Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Kalandra fel! (Új kor)
Marco Polo nyomában, zsebkönyvekkel a kezünkben
Szerző: Eszéki Erzsébet
2003. március 25. 12:52

Eddig két tucatnyi kötet látott már napvilágot a Marco Polo sorozatban, aki például Rómába, Párizsba, Kréta szigetére, Szicíliába, Tunéziába vagy az olasz Adriára vágyik, érdemes ezekkel a könyvekkel kezdenie a tájékozódást is. Egy-egy kötetben ugyanis hasznos információkat talál az olvasó, választhat például különféle kategóriájú szállodák közül, és saját maga is megtervezheti az útját. A gyerekes szülőknek se kell lemondaniuk a városokat, országokat fölfedező turistáskodásról. ehhez külön fejezetben kapnak tanácsokat a kicsikkel utazók. 

A legújabb öt kötet a következő: Málta, Mexikó, Madrid, Lisszabon, Portugália, s bár merőben más helyszínekről van szó, a könyvek felépítése minden esetben hasonló, s ez fontos is egy sorozatnál, hiszen könnyebben megtalálhatók a szükséges információk. A bevezető általános fölfedeznivalói után történelmi áttekintés következik, ismerkedés általában az országgal vagy az adott várossal.

Megtudhatjuk, melyek a különleges helyi ételek, s azokat hol, miként érdemes elfogyasztanunk - márpedig a helyi specialitások megismerése ugyanúgy hozzátartozik egy ország fölfedezéséhez, mint a műemlékek, templomok és múzeumok becserkészése. Hasznos információkat olvashatunk a naptárban az ottani ünnepekről, főbb, állandó eseményekről is. Mindezek után jön a látványosságok bemutatása, természetesen fotókkal, az eligazodásban pedig részletes térképek segítenek. 

Igaz, aki mélyebb ismeretekre, a látványosságokról komolyabb és több információra vágyik, annak másik, vaskosabb könyvet is érdemes utazás előtt forgatnia. A Marco Polo sorozat kötetei igazi zsebkönyvek, kézbe simuló, karcsú kiadványok, amelyeket az adott úton minden nap magunkkal vihetünk. Mindenesetre aki kiváncsi a látnivalókra, esetleg némi kultúrára is vágyik, múzeumokba menne, koncerteket hallgatna, azt bánthatják a kötet helyesírási hibái. Az érdeklődő  látogató például aligha szereti, ha "túristának" titulálják (mint a Mexikó kötet 66. oldalán).

www.mkk.hu
www.marcopolo.de

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!