Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Duna TV: Óperencián és hullámhosszokon is túl (Új kor)
Ausztráliában és Új-Zélandon is fogható a „világtelevízió”
Szerző: Sulyok Máté
2003. március 18. 15:59

Pekár István

A Duna Televízió tízéves történetében a harmadik nagy állomáshoz érkeztünk – kezdte Pekár István a sajtótájékoztatót. Az alapítás és indulás után megszületett a médiatörvény, amely a Duna televíziót a közszolgálati médiumok sorába emelte, most pedig az eddig európai műholdas csatorna a világ magyarságának televíziója lett. Az elnök reményét fejezte ki, hogy hamarosan eljön a nap, amikor  130 ezer dél-amerikai és 12 ezer dél-afrikai honfitársunk is bekapcsolhatja otthonában a Duna Televíziót.

A földrajzi lefedettség növekedése technikai fejlesztéssel és a műsoridő bővülésével együtt jár: három hónapja digitálisan sugározza huszonnégy órás műsorát a Duna Televízió. (A legtöbb nyugat-európai országban már megszűnt a hagyományos, analóg műsorszórás). Pekár István a Kárpát-medencei (mintegy hárommillió) nézők megnyugtatására közölte, hogy a hagyományos sugárzást sem szüntetik meg, hiszen a legtöbb előfizetőnek (1.220 millió) nem lesz pénze a fejlettebb technikai eszközök megvásárlására. (Ezen felül Bécsben is fogható az adás, valamint Graz és Klagenfurt kábelszolgáltatói is jelezték, hogy beillesztenék a kínálatukba a magyar televízió programját.)

Észak-Amerikában havi 18 dolláros előfizetési díj ellenében, 75 centiméteres parabola antennával fogható a Duna TV adása. A kontinensrészen, csaknem kétmillióan, míg Ausztráliában 60-80 ezren vallják magukat magyar gyökerűnek; a nyelvet viszont csak kisebb részük beszéli, érti, ezért tervezik a műsorok egy részének angol nyelvű feliratozását. Így Ausztráliában néhány ezer, Amerikában néhány tízezer előfizetőre számítanak. A műsor éjjel fél egykor a Himnusszal kezdődik, majd híradóval, egy magyar filmmel és saját gyártású műsorral folytatódik, majd a reggeli magazinnal zárul.

Három főműsoridő sávja alakult így ki a határokon és földrészeken átívelő adásnak: az európai 18.30 és 21.30 óra közé, az ausztráliai nézők (magyar idő szerint) reggel 8-10 óra közé, míg a New York-i 23-01 óra között esik, amely a távolban a 17-19 óra között időpontot jelzi. Egyetlen időpontban van lehetőség majd élő, interaktív műsor készítésére, ez Budapesten 13-15 óra között van (Sydneyben 22-24, New Yorkban 7-9 óra). Ausztráliában és Észak-Amerikában a Kossuth rádió sztereo adása is fogható a nap huszonnégy órájában. Március 18-tól a Duna Televízió mobiltelefonon is elérhető: a szintén 24 órás szolgáltatásban a teljes közvetítés és néhány műsor tárolt verziója is megtekinthető.

www.dunatv.hu

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!