Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Amikor a V-4 a kultúrára szavaz… (Archívum)
Október 22-től Bohémia fesztivál Budapesten
Szerző: Regős Csilla
2002. október 17. 10:27

A Prágai Sörlovagrend békés társaság, ahogy a nevük is mutatja igyekeznek a cseh kultúra fontos elemeit vegyíteni és egységbe vonni. Komoly feladatuk van, minden évben ők szervezik a Bohémia fesztivált. Munkájukat dicséri, hogy az évek során egyre több támogatót nyertek meg a programoknak.
A Budapesten rendezett kulturális fesztivál hivatalosan október 22.-én 17 órakor kezdődik egy Közép-európai plakátkiállítással a Szlovák Intézetben. A programsorozat valódi nyitánya azonban október 16.-án volt, amikor az esztergomi Duna Múzeumban megnyitották a látogatók előtt a Miroslav Troup alkotásaiból rendezett tárlatot. Ez november 3.-áig látogatható.
 A Lengyelország és Szlovákia részvételével bővült fesztivál több helyszínen zajlik majd. Az Örökmozgó Filmmúzeum három film vetítésével csatlakozik. A lengyel rendező, Marek Piwowski Hajókirándulás című hetvenes évekbeli filmjét 23.-án 18.30-tól láthatják, a kortárs alkotásnak számító szlovák Szeret, nem szeret című filmet  pedig 20.00-tól vetítik. Cseh közönségsiker volt a sokat vitatott Andel Exit című film, ennek vetítésére 24.-én este 20.00-kor kerül sor.
Október 24.-én délután két közeli helyszínen és időpontban az irodalomé a terep. Az Írók boltjában, a Magyarországon többször járt és több kötettel büszkélkedő író, Joachim Topol eddig inkább zenészként ismert testvére, a Psí vojáci zenekar zongoristája Filip Topol, és a lengyel író Wlodzimierz Kowalewski mutatják be új könyveiket 16.00 órától. A Lengyel Intézetben, az Andrássy út másik oldalán 18.00 órakor kezdődik a Beszélő, magyar, illetve a Nowa Respublika lengyel folyóiratok bemutatása.
Október 25.-én változatos műsorral és 1000 forintos belépővel, már délutántól látogatható az egész Merlín Színházat betöltő fesztiválest. Az esten, ahogy minden évben, most is ott lesz Egon Bondy író és regényalak, aki évről évre élőben segít Hrabalra emlékezni és ismét konceret ad a valaha létezett cseh underground zene egyetlen megmaradt hírmondója, a lassan húsz éve fennálló Psí vojáci zenekar. A délutáni filmvetítésen ezúttal nemcsak cseh, hanem lengyel film is szerepel, és a magyar mozikból egy ideje eltűnt Kert című szlovák filmet is újra láthatják az érdeklődők. 22.00 órától a lengyel Krzystof Scieranski Quartett játszik és rendhagyó módon a Prága egyik legkedveltebb, U Vystřelenýho oka kocsmájából (vagyis Kocsma a kilőtt szemhez) átcsábított csaposok állják majd a sörre és becherovkára szomjazók rohamát.
A kávézóban könyvbemutató, az előtérben pedig könyvvásár lesz, és a Prágai Sörlovagrend is folytatja tagfelvételét. A szervezők szándéka szerint a cél mindenképpen a kötetlen szórakozás és hasznos ismeretszerzés. A hangulat pedig garantáltan „cseh” lesz, mert  nem  elhanyagolható tény, hogy ezen alkalommal és helyen gyűlik össze a budapesti cseh lakosság jelentős része is.

      

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!