Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Roald Dahl: Karcsi és a csokoládégyár
Szerzõ: Papirusz
2006. március 30. 11:12

A híres-neves csokoládégyárost, Vonka Vilmos urat, évek óta senki nem látta. Munkások sem járnak a gyárába, s mégis: csokoládé csodáinak változatlanul nincsen párja. Vonka úr egy szép napon kihirdeti: azok a szerencsések, akik valamelyik csokija mellett megtalálják a meghívót, bebocsátást nyernek üzemébe, mégpedig az ő személyes kalauzolásával! Karcsi csupán évente egyszer, a születésnapján kap egy tábla csokoládét, mégis bekerül az öt irigyelt gyerek közé, akikre elképzelhetetlen élmények és kalandok várnak.

bővebben >
 


David Gibbins: Atlantisz
Szerzõ: Papirusz
2006. március 29. 09:19

A csodálatos Atlantisz elbűvölő legendája évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. A történelem hajnalán a tökéletes társadalom szigete, melynek lakói mesés gazdagságban és harmóniában éltek, oly hirtelen süllyedt el a tenger mélyére, hogy nem hagyott nyomot sem hollétéről, sem a falai között őrzött titkokról.

bővebben >
 


In memoriam Erdélyi József. Magányos csillag
Szerzõ: Papirusz
2006. március 26. 11:01

A 20. századi magyar líra egyik megújítója, akinek a munkásságát: első pályaszakaszát olyan személyiségek kísérték elismerő figyelemmel, mint Babits Mihály, Tóth Aladár, Tersánszky Józsei Jenő, Illyés Gyula, vagy a fiatal József Attila, aki ugyanakkor nem bírván uralkodni szertelen egyéniségén és idegrendszerén, az írástudók árulását is elkövette a harmincas évek közepén ominózus versével.

bővebben >
 


Levendel Júlia: Hajózhatnék
Szerzõ: Papirusz
2006. március 25. 19:09

Az író soha, semmilyen korban nem tudta igazán befolyásolni - nemcsak az emberiség, a nemzet - még a szűkebb környezete életét sem, az irodalom valamelyest mindig is csinos cafrang volt, a művész meg szenvedhetett a tehetetlenségtől, a megtorlástól, krisztusi ostorával, fáklyájával s egyéb eszközével köznevetség tárgya lehetett, de mintha nagyzolása és bohócmimikája, minden felemás szerep mégiscsak alkalmas lett volna, hogy normákat és arányokat őrizzen.

bővebben >
 


Farkas Attila Márton: Arrobori - A honi politikai közbeszéd természetrajza
Szerzõ: Papirusz
2006. március 24. 16:47

"A célom [...] azoknak a jellegzetes toposzoknak, lózungoknak, frázisoknak, bevett fordulatoknak, sablonoknak az összegyűjtése, tematikus bemutatása és elemzése, amelyekkel gazdasági és politikai elitünk, illetve az ő véleményformálóik [ideológusaik, szakértőik, publicistáik, hivatásos nevettetőik stb.] naponta elárasztanak bennünket. S bár a téma kétségtelenül megérdemelne egy ´komolyabb´ tudományos földolgozást, az esszé műfaja megadja annak lehetőségét, hogy olykor kendőzetlenül tálaljam privát véleményemet. [...] Könyvemet nyugodt szívvel ajánlhatom bárkinek tájékoztató kézikönyvként vagy amolyan ´védőoltás-´ gyanánt. Arra ugyanis mindenképpen jó, hogy átlássuk és nyugtázzuk a mindent átható hazugságkörnyezet tényét, hogy azután, ha tenni nem is tudunk ellene, legalább mentálisan immunitást nyerjünk."

Farkas Attila Márton

bővebben >
 


Szakácskönyv a római korból
Szerzõ: Papirusz
2006. március 24. 12:45

A Római Birodalom állami tisztviselőjeként működő Marcus Gavius Apicius nevéhez fűződik a Kr. u. 1. században kiadott egyik legkorábbi szakácskönyv. A könyv a teljes receptgyűjteményt közli, külön fejezet foglalkozik a mű írójával, a történeti háttérrel. Képet kapunk a római császárkori háztartásról, étkezési szokásokról, és ezek pannoniai vonatkozásairól. Az ókori és mai fűszernövények szakszerű azonosítása egészíti ki a kötetet. Képanyaga a pannoniai emlékekből ad válogatást, edények, konyhai felszerelések, lakoma-ábrázolások teszik teljessé a kultúrtörténeti anyagot.

bővebben >
 


A Napraforgó Kiadó könyvajánlata
Szerzõ: Papirusz
2006. március 22. 17:59

A sorozat köteteiben a gyerekek megismerkedhetnek az állatokkal és azok környezetével. A kötetekben játékos feladatokat találnak, amiben jól tájékozódhatnak a már olvasott ismerettekkel. Hét éves kortól ajánlott.

bővebben >
 


John Haynes - James Knowlson: Beckett képei
Szerzõ: Papirusz
2006. március 22. 13:39

A Beckett képei John Haynes Beckett előadásairól készített, egyedülálló fényképeit mutatja be, Beckett életrajzírója és barátja, James Knowlson három új esszéje kíséretében. John Haynes azon kevesek közé tartozott, aki fotózhatta Beckettet munka közben, és más rendezők Beckett-előadásainak is a legavatottabb fényképésze volt. Előadásfotói láttán rácsodálkozhatunk a látszólag szikár darabok mélyén rejlő vizualitásra, és Knowlson szubjektív, mégis pontos esszéi és a fotók összjátéka révén új megvilágításban pillanthatjuk meg a huszadik század egyik legfontosabb színpadi szerzőjét.

bővebben >
 


Lev Tolsztoj: Anna Karenina
Szerzõ: Papirusz
2006. március 21. 16:12

A Háború és béke után Tolsztoj Nagy Péter koráról akart regényt írni; lelkesen gyűjtötte hozzá az anyagot, ez a mű azonban mégsem született meg. „Egy regényt írok, amelynek semmi köze I. Péterhez – árulta el titkát 1873-ban, Nyikolaj Sztrahovnak írt levelében. – Ez a regény – az első valódi regény életemben, nagyon megfogta a szívemet…” Tolsztoj leveleiből tudjuk azt is, hogy az Anna Karenina alapötlete Puskin prózájának, s főként A vendégek a nyaralóba készültek című befejezetlen elbeszélésének hatására született.

bővebben >
 


Samuel Beckett: Összes drámái – Eleutheria
Szerzõ: Papirusz
2006. március 20. 16:32

Samuel Beckett (1906–1989) ír származású, angol és francia nyelven alkotó regény- és drámaíró, költő, esszéista, a huszadik századi irodalom egyik legnagyobb hatású alakja. Költőként 1930-ban debütált, majd esszékkel, elbeszélésekkel és regényekkel folytatta pályáját. Jelentős regénytrilógiája után (Molloy; Malone meghal; A megnevezhetetlen) nevét klasszikussá vált abszurd drámája, a Godot-ra várva (1952) tette világhírűvé. Későbbi drámái közül A játszma vége és az Ó, azok a szép napok! még hagyományosan színműszerű, de később már csak néhány perces jeleneteket, némajátékokat írt. 1969-ben irodalmi Nobel-díjat kapott „művéért, mely a regény- és drámairodalomban új formákat honosított meg, s az emberi nyomorúság ábrázolásán keresztül az ember felemelkedését kívánja szolgálni”.

bővebben >
 


Marlon Brando: E dalra tanított anyám
Szerzõ: Papirusz
2006. március 19. 10:02

Marlon Brando önéletrajza lenyűgöző olvasmány, bizonyára segítőtársának, a tapasztalt újságírónak, Robert Lindseynek is köszönhetően. Úgy érezzük, ott ülünk Brandóval egy szobában, aki hosszan, nyugodtan, egy élete végére nagyon bölccsé lett ember komótosságával mesél nekünk. Az első fejezetek természetesen a gyerekkoráról szólnak, ennek az érzelmi terheiről, alkoholista anyjáról (akit mindazonáltal nagy szeretettel és empátiával ábrázol) és hűvös, kiszámíthatatlan, ráadásul szintén alkoholista apjáról, olthatatlan és kielégítetlen szeretetvágyáról, de a kamaszkori csínytevésekről is, majd a katonai középiskoláról, amelynek a légkörét nem sokáig bírta elviselni.

bővebben >
 


Donald James: A jövendőmondó
Szerzõ: Papirusz
2006. március 17. 16:42

A nagysikerű Monstrum folytatódik. Konsztantyin Vadim felügyelő most szülővárosban, a hó és jég borította Murmanszkban dolgozik, ahol mindennapos a korrupció és a bűnözés. Felesége eltűnik, így Vadim nyomozni kezd, de nem is sejti, milyen sötét és titokzatos ügy közepébe keveredett.

bővebben >
 


Donald James: Monstrum
Szerzõ: Papirusz
2006. március 17. 12:30

Ezzel a regénnyel veszi kezdetét a világhírű sorozat New York legellenállhatatlanabb betörőjéről, Bernie Rhodenbarról. Bernie betörés közben egy férfi holttestére bukkan, és nem csak menekülnie kell, de saját maga védelmében az igazi gyilkost is kénytelen lesz leleplezni. Persze csak akkor, ha sikerül megtalálnia.

bővebben >
 


Richard Condon: A mandzsúriai jelölt
Szerzõ: Papirusz
2006. március 15. 20:12

Paranoia, agymosás és titkos összeesküvések a hidegháború éveinek Amerikában. A főszereplő Raymond Shaw-t a koreai háború során fogságba ejtik, és agymosást végeznek el rajta, melynek eredményeképpen létrehozzák a tökéletes orgyilkost.

bővebben >
 


Lawrence Block: A betörő akit szekrénybe zártak
Szerzõ: Papirusz
2006. március 14. 09:51

Bernie Rhodenbarr, a profi besurranó tolvaj ismét bajba kerül. Munkája elvégzése közben egy szerkényben keres menedéket, és amikor végül sikerül kiszabadulnia, egy holttestet talál a lakásban.

bővebben >
 


Lawrence Block: A betörő aki parókát viselt
Szerzõ: Papirusz
2006. március 13. 18:59

Ezzel a regénnyel veszi kezdetét a világhírű sorozat New York legellenállhatatlanabb betörőjéről, Bernie Rhodenbarról. Bernie betörés közben egy férfi holttestére bukkan, és nem csak menekülnie kell, de saját maga védelmében az igazi gyilkost is kénytelen lesz leleplezni. Persze csak akkor, ha sikerül megtalálnia.

bővebben >
 


Heidi Murkoff, Sharon Mazel: A bébiszitter kézikönyve
Szerzõ: Papirusz
2006. március 12. 20:49

A 61 leggyakrabban feltett kérdés az etetésről, az altatásról és a napirendről, az elsősegélynyújtásról és a biztonságról. Kitölthető adatlapok a szülők tájékoztatására a legfontosabb telefonszámokkal.
Játékok és elfoglaltságok esős napokra és vidám babatalálkozókra.

Újabb hasznos könyv a Mire számítsunk, amikor gyereket várunk? szerzőpárosától.

Partvonal Kiadó
www.partvonal.hu


 

Ottavio Cappellani: Ki a fene Lou Sciortino?
Szerzõ: Papirusz
2006. március 10. 17:45

A napjaink Szicíliájában játszódó detektívtörténet helyszíne az éjszakai Catania, szereplői pedig elegánsra vasalt maffiózók, filozofikus hajlamú bűnözők, bizarr fodrász-borbélyok, bordélyos lányok és ügyefogyott filmesek. Egy ideig úgy tűnik, semmi sem zavarhatja meg a szolid vidéki hétköznapok békéjét, ahol a bűnözők is megbízhatóan betartják a játékszabályokat, mígnem egy nyújorki ámerikás olasz fel nem kavarja az eseményeket. Elképesztően humoros, fordulatos, jól sodrott történet, Tarantino is megirigyelné!

bővebben >
 


Lawrence Block: A halál völgyében
Szerzõ: Papirusz
2006. március 9. 19:09

Jerry Broadfield azt hiszi magáról, hogy jó zsaru. De amikor megkeresi a manhattani különleges ügyészt, hogy kipakoljon a rendőrségi korrupcióról, kollegái érthető módon megneheztelnek rá. Jerryt ez egészen addig nem nagyon érdekli, amíg egy halott prostituáltat nem találnak a lakásában.

bővebben >
 


Varga Bálint: Magándetektívek
Szerzõ: Papirusz
2006. március 8. 11:58

Borostásak, ballonkabátot hordanak, kemény az öklük, biztos kézzel lőnek, és semmi sem állhat az útjukba, ha az igazságról van szó. Ők a magándetektívek. Legalábbis a krimik szerint.

De milyenek ők valójában? Kik voltak az első detektívek, és hogyan alakult ki a bűnügyi irodalomban a magánnyomozó figurája? Létezik-e a magyar magándetektív, és milyen ügyekben, milyen módszerekkel kell kiderítenie az igazságot? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Varga Bálint könyve, melyben éppúgy helyet kapnak a világ nagy detektívjei - legyenek akár valós, akár irodalmi alakok -, mint a magyar magánnyomozás története.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Összesen 320 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!