválon
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2002. október 21. 11:54

A Budapesti Őszi Fesztivál programjában már az első napokban szenzációk egész sora várta a közönséget. Október 20-án John Cage művészetéből kaptunk ízelítőt, 21-én pedig Kurtág György műveibe nyerhetnek bepillantást a hangverseny-látogatók.

bővebben >
 


Hazámhazám
A Krétakör Színház szezonnyitó sajtótájékoztatója
Szerzõ: slzs
2002. október 18. 15:17

Hazámhazám
A nemzetközi sikerek ellenére még mindig nincs önálló játszóhelye a Krétakör Színháznak. Mégsem topognak egy helyben: bővülő repertoárral és új tagokkal várják a közönséget.

bővebben >
 


Filmújdonságok a Toldi moziban
5. Menekülés a rövidfilmbe fesztivál
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 18. 14:46


Az október 21-e és 27-e között rendezett fesztivál alapötletét egy franciaországi rendezvény, a clermont-ferrand-i - ma már több mint húszéves múltra visszatekintő - rövidfilmfesztivál adta. Idén a filmeket 90-110 perces blokkokban vetítik három helyszínen: Pesten a Toldi moziban, Budán a Francia  Intézetben és Pécsett az Uránia moziban. 

bővebben >
 


Jól nézzük meg anyánk varrógépét!
Száznegyven éve született Auguste Lumiere
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 18. 14:32

Míg a politika forradalmai "helyiérdekűek", azaz térben és időben viszonylag korlátozottak, addig a tudomány és a technika forradalmai, újításai az újkortól kezdve globálisan hatnak, s rövidebb-hosszabb időn belül megváltoztatják életünket. Október 19-én lesz száznegyven éve, hogy a franciaországi Besanconban megszületett Auguste Lumiere. Öccsével együtt kifejlesztett találmánya átalakította a látásmódunkat - és közvetve megindította az információs forradalmat.

bővebben >
 


Kortársak a középpontban
A Budapesti Őszi Fesztivál zenei programjai
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2002. október 18. 12:46

 

A 11. Budapesti Őszi Fesztiválon rendkívül színvonalas műsorból válogathat a művészetet kedvelő nagyközönség október 18-a és november 3-a között. További jó hír, hogy a szervezők viszonylag alacsony jegyárakat terveznek, hogy minél többen láthassák a rendezvényeket.

bővebben >
 


Hová menjünk ma este?
Néhány zenei és fesztiválprogram
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2002. október 18. 11:45


Ha kellemes kulturális-művészeti élményre vágyik, s még nem tudja, hová menne szívesen, íme néhány a ma esti kínálatból.

 

bővebben >
 


Kabaré és Sok hűhó…
Öt színházi bemutató vidéken egy nap alatt
Szerzõ: S. M.
2002. október 18. 11:29

A Pécsi Nemzeti Színház
Kaposvárott, Kecskeméten, Pécsett, Veszprémben és Zalaegerszegen péntek este hét órakor bemutatóval lépnek színpadra a társulatok.

bővebben >
 


A csend drámája
Vágyakozás a Titanic-on
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 17. 11:27

Részlet a Vágyakozás című filmből
Iain Dilthey első nagyjátékfilmjének stílusa éppen olyan puritán, mint a történetében szereplők életvitele. Kevés szóból, visszafogott gesztusokból is értik egymást, és mi is értjük őket. A főszerepet játszó Susanne Wrage arca magában rejti mindazt a drámát, amely a felszín alatt buzog ebben a lefojtott életben.

bővebben >
 


Haverom, Rendi
Avagy két Való Világ között a való világ...
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 17. 11:14

Rendes Zoltán, az utolsó cserkészek
...így kisbetűvel, pedig ugye az a nagyobb. Mindegy. Szóval nézem este a TV-t, ahogy fiatal szokta, ha hazaér, kezemben a távkapocs, szívom magamba a világról alkotott képet, hogy én is alkossak egyet, okosabbat, meg már csak kíváncsi vagyok ki kivel k*félt a BB házban, meg Ági és Lorenzo szerelmes-e még napestig.

bővebben >
 


Amikor a V-4 a kultúrára szavaz…
Október 22-től Bohémia fesztivál Budapesten
Szerzõ: Regős Csilla
2002. október 17. 10:27


Évek óta hagyomány, hogy összegyűlnek Prága, Csehország, a cseh kultúra és persze a sör hazai rajongói Budapesten. Idén ősszel csatlakozik az eseményhez Szlovákia és Lengyelország is, amellyel először közép-európaivá bővül a Bohémia fesztivál, amely a város több pontján október 22-től 25-éig várja a látogatókat. 

bővebben >
 


Déry Tibor-díjasok
Hamvai Kornél és Bartos Tibor kapta az elismerést
Szerzõ: Sárközi Lóránt
2002. október 16. 16:52

Déry Tibor
Az 1977-ben elhunyt Kossuth-díjas író nevét viselő alapítvány immár tizenhetedik alkalommal oszt díjat Déry Tibor születésének évfordulója alkalmából.

bővebben >
 


Lapszemle
A Jelenkor - Nádas Péterről
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 16. 16:39
Hatvanadik születésnapját ünnepli október 14-én Nádas Péter, az egyik legjelentősebb kortárs magyar író. A Pécsett megjelenő Jelenkor októberi száma írások egész sorával tiszteleg Nádas előtt.

bővebben >
 


Farmból színházat
Beszélgetés Stacy Kleinnal, az amerikai Double Edge Theatre vezetőjével
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 16. 15:13

A Double Edge Theatre másfél évtizednyi bostoni működés után, 1995-ben megvásárolt egy farmot a massachusetts-i Ashfield nevű apró faluban, s azt szép lassan átalakította magának. A csűrből lett a színházterem, az egykori gazdasági épületben kapott helyet az iroda és vagy féltucat vendégszoba, a konyha illetve az étkező pedig ma a hangzatos Fejőszoba nevet viseli, lévén, hogy régebben itt fejték a teheneket. A színház Hajthatatlanok (Relentless) című produkciója október 16-án és 17-én este 7 órakor a budapesti ARTUS színházban látható.

bővebben >
 


A doboz Pesty Fekete Doboza
Avagy miért nincs bátorságunk kinyitni a tévés Pandora szelencéjét?
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 16. 14:52

Volt egyszer az alakuló nyilvánosságnak egy fontos alkotóműhelye és fóruma, a Fekete Doboz. A rendszerváltás időszakának számtalan fontos, mozgóképes dokumentumát nekik köszönhetjük. Egy ideje az M1-en kéthetente hétfő este önálló dokumentumműsorokat láthatunk, az alapítóról Pesty Fekete Doboznak keresztelve. Pesty László - oh friss szelek - személyes jelenlétével erősítve filmjeit, több ponton felbukkan, beköszön, ajánlkozik. Mindezt teszi fekete bőrdzsekiben, fejtetőre tolt napszemüveggel. Vagy a világ állt volna fejtetőre?

bővebben >
 


Vásári komédiázásra kényszerülnek
Megélhetési gondokkal küszködnek két szimfonikus zenekar alkalmazottjai
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2002. október 16. 13:04

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
Két elismert magyar szimfonikus zenekart is anyagi csőd fenyeget. Ez derül ki abból a nyílt levélből, melyet a MÁV Szimfonikusok vezetősége juttatott el Görgey Gábor kultuszminiszterhez és a sajtó képviselőihez, illetve abból a drámai hangú beszédből, amelyet Vásáry Tamás, az Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának főzeneigazgatója intézett egyik koncertjük után a zenekedvelőkhöz.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  28  29  30  31  32   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!