Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Marlon Brando: E dalra tanított anyám (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2006. március 19. 10:02

Marlon Brando önéletrajza lenyűgöző olvasmány, bizonyára segítőtársának, a tapasztalt újságírónak, Robert Lindseynek is köszönhetően. Úgy érezzük, ott ülünk Brandóval egy szobában, aki hosszan, nyugodtan, egy élete végére nagyon bölccsé lett ember komótosságával mesél nekünk. Az első fejezetek természetesen a gyerekkoráról szólnak, ennek az érzelmi terheiről, alkoholista anyjáról (akit mindazonáltal nagy szeretettel és empátiával ábrázol) és hűvös, kiszámíthatatlan, ráadásul szintén alkoholista apjáról, olthatatlan és kielégítetlen szeretetvágyáról, de a kamaszkori csínytevésekről is, majd a katonai középiskoláról, amelynek a légkörét nem sokáig bírta elviselni.

Azután jönnek az első színészi élmények, ragyogó portrék azokról a nagy színészekről, akiket példaképének tekintett. A sikerek, a nagy filmek korszakáról szóló fejezetekben sok érdekes háttér-információt kapunk a forgatásokról, de a legizgalmasabb, ahogy Brando értelmezi a műveket – mindig eredeti meglátásai vannak, szikrázóan okos művész, noha nem győzi hangsúlyozni, hogy a filmkészítést egyáltalán nem tekinti művészetnek. Élete értelmét sokkal inkább vélte megtalálni a társadalmi-politikai szerepvállalásban, a háború után az alakuló izraeli állam, később a polgárjogi mozgalmak, végül és legnagyobb szenvedéllyel az indiánok pártján.

Az utolsó fejezetekben tahiti életéről mesél – ide, egy kis szigetre vonult vissza öregkorára –, és összefoglalja mindazt, amit az életről gondol. Egy nagyon nagy művészt ismerünk meg, a huszadik század egyik legnagyobb színészét, aki ráadásul rendkívül izgalmas személyiség, korántsem önző, narcisztikus, elkényeztetett hollywoodi sztár, hanem olyan ember, akiben valami egészen különös kíváncsiság élt az emberek iránt.

****************************

Robert Lindsay, akinek Brando elmesélte az életét, a The New York Times nyugati parti tudósítója volt a könyv keletkezésének idején. Számos könyve jelent meg, és társszerzője volt Ronald Reagan önéletrajzának is.

E dalra tanított anyám
(Songs My Mother Taught Me)
Fordította: Upor László
Oldal: 556
Formátum: 155x235
Ára: 3950 Ft
ISBN 963 07 7967 6

www.europakiado.hu

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!