Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A kevesebb többnek bizonyult (Archívum)
Brit filmdíjak 2003-ban
Szerző: Sulyok Máté
2003. február 24. 15:36


Egy nappal Párizs bevétele után (7 díj) Londont is meghódította az Oscar-díj hét kategóriájában jelölt lengyel-francia rendező, Roman Polanski A zongorista című filmjével. A Brit Filmakadémia szintén a „mesebeli” hét kategóriában jelölte díjára az alkotót és művét idén.

Chicago
Tizenkét jelölés után két díjat
(Catherine Zeta-Jones a legjobb epizódszínésznő, valamint a legjobb hang kategóriában) kapott a három Golden Globe-bal büszkélkedhető zenés vígjáték, a Chicago és – szintén tucatnyi kategória-nominálás után – egyetlen brit elismerésre méltatták Martin Scorsese alkotását, a New York bandáit (Gangs of New York – Daniel Day-Lewis a legjobb színész). A 11 kategóriában jelölt Az órák (The Hours) szintén két elismerést kasszírozott – Nicole Kidman, mint legjobb színésznő és Philip Glass zeneszerző az Anthony Asquith-díjat.

Pedro Almodóvar
Ahová jelölték, ott nyert is
– summázhatjuk Pedro Almodóvar Európa Filmdíjas és Golden Globe-díjas filmjének eredményességét: a Beszélj hozzá! a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb nem angol nyelvű film kategóriában jött… és „győzött”. Pedro Almodóvar szintén kétszeres Oscar-jelölt, a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyvíró kategóriában. Kilenc jelölésének harmadát váltotta díjra a Gyűrűk Ura: A Két Torony. Bár Peter Jackson rendező talán „értékesebbnek” mondott elismerésekre gondolt, mint a legjobb jelmez-, a legjobb látvány-, illetve a közönség-díja.

A Korda Sándor-díjat, amelyet az év kiemelkedő brit filmjének adnak, Asif Kapadia The Warrior (A harcos) című alkotása kapta. Szintén ő lett a Carl Foreman-díj tulajdonosa, mint a legjobb elsőfilmes rendező és társ-forgatókönyvíró.

Christopher Walken
A legjobb epizódszínésznek Christopher Walken
találtatott Steven Spielberg Kapj el, ha tudsz című filmjében. Sam Mendes opusza, A kárhozat útja operatőre Conrad L. Hall a legjobb fényképezésért, Dennis Gassner pedig a legjobb díszlettervezésért kapott díjat. A legjobb adaptált forgatókönyv-díját Spike Jonze Adaptációjának (Adaptation) írói, Charlie és Donald Kaufman kapták.


Webkapcsolat:
BAFTA-jelöltekről korábban a Papirusz.hu Kulturális Portálon.
BAFTA-díjazottak (és jelöltek) a Brit Filmakadémia honlapján.

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!