Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2   

Új kor
   
Kalandra fel!
Marco Polo nyomában, zsebkönyvekkel a kezünkben
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 25. 12:52

A hosszú, szürke tél után végre kisütött a nap, s a hirtelen jött tavasz hatására utazhatnékunk támadhat. Vagy legalábbis elkezdjük tervezgetni: hová menjünk az idén? Segítségünkre lehet már az ország vagy a város kiválasztásánál is a Marco Polo névre keresztelt könyvsorozat, amely alkalmas arra, hogy a karcsú könyvekkel a kezünkben fedezzük fel a városokat.

bővebben >
 


Duna TV: Óperencián és hullámhosszokon is túl
Ausztráliában és Új-Zélandon is fogható a „világtelevízió”
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. március 18. 15:59

A Duna Televízió műholdas
sugárzásának térképe (Észak-Amerika)

Újabb kontinensen fogható a Duna Televízió adása: Észak-Amerika karácsonyi „meghódítása” után március 15-e óta Ausztráliában és Új-Zélandon is látható az UNESCO által 1999-ben legjobbnak ítélt kulturális televíziója. Ezt jelentette be március 18-án a sajtó és a diplomácia képviselői előtt Pekár István, a Duna Televízió elnöke, aki személyesen köszönte meg Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének, hogy őszi ausztráliai és új-zélandi látogatásakor elősegítette a magyar televíziós adást a földrészen. A Duna Televízió teljes közvetítése mobiltelefonon is elérhető.

bővebben >
 


Give Peace A Chance
Youssou és Yoko is felemelte szavát a háború ellen
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 13. 15:39

Youssou N`Dour

Komoly tettre szánta el magát Youssou N`Dour szenegáli énekes: a washingtoni kormány Irak-politikája elleni tiltakozásául lemondta tervezett amerikai koncertjeit - noha élete eddigi legnagyobb körútját szervezték meg számára. Március 26-a és május 15-e között 38 koncertet adott volna az énekes, aki tíz évvel ezelőtt az amerikai Neneh Cherryvel közösen előadott Seven Seconds című dallal vált világhírűvé.

bővebben >
 


Bella István a DIA-ban
Évi 150 millióba kerül a digitális irodalom
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. február 11. 15:20

Bella István

Bella Istvánt választotta tagjai sorába a Digitális Irodalmi Akadémia. A költő a 62-ik, akinek az életműve felkerül az internetes oldalra. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma újabb három évre vállalt kötelezettséget a DIA-program finanszírozására.

bővebben >
 


Lecsap a virtuális kalapács 3.
Árverési honlapok az interneten
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 27. 10:42

Csupor Erik és Valner Szabolcs

Sorozatunk harmadik részében Valner Szabolcsot, a Vatera egyik alapítóját kérdezzük arról, hogyan lehet, illetve kell-e szabályozni a nyílt aukciós cégek működését.

bővebben >
 


Lecsap a virtuális kalapács 2.
Árverési honlapok az interneten
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 23. 12:13

Sorozatunk mai részében az Axio és az Axioart honlapokat igazgató Hankiss Attilával beszélgetünk az online aukciós cégek terveiről és lehetőségeiről.

bővebben >
 


Lecsap a virtuális kalapács
Árverési honlapok az interneten 1.
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 23. 12:03

Holdutazásra vágyik? Mostantól nem kell más hozzá, csak pár millió dollár, egy számítógép és egy internet-vonal! Mindez hihetetlenül hangzik, de igaz: az elmúlt év talán legkülönlegesebb ajánlatát internetes aukció keretében a NASA értékesítette a www.ebay.com árverező oldalon.

bővebben >
 


A való világ a tv2 műsorán?
A lét a tét a Mátrixban is
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 15. 11:07

Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne és Ön. A találkozási pont: vasárnap este 8 óra, a tv2-n. Lesz jobb programja? Ha nem, szabadítsa fel az elméjét!

bővebben >
 


Élet távirányító nélkül
II. Reklámzabálók éjszakája a Kongresszusi Központban
Szerzõ: Csibi Szilvia
2002. november 6. 14:11

Amint azt a szerdai sajtótájékoztatón tapasztalhattuk, fél órát simán el lehet tölteni ötletes, szellemes, külföldi és/vagy régi (minimum megmosolyogni való) magyar reklámfilmek nézésével. A szervezők és a - tavaly teltházat adó - vendégek szerint egy egész éjszakát is, ha van rá 4500 magyar forintunk.

bővebben >
 


Arcok a harcban
Téves vagy tévés személyiségek
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 4. 10:28

Akkor azért már el kellett gondolkodni, amikor Gálvölgyi János felbukkant a Való Világ villájában. Aki amúgy egy remek közéleti ember, örökzöld showman, úgymond. Röpke egy héttel később láthattuk őt, mint Koltai Róbertet a Big Brother házban. Aki amúgy egy jó színész és még annál is jobb filmrendező, filmszakmai tényező, úgymond. Gálvölgyi kettő, Koltai kilenc nappal előzte meg (de szerencsére még megelőzte!) Maya Goldot. Aki amúgy egy bolti eladó és feltörekvő pornószínésznő, egy ifjú reménység, úgymond. Félreértés ne essék, ez itt és most nem szakmai rangsor, kékharisnyás gőg, vagy bárkinek (minek) a lesajnálása! Showmanre, rendezőre, (pornó)színészre is szükség van. Nehéz szakmák ezek, mint minden a szórakoztatóiparban, úgymond. (Ergo nagyot lehet zuhanni a pofára.) Kérdés csupán az, indokolt-e, hogy e három személy azonos típusú műsor keretében, ugyanabban az idősávban, ugyanolyan funkcióval bukkanjon föl? Egy intermediális szívóhatás áldozatai, vagy elég, ha aggódunk és féltjük őket?

bővebben >
 


Újságíró: Árulja el, miért akarja ön mindenáron megmászni azt a hegyet?
Mallory: Azért, mert ott van...
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 30. 14:15

Az 1924-es expedíció.
Balról az első Andrew Irvine,
mellette George Mallory

George Malloryt és Andrew Irvine-t 1924. június 8-án, nem sokkal dél után látta egy társuk, amint a Mount Everest csúcsa felé tartanak. Aztán a hegytető ismét felhőbe burkolózott… Soha nem tértek vissza. Milyen magasra jutottak, megmászták-e a hegyet, mi okozta tragédiájukat? Mallory és Irvine rejtélye rengeteg romantikus spekulációra ad okot, szakértők és „szakértők” vitatkoznak azóta, s közben hegymászók generációi nőttek fel legendájuk bűvöletében. 1999-ben egy jól szervezett expedíció indult a két hős földi maradványainak keresésére. A Mallory nyomában című könyvben végigkísérhetjük az 1924-es és az 1999-es expedíció tevékenységét is.

bővebben >
 


oldalak:  1  2   

Új kor
   
Összesen 31 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 10 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!