Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Jeff Noon: Vurt
Szerzõ: Papirusz
2006. március 7. 11:54

Az 1994-ben Arthur C. Clarke-díjjal kitüntetett regény egy sötét, jövőbeli Angliában játszódik. A lepusztult lakótelepeket, mocskos utcákat és technozenétől dübörgő klubokat furcsa emberek és még furcsább lények népesítik be.

bővebben >
 


P. B. Kerr: A lámpás gyermekei
Szerzõ: Papirusz
2006. március 6. 18:21

A tizenkét éves ikerpár, John és Philippa Gaunt egy napon megtudják, hogy az egyik legkiválóbb dzsinn-törzs, a máridok leszármazottai. Hirtelen ők is képesek lesznek bárki három kívánságát teljesíteni, különleges helyekre utazni (méghozzá nem is a leghagyományosabb módokon), és bárkit, no meg bármit eltüntetni. Csak éppen Íbliszt, az ifrítek végtelenül gonosz vezetőjét nem, aki rettentő tervet sző...

www.agavekonyvek.hu


 

Simon Beckett: A halál kémiája
Szerzõ: Papirusz
2006. március 6. 12:56

Szinkronban a világgal című új sorozatunk első kötete. Fontos, érdekes, sikergyanús könyvek, melyek az eredeti kiadással egy napon jelennek meg magyarul is!

David Hunter igazságügyi antropológus évekkel ezelőtt hátat fordított londoni életének, és háziorvosi állást vállalt a norfolki lápvidék egyik csendes falujában. Békés, de unalmas egyhangúsággal peregnek napjai mindaddig, amíg két vakációzó kölyök egy erősen oszlófélben lévő hullát talál. A halálra kínzott, megcsonkított nőben Hunter kedves ismerősét azonosítják.

bővebben >
 


Anthony Horowitz: Láthatatlan Kard
Szerzõ: Papirusz
2006. március 5. 14:00

Menj el Velencébe. Keresd meg Skorpiát. És megtalálod a végzetedet. Ezek Jaszen Gregorovics utolsó szavai, amik felcsillantják Alexben a reményt, hogy többet megtudhat apja múltjáról. Tényleg igaz, hogy bérgyilkos volt? Különös véletlen, hogy a rendes évi osztálykirándulás épp Velencében lesz. Alex ki is használja az alkalmat, és a rejtély nyomába ered. A nyomok egy titokzatos nemzetközi bűnszövetkezethez, a Skorpiához vezetnek. De megtudja-e Alex az igazságot, amelyet titkok és hazugságok szövevényes hálója sző körül?

www.animus.hu


 

Kámán Balázs: AgyRÁZKÓDÁS
Szerzõ: Papirusz
2006. március 3. 19:39

"a magyarázatok szépen emelkedtek, lengtek, sodródtak a levegőben - nagyon ritkán szétpukkadtak, gyakran olyan magasra, messzire szálltak, hogy a türelmes bámuló sem tudhatta biztosan: ott, a pontocska még az, vagy pont sincs már, semmi sincs, csak beleképzelés." (Revolúció)

bővebben >
 


Andrássi György: Polgárháború
Szerzõ: Papirusz
2006. március 3. 15:24
Ez a könyv a képzelet műve és remélhetőleg az is marad! Szereplői néhány közismert politikust kivéve kitalált személyek, de hasonlóságuk létező személyekkel nem mindig a véletlen műve.
A történelem fordulataiért a szerző nem vállal felelősséget.
 

bővebben >
 


Iain M. Banks: Fegyver a kézben
Szerzõ: Papirusz
2006. március 3. 11:56

Iain M. Banks klasszikus regénye mesterien keveri az SF és a kémregény elemeit. Cheradenine Zakalwe valaha a Kultúra egyik legjobb ügynöke volt. Mára visszavonult, de most egy utolsó bevetésre hívják. Megbízói azonban nincsenek felkészülve a férfi múltában rejtőző szörnyű titkokra.

bővebben >
 


KHALED HOSSEINI: Papírsárkányok
Szerzõ: Papirusz
2006. március 1. 22:15

Könyvünk főhőse, Amir Afganisztán gazdagabbik arcának fényében fürdik, mígnem gyermekkora felhőtlenségének váratlanul véget vet egy nem hétköznapi barátság elárulása. Még maga sem tudja, hogy tette következményei egész életét meghatározzák majd, s végképp nem sejti, hogy sajátja mellett az őt körülvevő felnőttek titkaiból összeálló jókora hazugsággal is neki kell majd egyszer szembenéznie. Afganisztán történelmének ezredfordító pillanatai Amir sorsát is alaposan átalakítják: hazájától távol, az Egyesült Államokban kezdi felnőtt életét, egykori bűne jóvátételének lehetőségétől is óceánnyi távolságra kényszerülve.

bővebben >
 


WINKLER RÓBERT: Kutyautónévkönyv
Szerzõ: Papirusz
2006. március 1. 13:30

A kiskutya érkezése majdnem akkora frász, mint a szülés. Ráadásul várandós kutyáknál is végeznek ultrahangos vizsgálatot – a cél természetesen nem a fütyi lokalizálása, hanem a kölykök számának elôrelzése. Akár saját kutyánk szül, akár jó pénzért örökbe fogadunk, és nincs még neve a gyermeknek, vagy valami teljesen hasznavehetetlen, amin érzôdik, hogy bele se gondoltak, kinek lesz és miért.

bővebben >
 


PATRICK FRENCH: Tibet
Szerzõ: Papirusz
2006. február 28. 16:26

Az elveszett ország
Memoár, útikönyv és történelmi könyv egyben – Tibetrôl nem csak kezdôknek. Patrick French a rejtélyes Tibet valódi arcát mutatja meg nekünk testközelbôl, részletekbe menô leírásokkal, illetve fejtegetésekkel tűzdelve meg kalandjai elbeszélését. Ez a könyv eloszlatja a tévhiteket: a maga nyers valóságában mutatja be ezt a valójában ismeretlen országot és egy olyan nép életét, amely sok év óta kínai elnyomás alatt él.

bővebben >
 


Irwin Shaw: Oroszlánkölykök
Szerzõ: Papirusz
2006. február 28. 09:35

Irwin Shaw (1913-1984) ízig-vérig színpadi szerző, akinek darabjai új témákat és új színt hoztak a modern amerikai drámaírásba, nevét azonban Oroszlánkölykök című regénye nyomán ismerte meg a világ, amint a második világháborúról szóló terjedelmes, de könnyed, olvasmányos stílusban megírt mű hamarosan számos nyelven megjelent, így magyarul is, először 1958-ban, s azóta több magyar kiadást is megért.

bővebben >
 


SALAMON PÁL: Fellebbezés a siralomházból
Szerzõ: Papirusz
2006. február 27. 15:09

Isten megtette a maga csodáját; Ő akkor is van, ha nincs.
Most rajtunk a sor, hogy megtegyük a magunkét. Azt, hogy visszalépünk a szakadék széléről, ahová a gyűlölet és annak legveszedelmesebbike az öngyűlölet taszított.
Sokfajta keserűségünkre jó okunk van. Öngyűlöletünk azonban oktalan. Még akkor is az, ha valóban bestiális lények vagyunk. Igen, azok vagyunk. De nem csak azok, hanem a létezés hősei is. Ha akarjuk, de ha nem, akkor is.

keménytáblás védôborítóval * 240 oldal * 2370 Ft
www.tericum.hu
 

 

Sasvári Rudolf: Üzleti hírszerzés
Szerzõ: Papirusz
2006. február 27. 09:15

Az üzleti hírszerzés piaca jelentős változásokon ment keresztül Magyarországon is az elmúlt évek során. Egyre több helyen oktatják az üzleti hírszerzést, egyre több magánnyomozó irodát bíznak meg ilyen jellegű ügyekkel, és egyre több cég fordít kiemelt figyelmet az üzleti hírszerzésre, illetve annak elhárítására is, mert csak így tudnak versenyben maradni.

bővebben >
 


Horgas Béla: időHALADék
Szerzõ: Papirusz
2006. február 26. 09:56

vers, prózavers, képvers, káprázatjáték 62 színes kép / 144 oldal / 3500 Ft

Liget Kiadó
Web: liget.grafium.hu

 

Virginia Woolf: Három adomány
Szerzõ: Papirusz
2006. február 25. 16:50

Regényeinek jó ismerői is meglepődhetnek Virginia Woolf Három adomány című kései (1938), de talán legnagyobb ívű és legtágabb perspektívájú esszéjének témaválasztásán, melynek kiinduló kérdését akár ma is feltehetjük: miképp lehet megakadályozni a háborút? Woolfot azonban mindig is foglalkoztatta a háború: regényeiben búvópatakként van jelen ez a motívum, a Három adomány-ban viszont e köré rendezi a szöveget. A kérdés önmagában provokatív, mert retorikailag azt sugallja, hogy választ is kapunk rá.

bővebben >
 


PHILIP BEARD: Kedves Zoe!
Szerzõ: Papirusz
2006. február 24. 14:37

A 15 éves kamaszlány leveleket ír a kishúgának, Zoe-nak, aki a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás ideje alatt halt meg. Levélírás közben megtalálja önmagát és helyét a családban, és feldolgozza húga halálát is. Hiteles könyv a fájdalomról, kamaszkorról és a sebek begyógyulásáról.

bővebben >
 


Iain M. Banks: A játékmester
Szerzõ: Papirusz
2006. február 24. 10:03

Iain M. Banks világhírű science-fiction regényében az emberiség már szétszéledt a galaxisban, és hála a magasfokú technológiai fejlettségnek, mindenki megkaphatja, amire éppen szüksége van. Vége a betegségeknek, és vége a halálnak is. Az élet nem szól másról, mint különféle játékokról, partikról és szórakozásról.

bővebben >
 


Winfried Georg Sebald: Kivándoroltak
Szerzõ: Papirusz
2006. február 23. 13:33

A Kivándoroltak 1992-ben jelent meg Németországban, majd négy évvel később a szerző fordításában az angol nyelvterületen. A kritikusok egybehangzó véleménye szerint Sebald életművének legtökéletesebb darabja ez a négy elbeszélésből álló ciklus. Henry Selwyn, Paul Bereyter, Ambros Adelwart, Max Ferber – az író e négy, különös, boldogtalan sorsú kivándorolt életének felderítésére vállalkozik hosszú elbeszéléseiben. Amerikába, Angliába, Svájcba utazik, hogy megismerje és lejegyezze egykori főbérlője, általános iskolai tanára, nagybátyja és festő barátja múltját, és a rokonok, ismerősök elbeszélései labirintusszerűen vezetik újabb és újabb sorsokhoz és helyszínekre, a nyomkeresés logikája szerint.

bővebben >
 


Virginia Woolf: Az évek
Szerzõ: Papirusz
2006. február 22. 12:37

Virginia Woolfnak ez a műve igazi ritkaság: családregény. Három generáció megannyi tagjának életútján követi nyomon a modern angol társadalom kialakulását. Az első nemzedék, a Pargiter család és oldalágai a késő viktoriánus nagypolgárságot képviselik: éppen akkor, 1880-ban lépünk be a történetbe, amikor Abel Pargiter ezredes feleségének halálos ágya körül a következő generáció, a fiú- és lánygyermekek ábrándozva vagy türelmetlenül saját önálló életüket tervezgetik.

bővebben >
 


A gyógyítás útvesztői
Szerzõ: Papirusz
2006. február 22. 09:18

Tökéletlen tudomány. – Gawande doktor ezt állítja az orvoslásról. De azt sem hallgatja el, hogy maguk az orvosok sem tökéletesek; hibáznak, rosszul is döntenek olykor, s ez alól ő maga sem kivétel. A fiatal amerikai sebész krimiszerűen izgalmas, megkapóan őszintén elmondott történetekkel illusztrálja mindezt: betegekről, orvosokról s kettejük sajátos, semmi máshoz nem hasonlítható kapcsolatáról.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Összesen 320 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!