Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Lecsap a virtuális kalapács 2. (Új kor)
Árverési honlapok az interneten
Szerző: I-Web.hu
2003. január 23. 12:13

Alapítás éve: www.axio.hu - 1999, www.axioart.com - 2001
Alapító és ügyvezető igazgató: Hankiss Attila
Felhasználók száma:
www.axio.hu - 15 000, www.axioart.com - 4000

Papirusz: A két oldal megnyitása között két év telt el. A csúsztatott kezdés eredetileg is a koncepció része volt?

Hankiss Attila: Eredeti elképzelésünk egy eBay-típusú oldal létrehozása volt. Mivel az eredeti szakmám a kereskedelemhez köt, engem nem maga az internet nyűgözött le, hanem az értékesítés új útjait kerestem.

- Ebben a szakágban az eBay ennyire megkerülhetetlen?

- Minden internetes aukciós oldal abszolút példaképe. A rendszere, a forgalma és a sikere megkérdőjelezhetetlen, így mi is egy hasonlóan népszerű oldalt szerettünk volna létrehozni.

- Jelenleg viszont nem ez a fő profiljuk...

- 2002-ben azonos hangsúllyal elindult az Axioart. Abban különbözik a két oldal, hogy az Axio az eBayhez hasonlóan részben klasszikus értelemben vett árverező oldal, másrészt a magyar igényeket és lehetőségeket messzemenően figyelembe vevő fix áras internetes piactér, ahol számos cég boltja is üzemel. Ezzel szemben az Axioart közép-kelet-Európában egyedülálló szolgáltatást nyújt: aukciókat közvetít online, valós időben. Ezzel lehetővé válik, hogy akár egy másik kontinensről is a teremmel egy időben licitáljanak, akár többen is.

- A teremmel egy időben lehet licitálni telefonon, vagy adhatok vételi megbízást.

- Igen, de a telefonos licitnél akkor hívják fel az ügyfelet, amikor a vételi megbízásban megadott összeget eléri a licit. Így a vevő csak egy pillanatképet kap az aukció helyzetéről, ennek ellenére percek, sőt másodpercek alatt kell döntenie, adott esetben valóban nagy összegek sorsáról. Az online közvetítésnél viszont az internetes licitáló folyamatosan követheti a licitek alakulását, és azt is látja, hogy ki licitál. Ugyanis nem mindegy, hogy a terem vagy esetleg egy másik internetes vevő kerül be a finisbe. Az aukciós házak pedig szélesebb vevőkört szerezhetnek, ami azért sem elhanyagolható tényező, mert sokszor az interneten érkeznek a legnagyobb licitek.

- Az oldal vevők megkeresésével is foglalkozik?

- Egy időben voltak ilyen irányú törekvéseink, de az utóbbi időben megszigorítottuk a regisztrációs feltételeket. Inkább kevesebb, de komoly vevőt szeretnénk az oldal mögött tudni. Ebből kifolyólag nem a látogatottság-mutató bűvkörében élünk, hanem az a célunk, hogy az akár kisebb számú, de vásárlóképes látogatók révén növekvő árbevételhez jussunk.

-Tehát erősödik a műkereskedelmi vonal?

- Igen, de a jövőben is fenntartjuk mindkét online piacteret. Az élő aukcióközvetítésen keresztül pedig reméljük, hozzájárulhatunk a magyar műkincsek Magyarországon tartásához is, mivel bárhol is készült vagy bárhová is került a világban egy tárgy, legjobb piaca mindig saját hazájában lesz...

 
 
Jelenleg 10 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!